FOTO: Hannes Feldin

Nio år i Lindlövens tjänst

För en vecka sedan passerade Joakim Olsson Fromell ytterligare en imponerande milstolpe. Med sin 300:e match för Lindlöven skrev han in sig än djupare i klubbens historieböcker. Över ett långt samtal har den 27-årige Guldsmedshytte-sonen
berättat om mardrömsminnen, lagbyggen, framtiden och mycket annat.

Hur högt värderar du den här milstolpen?
– Det är ju ett bevis på att man för det första har fått hålla sig skadefri ganska mycket. Sen framförallt är det ett bevis på att klubben velat ha kvar en i så mycket som nio säsonger. Det är ett kvitto på att man gör någonting rätt, att de tror på en.

Det har ju blivit nio år och det är väl rätt mycket?
– Jättekul och det är som sagt många säsonger. Jag hoppas att det blir fler säsonger, om man får hålla sig skadefri. Man är ju inte gammal än så länge.

Men har du börjar titta något på framtiden?
– Jag har kontrakt som sträcker sig över nästa år med. Så det är ju klart att jag spelar ett år till. Det ska bli kul och jag vet att de (klubbledningen) har börjat prata med spelarna nu och försöker knyta fast dem till nästa år. Jag hoppas att så många som möjligt kan bli kvar.

Om du tittar på alla år du spelat i Lindlöven, vart skulle du ranka dagens lag?
– På pappret har vi ju inte haft bättre lag, det kan jag inte tro. I år har vi en rätt så djup trupp. Det har vi inte haft tidigare år, då har man kanske stått och lutat sig mot ett par spelare bara. Nu finns sex, sju, tio spelare och avgöra en match. Så var det inte första åren, då litade man till de mer etablerade killarna. Nu har vi Max och Kovalonok och det finns såna matchvinnare i alla femmor. Sen så har vi haft två riktigt bra målvakter i Philip och Alexander. Jag tycker att detta är det bästa laget jag spelat i, även om det inte visat sig i resultaten.

Har ni blivit påverkade av att säsongen gått upp och ned?
– Stämningen är hög i laget. Det är klart den var lite sämre i början när vi förlorade mycket och alla funderade på vad som var fel. Men det var många nya och Staffan har fått tid att sätta sin prägel på de nya i laget. Nu tycker jag att det börjar sätta sig. Nu har vi ändrat om och inte börjat gå fram med allt och det har gett resultat.

Det blev ju en riktigt fin jubileumskväll för dig med 7-1-seger och tre poäng?
– Ja det kändes riktigt bra och det var jättekul att bli uppskattad av alla. Jag tycker att vi spelade ett riktigt bra försvarsspel och de var tvungna att öppna sig, vilket gynnar mig. Då kan jag åka runt lite och min styrka är att åka skridskor.

Daniel gjorde ju sin 300:e match redan i höstas. Har du fått höra något om det?
– Haha nej. Han har väl förmodligen fått svar skadefri lite mer. Jag har kanske haft lite småskador. Men det är kul för honom att han får vara före mig på någonting, det händer ju inte så ofta haha.

Vilket är ditt värsta respektive bästa minne från tiden i Lindlöven?
– Det värsta minnet jag har måste väl vara när vi hade seriepremiär hemma mot Ore och förlorade med 15-3 för några år sedan.
Den vill man ju gärna glömma bort haha.
– Sen det bästa minnet…
Det måste vara när vi tog oss till Allettan. Det gick ju inte så bra där, men att vi tog oss dit var stort. Det är alltid kul för en grupp att sätta ett mål och kunna nå ända dit. Det blir ett kvitto för allihop och man får en jävla energi.

Hur känner du dig för egen del?
– För mig egen del är det här min poängmässigt bästa säsong. Skulle jag känna att jag inte bidrog någonting och kände att jag mest var i vägen skulle jag kanske lägga av. Men nu känner jag att jag bidrar, både på och vid sidan av planen. Det roligaste jag vet är ju att spela hockey och jag ser fram emot nästa säsong och jag hoppas att hela gruppen för det.

Det är slutspurten nu i serien och tabelläget är pressat?
– Ja vi måste vinna matcherna nu. Vi har suttit oss i den här situationen och vi måste själva ta oss ur den.

Publicerad 5 februari 2014 klockan 13:31

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

WSK gästas av Allsvenskt motstånd

Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ...

bildspel Tuff match på Annandagen

Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av må...

Foto: Hasse Persson

Setseger mot tabellfyran

Efter två raka segrar så blev det inga nya poäng för Linde Volley när Sollentuna gästade arenan. Första setet slutade däremot mycket positivt för hemmalaget, där man efter en jämn kamp om poängen fick med sig en inledande setseger mot tabellfyran. Sollentuna ökade sina växlar och kunde därifrån få med sig samtliga tre poäng.

19 december 2021 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

LIF tillbaka som jumbo efter bortaförlust

Med halva Allsvenskan färdigspelad så blev det ett snabbt returmöte mot Kungälv. LIF Lindesberg stod denna gång som gäster men med en mindre trupp där både Max Broman och Joakim Bååk saknades, blev det förlust efter en svagare andra halvlek. En ny poänglös match gör dessutom att LIF återvänder till tabellens bottenplacering.

19 december 2021 klockan 14:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel IFK Lindesbergs 11-åriga pojkar är ett lag på frammarsch
IFK Lindesbergs lag med pojkar födda 2010 har redan från starten varit en stor trupp, och med sina 26 spelare är de nu det största pojklaget i fö...
14 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tabelltvåan blev för tunga för LIF
LIF Lindesberg visade en stark kämparvilja på hemmaplan när tabelltvåan Kungälv gästade Lindesberg. Förutom en nära full trupp fanns även ...
12 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley klättrar i tabellen efter ny seger
Senaste mötet mot RIG slutade med säsongens första seger för Linde Volley. Under lördagen gästade laget Falköping för ett snabbt returmöte, d...
11 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK föll med flaggan i topp

Fredagens match i Lindbackahallen var en kamp mellan seriens topplag WSK och Arboga. Förutom tre poäng stod även positionen som tabelletta på spel när de båda lagen tog plats i Lindbackahallen. Efter en tuff inledning med ett tremålsunderläge, kunde en tunn WSK-trupp gå mot ledningen för att senare snubbla på mållinjen.

10 december 2021 klockan 22:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tränare "Preben" låter positiv inför söndagens hemmamatch mot Kungälv. Foto: Hasse Persson

LIF-tränaren är segersugen på hemmaplan

Det spelas mycket handboll på söndag. Juniormatcher, parahandboll och en match för Lif Blå visas upp i arenan där en Allsvensk match mot Kungälv avslutar dagen. Tabelltvåan kommer med tre raka segrar i bagaget, där LIFs relativt nya tränare ”Preben” låter positiv till att det gröna segertåget når sin slutstation.

10 december 2021 klockan 19:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Klart för padelspel hos Lindesbergs Fastigheter

I slutet av mars kunde LindeNytt berätta att två nya padelhallar planerades längs industrirakan i Lindesberg...

Tråkig inledning gav förlust

Säsongens första seger är avklarad men ett tuffare motstånd väntade under tisdagen. LIF tog en långresa till det tidigare ...

Travskolan tog kampen mot prostatacancern

Varje år uppmärksammas Mustaschkampen, en insamling för att bekämpa landets vanligaste cancerform, prostatacancer. ...

Annons

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än ...

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!
Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står ...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-20

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

2021-11-13

2021-11-10

2021-11-08

2021-11-07

2021-11-03

2021-10-31

2022-01-21 01:04