Fredagen bjuder på bortamöte med Enköping för Henrik Resin och hans Lindlöven. FOTO: Hannes Feldin

Nedsläpp: Enköping-Lindlöven

Säsongen närmar sig med stormsteg för Lindlöven. I sina förberedelser för HockeyEttan fortsätter laget sin täta träningsspelande, denna fredag genom att möta Enköping borta. Inför matchen ger tränaren Daniel Eriksson och det färska nyförvärvet Oscar Pettersson sina tankar.

Lindlöven fortsatte i onsdags sitt segertåg på försäsongen genom att vinna över Väsby. Segern satt dock hårt inne och det dröjde till straffläggning innan det att Joakim Olsson Fromell kunde avgöra till 4-3. Trots att Lindlöven hade problem med spelet är tongångarna positiva kring matchen.

– Jag känner väl precis som efter matchen att det är jäkligt starkt att vinna även om laget inte spelar på topp. Det är en otroligt styrka som jag ser det. Sen är inte alla spelare dåliga, för vi har individuella prestationer som är bra, menar Daniel Eriksson.

Den nytillträdde tränaren har fått en succéstart på tiden i Lindlöven. Efter uddamålsförlusten i träningspremiären mot Vallentuna har hans lag följt upp med fyra raka segrar. Ikväll väntar en ny möjlighet till seger, då laget ställs mot Enköping.

”I offensiven som jag är bäst”

Till den matchen kan ett nyförvärv komma att visa upp sig. I slutet av förra veckan gjorde Lindlöven klart med Oscar Pettersson, som ansluter på ett säsongslångt lån från VIK. Något som bidragit till hans ankomst är Alexander Kovalonoks skada.

Den unge forwarden har tränat med laget under hela veckan och gjorde sin debut borta mot Väsby i onsdags. Sedan tidigare känner Oscar både Felix Scharnke och Ludwig Andersson, som han spelat tillsammans med i VIK.

– Det är först och främst i offensiven som jag är bäst. Tanken är väl att jag ska spela tillsammans med Max (Lalander), som gör mycket mål och så att jag kan lägga upp honom i bra skottlägen, förklarar Oscar sin tilltänkta roll.

Vann förra mötet med 3-2

Ikväll ställs han nya lag alltså mot Enköping. För Oscars del har han dock gått sjuk de senaste dagarna och kommer att rådgöra med ledarstaben huruvida det blir spel eller inte ikväll. Oavsett vad är han hoppfull inför mötet.

– De vann mot Sura senast vet jag. Men vi är starka och jag tror att vi ska vinna över dem.

Matchen blir ett returmöte från hemmamatchen mot Enköping, en match som Lindlöven vann med 3-2. Inför kvällens nya batalj tror man på en liknande matchutveckling.

– Jag förväntar mig samma matchbild som vi hade i hemmamötet. De är snabba när de vänder spelet och det gäller för oss att ligga på rätt sida och spela med huvudet. Det gäller att ha vaksamhet helt enkelt, varnar Daniel Eriksson.

Vad: Enköping-Lindlöven i försäsongens sjätte match

Var: Bahcohallen, Enköping

När: Klockan 19.30 ikväll

Utgångsläget: Kvällens möte blir det andra på försäsongen mellan lagen. Det första vanns av Lindlöven med siffrorna 3-2. Laget har stått för fina resultat i träningsmatcherna, med fyra vinster på fem spelade matcher.

Truppen: Man reser med exakt samma lag som senast, med skillnaden att Patrik Nyman tillkommer. Forwarden är dock den ende sjuklingen som hunnit tillfriskna och såväl bröderna Ilstedt som Kovalonok missar matchen. I mål tar Henrik Hjerpe plats.

Nyckeln till vinst: Att spela klokt och tänka sig för ute på isen. Enköping gillar att ställa om snabbt, något som Lindlöven måste förhindra.

Tipset: En match som Lindlöven redan vunnit på försäsongen. I hemmamötet visade man defensiv klass, något som laget är på god väg att göra till ett signum. Laget är försvagat av alla sjukdomar men vinner trots det med 4-2.

Publicerad 5 september 2014 klockan 09:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:19