Frövi Judo tog nio medaljer på SM i Trollhättan. På bilden syns Viktor Carlsson och Jonathan Fagerhill. FOTO: Frövi Judo

Medaljregn på SM i Trollhättan – Frövi Judo bästa klubb

Nio tävlande i Trollhättan resulterade i nio medaljer hem till Bergslagen. Frövi Judo gjorde supersuccé i lördagens SM-tävlingar i veteran-, U23- och öppen klass. Med fem guld och fyra ytterligare medaljer blev man bästa klubb och Peter Andersson hittar så klart många glädjeämnen.

I lördags arrangerades SM för veteraner, U-23:or och i öppen klass. Tävlingarna gick av stapeln i Trollhättan, dit Frövi Judo åkte med nio tävlande. När dagen sedan var till ända kunde samma gäng atleter vända hem med en medalj vardera.

– Det var väl flera som man hade räknat med. Men det är alltid lite ovisst. Man hade väl kunnat hoppats på att ta tre guld, det var målsättningen när de åkte dit. Nu blev det totalt fem guld plus att de andra också tog medalj, säger Peter Andersson från Frövi Judo.

Bland guldmedaljörerna återfanns på damsidan Jessica Glaas och Lina Materné. Jessica tog hem segern i U23 minus 63 kilo, samtidigt som Lina vann damernas öppna klass där någon invägning inte sker.

I veteranernas minus 100-kilosklass såg Daniel Gissberg till att gå hela vägen. Även i herrarnas öppna klass skördade Frövi Judo dubbla framgångar. I en tight final segrade Jonathan Fagerhill över klubbkamraten Viktor Carlsson, vilket innebar guld i den prestigefyllda klassen. Ett femte guld säkrades sedan av Fredérik Gourlay.

– Han gjorde en jättebra tävling. Riktigt kul att han är tillbaka igen, han har haft problem med skador den senaste tiden. Men nu verkar han vara helt återställd och visade upp det med jättebra judo, berättar Peter Andersson.

Frövi Judo bäst på nio medaljer

Utöver de fem gulden lade Frövi Judo även beslag på en stor uppsättning andra medaljer. Sabrina Karoui tog, precis som Viktor Carlsson, silver och Christian Karlsson och Lucas Gissberg brons. Peter Andersson hyllar de nio medaljörerna som såg till att Frövi blev bästa klubb i SM-tävlingarna.

– Vi är så klart jättenöjda med det! Det här är ett bra utfall för oss i Frövi Judo och vi är stolta över att bli bästa klubb. Det är något att glädjas över.

Själva tanken med denna SM-helg är att ge möjlighet till tävling för U23:orna och de öppna klasserna. Kategorierna har vuxit fram för att göra det steget mellan junior- och seniorjudon lättare. Man väljer sedan att krydda med veteraner, för att skapa en större tävling med bredare utbud.

Efter helgens stora medaljregn i Trollhättan rullar judosäsongen vidare. Hösten är en mycket hektisk period och Peter Andersson berättar att det redan till helgen tävlas på tre håll.

– Härnäst åker vi nästa helg till Polen med en grupp elever från judogymnasiet och till Spanien med en annan. På söndag är det också en pokaljakt uppe i Arvika för Frövis yngsta. Så det är en intensiv judohelg som väntar!

Frövi Judos samtliga medaljer:
Daniel Gissberg – GULD, Veteran minus 100 kg
Jessica Glaas – GULD, U23 minus 63 kg
Fredérik Gourlay – GULD, U23 minus 73 kg
Lina Materné – GULD, Damer öppen klass
Jonathan Fagerhill – GULD, Herrar öppen klass
Sabrina Karoui – SILVER, U23 minus 57 kg
Viktor Carlsson – SILVER, Herrar öppen klass
Christian Karlsson – BRONS, Veteran minus 100 kg
Lucas Gissberg – BRONS, U23 minus 81 kg

Publicerad 6 oktober 2014 klockan 12:44

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 23:07