Mentalt jobbigt för Lindlöven

Lindlöven fortsätter trots goda intentioner och bitvis bra spel att stapla förluster på hög. Det beror inte på oskicklighet, det tycks snarare som att laget inte orkar med den tuffare serien rent mentalt.

Återigen en jämn match där man inte sätter sina målchanser. Återigen en match där man rasar ihop när det börjar studsa emot. Nu finns snart inga räddningsplankor kvar för Lindlöven.

Efter 1-5 hemma mot Vimmerby är laget nere under strecket som skiljer playoff-lagen från dem som har spelat färdigt efter 18 omgångar. Efter en lysande start på serien har Lindlöven mer eller mindre befunnit sig i fritt fall och nu är laget nere i botten.

Det är helt förståeligt att Jussi Salos blick såg tom ut på presskonferensen efter smällen hemma mot Vimmerby. För i grund och botten är det knappast kunnandet som saknas i Lindlöven. Laget är skickligt nog för att kunna ha fler än ett lag bakom sig i tabellen. Jag tror snarast att det vi bevittnar den här vintern är en mental soppatorsk.

Målskyttet hackar. Hemmaspelet hackar. Försvarsspelet hackar. Lindlöven orkar helt enkelt inte svara upp mot det tuffa motståndet som väntar varje kväll i Allettan. Skallarna hänger inte med.

För mantrat går igen. Matcherna är för det mesta jämna, men Löven sätter inte sina chanser och när det väl går emot då klarar man inte av att stå upp. Oavsett om motståndet har hetat Troja, Kristianstad eller KRIF, oavsett hur mycket laget kämpat, det har ändå blivit hedervärda förluster i slutändan.

Men att falla med flaggan i toppen ger inga poäng. Omsätter man inte sina goda intentioner i mål tar man inga tabellplaceringar och laget har ju dessutom tappat matcherna där man borde ha vunnit, eller i alla fall haft med sig minst en poäng.

Tillåt mig påminna om att Lindlöven föll borta mot Vimmerby (3-4) trots att man under i alla fall den första halvan av matchen var det bättre laget. Tillåt mig påminna om att Lindlöven förlorade borta mot Nybro Vikings (3-4) trots att laget hade ledningen fram till att det återstod 38 sekunder av matchen.

Det är inte slumpens skördar att laget för det allra mesta förlorar matcherna i Allettan. Det måste man kunna vara ärlig och slå fast 12 omgångar in i serien.

På slutet har laget dessutom börjat falla ihop ordentligt när det studsat emot. Det var allt annat än vackert när 2-1 borta mot Skövde efter ungefär halva matchen förbyttes i 2-7. Trenden var densamma när söndagens 1-2-puck gjorde laget stressat och det rann iväg till 1-5.

Det är helt enkelt jobbigt nu. Orutinen visar sig och jag är helt övertygad om det till största delen är mentalt. Det beror inte på oskicklighet, det beror inte på skador eller på sjukdomar. Det beror på psykologi.

Som jag skrivit tidigare, att räkna med poäng i de två kommande omgångarna är ungefär samma sak som att tro på mirakel. Bortamatcher mot Troja/Ljungby och Kristianstad, svårare än så blir det inte i Hockeyettan-Sverige.

Vimmerby har vaknat. Borlänge har vaknat. Kumla verkar ha vaknat. Lindlöven måste också vakna.

Förra våren var det klang och jubel och kval i Lindesberg, med tanke på hur det går för LIF Lindesberg i handbollens allsvenska måste Lindlöven återhämta sig och det snabbt om inte den här våren ska bli betydligt dystrare.

Som det ser ut nu kommer Linde-borna inte bli bjudna på något positivt kvalspel över huvud taget. Tyvärr.

Publicerad 6 februari 2017 klockan 09:20

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av sina spelade matcher i förlängningsspel eller straffar, vilket även nu blev nyckeln för gästande Forshaga.

20 oktober 2021 klockan 22:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jonathan Riihimäki blev Matchens Lirare mot Skånela, repris på fredag? Foto: Hasse Persson.

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte plats i den interna skytteligan och kan bli en spännande målgörare, när HIF Karlskrona gästar Arenan på fredag.

20 oktober 2021 klockan 18:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora poängchanser mot, men har under den tidiga säsongen visat stor utveckling och är farligare än vanligt. Under lördagen visade de sig vara lite för farliga.

16 oktober 2021 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Storslagen derbyseger i Lindehov!
Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som även slutade med tre setförluster, även om Lindelaget såg ut att kunna hålla jämn nivå med motståndarlaget i det tredje setet.

10 oktober 2021 klockan 20:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Timmy Lundegård

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med dubbla utvisningar som gav stor skada för resterande matchtid. Man gav sig inte utan kamp och med fyra mål inom de sista tjugo minuterna, så gick WSK från ett fyramålsunderläge till en uddamålsförlust.

10 oktober 2021 klockan 16:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag...

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek inledde matchen, där LIF låg i ett sjumålsunderläge efter matchens första femton minuter. Målgapet minskade i den andra halvleken men skadan från inledningen gick inte att rädda.

3 oktober 2021 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Foto: Hasse Persson

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en jämn inledning så blev bortalaget Vinslöv för starka i den andra halvleken, efter att de fått med sig sex raka mål.

25 september 2021 klockan 18:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!
På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i ...
24 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!
I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen ...
23 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-10-21 10:33