FOTO: HV71

Mattias redo för en intensiv sommar

Det är inte bara de lokala lagen som har rivit igång sin försäsongsträning. Även på SHL-nivå går maskineriet på högsta växel, något som Guldsmedshyttans inslag i HV71 får känna av. Efter en skadeförföljd säsong ser Mattias Karlsson fram emot hård sommarträning, ett nytt lagbygge och även en månad av semester.

Nu är ni igång med försäsongen med HV71. När samlades ni igen efter vilan?
– Vi började att träna runt den 15:e april, något sånt där. Så vi har kört i fem veckor nu. När man drar igång har att göra med när man åker ur slutspelet.

Du går igenom några tuffa veckor nu antar jag?
– Ja det blir ju så, det måste det ju vara om vi ska försöka komma ifatt Skellefteå och de andra som är där uppe.

Vad är ni arbetar mest med och har du känt någon skillnad i upplägget mot tidigare försäsonger?
Jag tror att hela fokus på träningen ligger på att träna mycket ben just nu, både löpning och styrketräning. Så det är mest ben nu. Ja, det tycker jag. Vi har kortat ner passen lite grann och det blir mer övningar mindre vila. Vi gör mera fast på kortare tid, så vi tränar kanske mer effektivt.

Förra säsongen blev en besvikelse både för dig och laget. Ni slogs i botten och du var skadad stora delar, vilket måste varit frustrerande?
– Ja det var mest frustrerande att när man var inte kunde spela själv och man såg att laget inte spelade bra. Man vill vara med och hjälpa till. Men iland blir det så här om man inte får till det med nya spelare och om vi andra som spelar inte håller normal nivå. Det började väldigt dåligt och det var svårt att komma ur det, vi var lite för mycket efter.

Känns det som att du är helt tillbaka nu? Lägger ni upp din träning annorlunda med tanke på problemen?
– Ja men så känns det. Jag tränar det som alla andra gör, men självklart så kör jag extra för axlarna.

Det blir mycket nytt till nästa säsong, framförallt i ledarstaben med ny tränare och sportchef. Hur märker man av det som spelare?
– Jag tycker inte att det blir så stor skillnad. Det som vi har märkt nu är som sagt att vi tränar lite annorlunda. Men eftersom att Andreas (Johansson, ny tränare) inte har flyttat ner hit så har man pratat med honom på telefon och träffat honom här någon gång. Men det är inget märkvärdigt. Det kommer så klart bli annorlunda när han flyttar ner och vi får den dagliga kontakten.

HV är ju en storklubb som numera alltid har pressen på sig. Märker du av kravbilden extra mycket nu när det varit några tunga år med uttåg i kvartsfinalerna?
– Nej alltså, det är klart att vi alltid har som målsättning att vi ska komma långt och vi vill inte vara nöjda med att åka ut i kvartsfinal. Men samtidigt så kollar du på säsongen som var och hur kassa vi var, men ändå tog vi oss till kvartsfinal. Även om det var en jävligt jobbig säsong som vi gjorde dåligt på alla vis så gjorde vi det ändå bra på slutet. Vi åker upp och vinner mot Leksand som ingen trodde att vi skulle göra, sen tycker jag att vi gör en bra matchserie mot Skellefteå. Jag tycker faktiskt att vi gör bäst motstånd av alla lag som mötte Skellefteå. Så jag tycker inte att vi ska vara alltför missnöjda med det.

Många HV-profiler har försvunnit de senaste åren och ni har många unga i laget. Kan du som varit i klubben ett tag känna att du får en ledarroll?
– Ja så blir det väl. men det skulle jag haft förra året med. Ända sen jag kom hit har jag varit den som spelat mest, så en ledarroll har jag haft hela tiden känns det som. Men nu kanske det blir viktigare vid sidan av isen när man pratar och man får nog en annan roll nu.

Hur länge tränar ni nu in på sommaren?
– Vi tränar fram till veckan efter midsommar. Sen har vi fyra veckor ledigt och så går vi på is.

Har du några planer med familjen för de lediga veckorna?
– Jo det har vi. Vi åker på semester direkt och då ska vi till Chile när vi blir lediga. Sen ska jag åka och hälsa på kompisar ute i Stockholms skärgård och så kommer vi att åka runt lite i Sverige. Men det blir inga stora grejer.

Publicerad 25 maj 2014 klockan 09:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 05:37