FOTO: Hannes Feldin

Mr Lindlöven vill skriva nya kapitel i karriären

Han såg länge ut att ha gjort sin sista match i Lindlöven-tröjan. Men plötsligt kom vändningen som fick Daniel Olsson-Fromell att krita på ett nytt kontrakt med klubben i hans hjärta. Här berättar hockeyikonen om beslutet, nya lagkamrater och sin egna sommarträning.

I slutet av maj basunerade Lindlöven ut nyheten. I samma veva som klubben presenterade en mängd nya tillskott på forwardssidan meddelade man samtidigt att Daniel Olsson-Fromell valt att sluta. Poängplockaren hade bestämt sig för att tiden inte fanns till en fortsatt satsning.

Men en månad senare kom vändningen. Efter att ha tänkt om, utvärderat situationen och framförallt känt suget till hockeyn plockade Daniel fram pennan och skrev under ett nytt kontrakt. Ett kontrakt som gör att han spelar för Lindlöven i minst en säsong till.

– Det hade känts riktigt tråkigt att få lägga av vid 27 års ålder, när jag ändå vann poängligan förra året och gjorde en av mina bästa säsonger i mitt liv. Nu flyttar vi dessutom till en ny serie och det hade känts så där att inte få vara med om det äventyret, säger Daniel som förklarar att det var många bitar som skulle falla på plats.

– Det var ett gemensamt beslut mellan mig och min sambo. Allt skulle funka runt omkring och vi har ju två små barn hemma som kräver mycket uppmärksamhet. Sonen som är sju år ska börja spela hockey själv och jag har ett jobb som kräver att jag är borta mycket.

I slutändan löste sig allting och kontraktet är som bekant undertecknat. Beslutat att återuppta karriären togs bara över en dag, vilket tyder på att suget efter hockeyn var stort. Daniel erkänner själv att hockeylivet hade blivit svårt att leva utan.

– Det blir ju en livsstil sen man varit 15 år, men när man har familj kanske man inte har tiden att lägga ner energi på samma sätt utanför isen. Förr i tiden kunde jag sitta kvar i omklädningsrummet och tugga. Det är klart man hade saknat allt det och sammanhållningen i laget.

Nu kommer han till ett på många vis nytt lag. Stora förändringar har hunnits göras under vår- och sommarmånaderna, där stora delar av truppen slussats ut och ersatt av nya namn. Några av dessa är kända av Daniel sedan tidigare. Framförallt ser han fram emot att få spela med Patrik Nyman och Mattias Morén, som båda hittat tillbaka till Lindlöven.

Men totalt sett tycker Daniel att han inte hängt med i alla förändringar som skett. Därför blir det extra intressant och kul att dyka upp när träningarna drar igång i början av augusti. En person som han får träffa och lära känna då är den nye tränaren Daniel Eriksson.

– Jag har aldrig träffat honom, men det ska bli en nytändning att få en ny tränare. Jag hoppas att han vill spela en rolig hockey, kommenterar Daniel.

Den gångna säsongen var annars inte bara hans poängmässigt bästa i karriären. Daniel tog även klivet över det smått ikoniska 300-matchersstrecket. Därmed skrev han in sig i Lindlövens historieböcker för evigt. Med en så pass lång och framgångsrik karriär bakom ställs frågan vad han mer vill uppnå, med ett svar som är givet.

– Jag vill ju att Linde når Allettan. Förra gick inte som vi hade tänkt oss och nu vill vi te revansch och visa att vi är bättre än så. Typ alla har nederlagstippat oss inför i år och det vore kul att bevisa att vi kan, även fast vi inte har samma ekonomi och samma material som lagen längre söderut.

Seriepremiären är den 21:a september, då laget möter Grästorps IK på bortais. Fram till dess väntar fortsatt försäsongsträning, med en hel del träningsmatcher inbokade. Övriga laget har tränat intensivt under hela försommaren under ledning av Mattias Mattssons fysteam, något som Daniel gått miste om.

När han själv skulle spela fotboll slutade det dessutom med en muskelbristning. Den höll honom borta från all träning i två veckor och han har successivt fått komma igång sedan dess. Men man ska inte behöva frukta för 27-åringens fysiska status, även om den varit bättre tidigare år.

– Man älskar ju inte att springa, så när man inte tänkt spela blir det inte lika mycket. Jag har ju inte gått upp speciellt mycket, det är flåset och muskelmassan som jag tappat. Jag behöver inte vara brutalt stor, jag väger ändå 85 kilo och är vältränad i grunden. Det är mest flåset och benen och jag ska försöka smyga igång så gott det går, berättar Daniel.

När de fysiska delarna så småningom sitter är det dags för comeback, om man nu får kalla det så. Något riktigt farväl blev det aldrig till vare sig hockeyn eller Lindlöven och Daniel är alltjämt en av de mer rutinerade i laget. Han säger själv att laget är ganska ungt, något som gör att han är försiktig när han talar om målsättning och pekar på att den först kan sättas efter att försäsongen är avklarad.

Helt klart är i alla fall att Daniel är något av en Mr Lindlöven. Någon diskussion om en möjlig kaptensroll har han inte haft och med tio år i klubben skulle han kanske vara en bra kapten?

– Jag är ju rätt så het själv så jag vet inte jag är ett ämne för det. Utanför är jag bra på att ta hand om lagkamrater, men på isen vet jag inte om de vill ha mig som kapten haha. Nu när det är så många nya vore det kanske bra om det vore någon som varit med ett tag. Vi får se, men det vore kul att bära C:et någon gång, svarar Daniel filosofiskt.

Några vidare funderingar om en möjlig kaptensroll behöver han inte grubbla på nu. För tillfället är det sommaruppehåll, vilket innebär ledighet för hela laget. De varma veckorna har Daniel tänkt spendera med sin familj och vänner, men ett och annat löppass ska nog hinnas med.

– Vi ska åka ner till Göteborg och kanske gå på Liseberg. Mycket mer än så blir det nog inte. Vi har köpt hus så det blir att pilla med det där och det är skönt att vara hemma också, speciellt när man har två små. Sen måste jag ju ha tid till att träna också haha!

Publicerad 17 juli 2014 klockan 09:26

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 17:13