Något att se fram emot

Slutspurten inför elitseriestarten är i full gång och nu är det inte långt tid kvar tills signalen går och första serven slås. Endast 14 dagar behöver vi vänta sedan är det dags. Lagen har förberett sig rejält och många försäsongsturneringar och matcher har spelat. Spänningen är hög och lika så förväntningarna därför har jag valt de fem punkter som jag ser mest fram emot för säsongen 2014/15.

1. Lindes nya lag. Med en majoritet av laget som är nya spelare så är det helt klart ett nytt Linde vi kommer få se om två veckor. Ett Linde med bredd och framtid i truppen. Försäsongen har sett riktigt bra ut och Johan Isacsson själv uttryckte det som att laget är ”tio gånger bättre nu än för ett år sedan”.

2. De unga. All denna talang som Linde lyckats värva kommer bli otroligt intressant att se. Ett lag med unga spelare är ett lag i konstant utveckling. Spelare som ser ut att ha långt kvar nu kan bli givna starters i vår. Två jag tycker ni ska hålla extra koll på är Evelina Frank och Isabella Kuné. Evelina tog enorma kliv förra säsongen och kom så långt som till landslaget. Fortsätter hennes utvecklingskurva lika brant uppåt så kommer hon snart vara en av Sveriges främsta centrar. Isabella var förra säsongen en av seriens bästa liberos. Om Johan ger henne liberoplatsen eller om han använder Isabella på annat sätt återstår att se, men det är en tjej med enorm bollkontroll, skolad teknik och ljus framtid.

3. Toppstrid. Likt Linde så har Katrineholm och Engelholm rustat tungt under sommaren. Regerande mästarna Hylte/Halmstad har kvar stora delar av sitt guldlag och dessa fyra lag kommer hålla en nivå som vi sällan ser här i Sverige. Om något annat lag kan hänga med återstår att se, men mycket tyder på att vi kommer få riktiga gigantkamper i vårens semifinaler.

4. Utländskorna. Varje år kommer dom, toppklubbarna plockar in alla tre tillåtna medan bottenlagen är mer sparsamma, men varje år får vi återse de utländskastjärnorna som lyfter lagen till skyarna. Många sportchefer och tränare har under sommaren uttalat sig om att de hittat utländskor som alla ska ha det där lilla extra, frågan är bara vem som faktiskt har det i slutändan. I lindesbergströjan ser Denise Van De Mortel och Nette Peit riktigt vassa ut, men Engelholm har skrytigt om sina importer och Svedala och Örebro likaså. Poängmaskin eller spelfördelare, oavsett vilken typ av import man valt så kommer utländskorna att vara avgörande för vem som tar hem titeln.

5. Sveriges talanger. Efter landslagets prestation på EM-kvalet i våras så har Sverige verkligen fått upp ögonen för de unga talanger som slår sig in i rampljuset. Landslagstruppen som spelade kvalet hade en ovanligt låg medelålder vilket bådar gott för framtiden. Vi har fortfarande flera av talangerna kvar i elitserien, men det gäller att passa på och se dem innan de försvinner ut i Europa. Min förhoppning är att vi denna säsong kommer få se någon av dessa unga svenskor som matchvinnare i finalerna istället för någon välbetald amerikanska. Inget illa mot de utländskaproffsen men i år känns det som att det är svenska talangernas år. Håll ögonen öppna för Isabelle och Anna Haak i Engelholm, Madelene Green och Carolina Ljung i Sollentuna, förra årets genombrott Jonna Wasserfaller i Hylte/Halmstad och självfallet även alla Lindes framtidshopp.

Om elitserien 2014/15 blir allt jag hoppats på återstår att se. Än så länge kan vi endast spekulera men en sak är säkert och det är att elitserieklubbarna, tränarna och spelarna är redo för start om två veckor, nu gäller det endast för hejarklacken att börja sjunga.

Publicerad 2 oktober 2014 klockan 17:28

Michael Jestin , 073-903 68 24

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-26 07:39