Fatlum Ahmeti och hans LIF Lindesberg fortsätter sin försäsong med cupspel i Tyresö. FOTO: Hannes Feldin

Matchguide: LIF Lindesberg inför Tyresö Sportsgear Open

Den här helgen fortsätter LIF Lindesberg sina försäsongsäventyr. Laget tar sig denna gång till Tyresö för att delta i Tyresö Sportsgear Open, där man ställs mot intressant motstånd. Med fyra matcher på två dagar väntar en tuff utmaning för LIF.

Efter två veckors uppehåll är det återigen dags för LIF Lindesberg att träningsspela. Laget tar sig denna helg österut för att spela i Tyresö Spotsgear Open, en turnering med fem deltagande lag. LIF har nu en helg framför sig med matcher mot HK Cliff, RP Linköping, Tyresö och Sjundeå.

– Vi åker dit för att jobba vidare med oss själva och utveckla vårat spel. Det blir vad det blir rent resultatmässigt, det är inte det viktigaste för oss just nu, förklarar Herman Arengang metodiskt

”Nyttigt för våra yngre killar”

Helgen blir intensiv med fyra matcher fördelade på blott två dagar. Det gör att spelschemat är pressat, vilket innebär endast två timmars vila mellan matcherna på söndagen.

Inför cupspelet dras med LIF med flera avbräck. Laget har drabbats av en sjukdom som går runt bland spelarna, något som gör att William Domås, Albin Järlstam och Valon Istrefi samtliga lämnas hemma. Dessutom går Sébastien Ehnevid knäskadad, men LIF fyller på med spelare från de yngre leden och Arenvang är inte orolig.

– Förhoppningsvis kan vi hålla en jämn belastning så det inte blir för tungt, utan att alla spelare får en lagom belastning. Men det här blir nyttigt för våra yngre killar som kommer att få mycket speltid.

Arbetar vidare på sina grunder

LIF-tränaren har så här långt lett sitt lag genom åtta träningsmatcher. Det är något som har resulterat i fem imponerande vinster mot starkt motstånd. Men i Tyresö Sportsgear Open får LIF finna sig i att ses som favoriter.

– Vi har fått träningsmatcher där vi fått slagit lite ur underläge och mött Elitserie-lag. Nu är vi på andra sidan och möter lag som är under oss. Det blir en motsatt effekt och vi får stå upp för det, men matcherna är till för att utveckla oss, slår Arenvang fast.

Cupen spelas över lördagen och söndagen, med två LIF-matcher vardera dag. Laget går in till spel med målsättningen att arbeta vidare på den inslagna vägen. Arenvang förklarar vad som blir det viktigaste med helgen.

– Att vi håller oss till det som vi har gjort och det som vi gör bra, samt att vi fortsätter att jobba med våra grunder i anfallsspelet. Sen vill vi så klart spela in Alexander Johnsson i laget. Han och Niklas kommer att dela på turneringen och få en bra rutin.

Vad: Tyresö Sportsgear Open med fem deltagande lag

Var: Tyresöhallen, Tyresö

När: Från lördag till söndag

Spelschema: 6/9 9.00 HK Cliff-LIF, 6/9 16.30 RP Linköping-LIF, 7/9 11.00 Tyresö-LIF, 7/9 15.00 Sjundeå-LIF

Truppen: William Domås, Albin Järlstam och Valon Istrefi är samtliga sjuka samtidigt som Sébastien Ehnevid och Freddy Lindblad går skadade. De fem avbräcken gör att LIF fyller på från de yngre leden och man mönstrar trots allt en bred trupp. Alexander Johnsson har varit sjuk i veckan men kommer att dela på målvaktssysslan med Niklas Jansson.

Nyckeln till vinst: Att laget arbetar vidare på sitt grundspel och sätter de defensiva uppgifterna. Omställningsspelet har sett vasst ut på försäsongen, något som kan bli ett vapen även i Tyresö.

Tipset: Detta blir en något ovan sits för LIF. Laget går för första gången på försäsongen in som ”favoriter”, något som gör att man väntas föra spelet på ett annat sätt. Det tror jag gynnar laget och man avslutar helgen med tre vinster och en förlust.

Publicerad 6 september 2014 klockan 08:26

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:22