Niclas Eklöw är hemma i Lindlöven igen och ser fram emot morgondagens derby. FOTO: Hannes Feldin

Niclas åter i Löven-tröjan: ”Skoj att spela för moderklubben”

I söndags gjorde han blixtdebut hemma mot Grästorp. Nu har Niclas Eklöw hunnit landa i sin nygamla omgivning. Efter många år på vift är 20-åringen tillbaka där allt började, i Lindehov som en Lindlöven-spelare.

Det var precis före nedsläpp i söndagens möte mellan Lindlöven och Grästorp som speakern i Lindehov presenterade en ny spelare. Namnet var bekant för många i publiken, som med en varm applåd välkomnade Niclas Eklöw hem till staden. 20-åringen gick direkt in i matchtruppen och glädjen från debuten sitter kvar i kroppen.

– Det känns riktigt skoj att få spela för moderklubben igen och att få representera Lindlöven, säger Niclas.

Det har nu blivit onsdag och forwarden förbereder sig för sitt tredje pass med laget. Återkomsten till Lindlöven gick nämligen fort. I lördags gjorde Niclas sin första träning med laget och så sent som för en vecka sedan spelade han match för Åker/Strängnäs. Niclas berättar om hur han tillsammans med Lindlövens Tomas Östlund arbetat för en flytt.

– Jag har haft lite kontakt med ”Osten” under tiden som jag spelat i Åker. Sen snackade jag med honom i torsdags och då bestämde jag mig för att dra därifrån. De (Åker) strulade lite med papprena, men det blev klart precis innan matchen.

Ja, det där pappersstrulet höll på att sätta stopp för en debut mot Grästorp. Först med 45 minuter kvar till nedsläpp var allt klart för spel. En kamp mot klockan som Niclas själv var lyckligt ovetandes om.

– Jag trodde att det var klart och hade förberett mig för att spela. Sen kom materialaren, gav mig en tröja och sa ”det vart klart för fem minuter sen” haha!

”En energispelare och grovjobbare”

Den hastiga debuten mot Grästorp var dock långtifrån den första gången som Niclas drog på sig en Löven-tröja. Fram tills U14-tiden spelade han för klubben, som han totalt gjorde sju ungdomsår i. Därefter bar det av till Guldsmedshytte SK för två år och därifrån till Södertälje för två säsonger i J18-laget.

Niclas sista gymnasieår spenderade han i Örebro Hockeys J20, där han stannade ytterligare en säsong. Det senaste stoppet blev alltså Åker/Strängnäs och spel i HockeyEttan Östra. Under sin resa har Niclas lärt känna många spelare och i det Lindlöven som han ansluter till känner han Felix Scharnke och Rasmus Rundgren från Örebrotiden, samt Christoffer Ulvestav och Daniel Henningsson från Södertälje.

– Det känns som en härlig grupp. Jag har haft lätt för att komma in i den, så det är bara att fortsätta kriga på. Det känns som att det kan bli riktigt bra det här, berättar Niclas.

20-åringen riktar fokus mot onsdagens träning, som kommer att innehålla spel i både powerplay och boxplay. Tränare Jussi Salo har placerat Niclas i en av powerplayformationerna och mot Grästorp bildade han kedja med Rasmus Rosén-Lindahl och Emil Rooth. Niclas pekar ut sina egenskaper som spelare.

– Jobba hårt, kriga på och offra sig. Kanske stänka dit en puck ibland. Jag är en energispelare och grovjobbare.

”Tror att det blir en tight match”

Med den andra halvan av HockeyEttan Västras höstserie precis påbörjad ligger Lindlöven sjua. Lagets uttalade målsättning är att nå Allettan. Toppstriden är fortsatt väldigt öppen, med den viktiga fjärdeplatsen nio poäng bort för Löven som även har en match mindre spelad.

– Det gäller att försöka vinna så många matcher som möjligt. Det är inte omöjligt att man är med däruppe, det är vad vi siktar på i alla fall, säger Niclas om tabelläget.

Näst på tur står ett laddat fredagsderby borta mot Köping. Niclas mötte dem två gånger under försäsongen med Åker och vet hur motståndet spelar. När Lindlöven imorgon rullar de knappa milen österut är det med tre poäng i sikte.

– Jag tror att det blir en tight match. Det lag som jobbar hårdast kommer att vinna, förklarar Niclas som inte har något emot match både fredag och söndag.

– Nej, det är väl bara skönt. Då kan man bara spela på och slipper tänka på så mycket annat.

Det här är Niclas Eklöw:
Född: 1:a maj 1995
Position: Forward
Hemstad: Lindesberg
Klubbar: Lindlöven, Guldsmedshytte SK, Södertälje SK, Örebro Hockey, Åker/Strängnäs, Lindlöven

Publicerad 5 november 2015 klockan 14:41


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 18:42