Niclas Eklöw är hemma i Lindlöven igen och ser fram emot morgondagens derby. FOTO: Hannes Feldin

Niclas åter i Löven-tröjan: ”Skoj att spela för moderklubben”

I söndags gjorde han blixtdebut hemma mot Grästorp. Nu har Niclas Eklöw hunnit landa i sin nygamla omgivning. Efter många år på vift är 20-åringen tillbaka där allt började, i Lindehov som en Lindlöven-spelare.

Det var precis före nedsläpp i söndagens möte mellan Lindlöven och Grästorp som speakern i Lindehov presenterade en ny spelare. Namnet var bekant för många i publiken, som med en varm applåd välkomnade Niclas Eklöw hem till staden. 20-åringen gick direkt in i matchtruppen och glädjen från debuten sitter kvar i kroppen.

– Det känns riktigt skoj att få spela för moderklubben igen och att få representera Lindlöven, säger Niclas.

Det har nu blivit onsdag och forwarden förbereder sig för sitt tredje pass med laget. Återkomsten till Lindlöven gick nämligen fort. I lördags gjorde Niclas sin första träning med laget och så sent som för en vecka sedan spelade han match för Åker/Strängnäs. Niclas berättar om hur han tillsammans med Lindlövens Tomas Östlund arbetat för en flytt.

– Jag har haft lite kontakt med ”Osten” under tiden som jag spelat i Åker. Sen snackade jag med honom i torsdags och då bestämde jag mig för att dra därifrån. De (Åker) strulade lite med papprena, men det blev klart precis innan matchen.

Ja, det där pappersstrulet höll på att sätta stopp för en debut mot Grästorp. Först med 45 minuter kvar till nedsläpp var allt klart för spel. En kamp mot klockan som Niclas själv var lyckligt ovetandes om.

– Jag trodde att det var klart och hade förberett mig för att spela. Sen kom materialaren, gav mig en tröja och sa ”det vart klart för fem minuter sen” haha!

”En energispelare och grovjobbare”

Den hastiga debuten mot Grästorp var dock långtifrån den första gången som Niclas drog på sig en Löven-tröja. Fram tills U14-tiden spelade han för klubben, som han totalt gjorde sju ungdomsår i. Därefter bar det av till Guldsmedshytte SK för två år och därifrån till Södertälje för två säsonger i J18-laget.

Niclas sista gymnasieår spenderade han i Örebro Hockeys J20, där han stannade ytterligare en säsong. Det senaste stoppet blev alltså Åker/Strängnäs och spel i HockeyEttan Östra. Under sin resa har Niclas lärt känna många spelare och i det Lindlöven som han ansluter till känner han Felix Scharnke och Rasmus Rundgren från Örebrotiden, samt Christoffer Ulvestav och Daniel Henningsson från Södertälje.

– Det känns som en härlig grupp. Jag har haft lätt för att komma in i den, så det är bara att fortsätta kriga på. Det känns som att det kan bli riktigt bra det här, berättar Niclas.

20-åringen riktar fokus mot onsdagens träning, som kommer att innehålla spel i både powerplay och boxplay. Tränare Jussi Salo har placerat Niclas i en av powerplayformationerna och mot Grästorp bildade han kedja med Rasmus Rosén-Lindahl och Emil Rooth. Niclas pekar ut sina egenskaper som spelare.

– Jobba hårt, kriga på och offra sig. Kanske stänka dit en puck ibland. Jag är en energispelare och grovjobbare.

”Tror att det blir en tight match”

Med den andra halvan av HockeyEttan Västras höstserie precis påbörjad ligger Lindlöven sjua. Lagets uttalade målsättning är att nå Allettan. Toppstriden är fortsatt väldigt öppen, med den viktiga fjärdeplatsen nio poäng bort för Löven som även har en match mindre spelad.

– Det gäller att försöka vinna så många matcher som möjligt. Det är inte omöjligt att man är med däruppe, det är vad vi siktar på i alla fall, säger Niclas om tabelläget.

Näst på tur står ett laddat fredagsderby borta mot Köping. Niclas mötte dem två gånger under försäsongen med Åker och vet hur motståndet spelar. När Lindlöven imorgon rullar de knappa milen österut är det med tre poäng i sikte.

– Jag tror att det blir en tight match. Det lag som jobbar hårdast kommer att vinna, förklarar Niclas som inte har något emot match både fredag och söndag.

– Nej, det är väl bara skönt. Då kan man bara spela på och slipper tänka på så mycket annat.

Det här är Niclas Eklöw:
Född: 1:a maj 1995
Position: Forward
Hemstad: Lindesberg
Klubbar: Lindlöven, Guldsmedshytte SK, Södertälje SK, Örebro Hockey, Åker/Strängnäs, Lindlöven

Publicerad 5 november 2015 klockan 14:41


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 04:48