FOTO: HV71

Mattias redo för en intensiv sommar

Det är inte bara de lokala lagen som har rivit igång sin försäsongsträning. Även på SHL-nivå går maskineriet på högsta växel, något som Guldsmedshyttans inslag i HV71 får känna av. Efter en skadeförföljd säsong ser Mattias Karlsson fram emot hård sommarträning, ett nytt lagbygge och även en månad av semester.

Nu är ni igång med försäsongen med HV71. När samlades ni igen efter vilan?
– Vi började att träna runt den 15:e april, något sånt där. Så vi har kört i fem veckor nu. När man drar igång har att göra med när man åker ur slutspelet.

Du går igenom några tuffa veckor nu antar jag?
– Ja det blir ju så, det måste det ju vara om vi ska försöka komma ifatt Skellefteå och de andra som är där uppe.

Vad är ni arbetar mest med och har du känt någon skillnad i upplägget mot tidigare försäsonger?
Jag tror att hela fokus på träningen ligger på att träna mycket ben just nu, både löpning och styrketräning. Så det är mest ben nu. Ja, det tycker jag. Vi har kortat ner passen lite grann och det blir mer övningar mindre vila. Vi gör mera fast på kortare tid, så vi tränar kanske mer effektivt.

Förra säsongen blev en besvikelse både för dig och laget. Ni slogs i botten och du var skadad stora delar, vilket måste varit frustrerande?
– Ja det var mest frustrerande att när man var inte kunde spela själv och man såg att laget inte spelade bra. Man vill vara med och hjälpa till. Men iland blir det så här om man inte får till det med nya spelare och om vi andra som spelar inte håller normal nivå. Det började väldigt dåligt och det var svårt att komma ur det, vi var lite för mycket efter.

Känns det som att du är helt tillbaka nu? Lägger ni upp din träning annorlunda med tanke på problemen?
– Ja men så känns det. Jag tränar det som alla andra gör, men självklart så kör jag extra för axlarna.

Det blir mycket nytt till nästa säsong, framförallt i ledarstaben med ny tränare och sportchef. Hur märker man av det som spelare?
– Jag tycker inte att det blir så stor skillnad. Det som vi har märkt nu är som sagt att vi tränar lite annorlunda. Men eftersom att Andreas (Johansson, ny tränare) inte har flyttat ner hit så har man pratat med honom på telefon och träffat honom här någon gång. Men det är inget märkvärdigt. Det kommer så klart bli annorlunda när han flyttar ner och vi får den dagliga kontakten.

HV är ju en storklubb som numera alltid har pressen på sig. Märker du av kravbilden extra mycket nu när det varit några tunga år med uttåg i kvartsfinalerna?
– Nej alltså, det är klart att vi alltid har som målsättning att vi ska komma långt och vi vill inte vara nöjda med att åka ut i kvartsfinal. Men samtidigt så kollar du på säsongen som var och hur kassa vi var, men ändå tog vi oss till kvartsfinal. Även om det var en jävligt jobbig säsong som vi gjorde dåligt på alla vis så gjorde vi det ändå bra på slutet. Vi åker upp och vinner mot Leksand som ingen trodde att vi skulle göra, sen tycker jag att vi gör en bra matchserie mot Skellefteå. Jag tycker faktiskt att vi gör bäst motstånd av alla lag som mötte Skellefteå. Så jag tycker inte att vi ska vara alltför missnöjda med det.

Många HV-profiler har försvunnit de senaste åren och ni har många unga i laget. Kan du som varit i klubben ett tag känna att du får en ledarroll?
– Ja så blir det väl. men det skulle jag haft förra året med. Ända sen jag kom hit har jag varit den som spelat mest, så en ledarroll har jag haft hela tiden känns det som. Men nu kanske det blir viktigare vid sidan av isen när man pratar och man får nog en annan roll nu.

Hur länge tränar ni nu in på sommaren?
– Vi tränar fram till veckan efter midsommar. Sen har vi fyra veckor ledigt och så går vi på is.

Har du några planer med familjen för de lediga veckorna?
– Jo det har vi. Vi åker på semester direkt och då ska vi till Chile när vi blir lediga. Sen ska jag åka och hälsa på kompisar ute i Stockholms skärgård och så kommer vi att åka runt lite i Sverige. Men det blir inga stora grejer.

Publicerad 25 maj 2014 klockan 09:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 08:20