FOTO: Hannes Feldin

Mycket in och en hel del ut i lokalt Lindlöven

Det händer grejer i Lindlöven. Klubben är mitt uppe i försäsongen och arbetet med att fastställa truppen fortgår för fullt. Den senaste veckan har varit ovanligt intensiv, med nya ansikten i ledarstaben och spelare som både lämnat och anslutit. När truppen nu börjar bli klar slår den rekord i antalet spelare boende i Lindesberg.

På måndagskvällen höll Lindlöven sitt första ispass för säsongen. När nye huvudtränaren Daniel Eriksson blåste igång träningen inne på isen i Lindehov innebar det slutet på en mycket intensiv vecka. Inom loppet av bara några dagar har nämligen tre spelare lämnat, fem hämtats in och ledarstaben kompletterats.

Inledningsvis har Adam Björklund valt att ta en time-out från hockeyn. Forwarden, som kom till Lindlöven inför den förra säsongen, kommer att bli pappa och har tagit beslutet utifrån det.

Det har i sin tur lett till problem med resandet för Mattias Nilsson, som vid sidan av Björklund varit den andre spelaren som åkt från Karlskoga. Lindlöven har förhandlat med ”Myggan” om en flytt till staden och har även ordnat med jobb. Men backen har inte varit villig att ta tjänstledigt från sitt nuvarande arbete.

– Där har vi skiljts åt i bästa samförstånd och vi har haft en bra dialog, säger John Falck från Lindlövens sportgrupp.

Den kommande säsongen kommer ”Myggan” att spela i Kumla. Han är dessutom inte den enda att lämna Lindesbergs-klubben för andra äventyr. På målvaktssidan har Philip Ödmark, som värvades in för två år sedan, beslutat sig för att titta på andra alternativ sedan han inte blivit lovad en förstaplats.

– Det respekterar jag till fullo. Är man 27 år vill man ha förstaspaden, men med den serien vi är i måste vi ha två målvakter som kan konkurrera med varandra och göra bra ifrån sig, förklarar Falck situationen.

– Det här har vi haft en dialog om med Philip under en längre tid. Jag kan inte garantera en lösning där han är förstaalternativet. Det gör att Lindlöven och Philip är eniga om att gå ifrån varandra och ta en ny diskussion inför nästa säsong.

Med tre spelare borta ur truppen har Lindlöven tvingats till aktion. En som redan anslutit till klubben är juniorlandslagsmålvakten Henrik Hjerpe, som plockats in från Leksand. 19-åringen har spelat i Leksands J18 och J20 samt tränade frekvent med SHL-laget under den gångna säsongen.

Utöver den redan klara värvningen har Lindlöven även signat en kvartett på try-out-kontrakt. En av dessa är Örebro Hockeys J20-spelare Rasmus Rundgren, som är tänkt att ersätta Mattias Nilsson på backsidan. 

De två 25-åriga amerikanerna Nick Lazorko, som öst in mål i Huntsville, och Lucas Fray är två av de andra try-out-kontrakterade spelarna. Den sista som är tänkt att träna med Lindlöven under augusti månad är den Stockholms-födde forwarden Daniel Tomasson.

– Han är en liten, kvick rollspelare som vill göra skitjobbet i tredje- och fjärdekedjan. Det är jätteroligt att han är här, kommenterar John Falck.

Det är dock inte bara i spelartruppen som förändringens vindar blåst. Ny målvaktstränare i Lindlöven blir Christer Hjalmarsson, som är ett etablerat namn i proffshockeyn.

– ”Hjalle” kommer att vara med oss en dag i veckan på träning, vara med på våra hemmamatcher och följa övriga via webben. Han blir ett fantastiskt stöd med sin erfarenhet från Leksand och juniorlandslaget, säger Falck som tackar för möjligheten till både Hjalmarsson och Nick Lazorko.

– Ett stort tack till P-O Ejendal och Westsign som hjälper till att finansiera detta.

Sist men inte minst har den nytillträdde tränaren Daniel Eriksson slutligen fått en radarpartner. Det blir Lindlöven-profilen Daniel Andmarken som tar plats i båset som assisterande tränare. Falck har stort förtroende för sin tränarduo och ser även stor potential i spelartruppen.

– Jag tycker att truppen är jätteintressant och ser stark ut. Vi har en härlig mix av unga 19-24-åringar och Jocke (Olsson Fromell), Daniel (Olsson Fromell), Nyman och Morén som är lite äldre. Alla har det gemensamt att de verkligen brinner för det här och alla vill framåt.

Något som han ser som en stor tillgång är den Linde-stämpel som laget får denna säsong.

– Vi har arton spelare som bor i Lindesberg, vilket är fantastiskt. Vi har aldrig haft så många bonde i Linde. Det är jätteroligt och kommer vara fantastiskt bra för föreningen och för gemenskapen i laget.

Publicerad 4 augusti 2014 klockan 22:43

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:11