Johan Isacsson och Therese Granlund reser denna helg till Danmark för cupspel med sitt Linde Volley. FOTO: Hannes Feldin

Matchguide: Lindesberg Volley inför Scandinavian Challenge Cup

Det bär av till Danmark för Lindesberg Volley denna helg. Där är man ett av sex deltagande lag i Scandinavian Challenge Cup, som arrangeras av danska klubben Lyngby. Med fem matcher på två dagar väntar mycket speltid för Lindes nya spelare.

I tisdags inledde Lindesberg Volley sitt träningsspelande denna försäsong. Laget kunde då för ovanlighetens skull spela oavgjort, när man mötte RIG Falköping med slutsifforna 2-2. Till den kommande helgen väntar ett utlandsäventyr med nya matcher för Linde.

På fredagen rullade laget hela vägen ner till Danmark och Lyngby. Där kommer elitturneringen Scandinavian Challenge Cup att arrangeras denna helg. Med besök av Svedala, Bröndby och Örebro Volley innehåller cupen starka namn.

– Det lär ju vara bra motstånd som vi stöter på med många utlänningar, säkerligen
i Bröndby också. Så det blir en tuff helg och varje match kommer att bli tuff, kommenterar Johan Isacsson helgens motståndare.

”Vi ska förflytta oss framåt för varje vecka”

Redan på fredagskvällen spelas de första matcherna i cupen. Men Linde kliver först in i turneringen på lördagsförmiddagen, då man ställs mot Lyngbys ena lag.

Spelschemat är fördelat över hela helgen. För Lindes del innebär det tre matcher på lördagen följt av två på söndagen. Själva tanken med resan till Danmark är att växa som lag, snarare än att jaga resultat.

– Jag är inte så intresserad av att vi ska komma etta, tvåa eller trea. Utan jag är intresserad av att vi är aggressivare och spelar bättre än i den senaste träningsmatchen. Man ska kunna se att vi förflyttar oss framåt för varje vecka, förklarar Isacsson.

Men Linde-tränaren tillägger att det inte skadar med ett par vinster.

– Det är ju en träningsturnering i ordets sanna bemärkelse. Sen är det samtidigt så att ju snabbare vi vinner matcher desto lugnare blir tillvaron haha.

Hela truppen ska få speltid

Linde åker till Danmark med ett i det närmaste ordinarie lag. Det enda förhindret vilar över Mira Abildgaard, då danskan har problem med sitt ena knä. Nyförvärvet reser dock med till Lyngby och får sköta videoupptagningen berättar Isacsson, som mönstrar en trupp med elva spelare.

– De kommer samtliga att få spela mycket och vi tänker ha en jämn fördelning på speltiden. Jag tänker inte köra slut på några tjejer, utan har tänkt att använda alla elva under den här helgen.

Vad: Scandinavian Challenge Cup i Danmark med sex deltagande lag

Var: Engelborgshallen, Lyngby

När: Från fredag till söndag

Spelschema: 20/9 10.30 Lyngby R-Linde Volley 20/9 13.30 Örebro-Linde Volley, 20/9 18.00 Bröndby-Linde Volley, 21/9 9.00 Lyngby B-Linde Volley, 21/9 13.30 Svedala-Linde Volley

Truppen: Linde åker till Danmark med elva friska och tillgängliga spelare. Mira Abildgaard har fortsatta problem med sitt hopparknä och står över cupen, men följer med laget ner.

Nyckeln till vinst: För Lindes del kommer det att handla om hur väl man kan nå upp i sin tävlingsnivå. Laget är i många avseenden nybyggt och det krävs att spelet klaffar redan från cupstart.

Tipset: En tuff men framförallt inspirerande prövning för Linde Volley. Johan Isacsson ombyggda lag kommer att behöva tid att spela sig samman, men har redan drillats hårt av tränaren på försäsongen. Därför kan man räkna med ett stabilt cupspel, något som resulterar i tre vinster och två förluster.

Publicerad 19 september 2014 klockan 20:10

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 20:00