FOTO: Hannes Feldin

Nio år i Lindlövens tjänst

För en vecka sedan passerade Joakim Olsson Fromell ytterligare en imponerande milstolpe. Med sin 300:e match för Lindlöven skrev han in sig än djupare i klubbens historieböcker. Över ett långt samtal har den 27-årige Guldsmedshytte-sonen
berättat om mardrömsminnen, lagbyggen, framtiden och mycket annat.

Hur högt värderar du den här milstolpen?
– Det är ju ett bevis på att man för det första har fått hålla sig skadefri ganska mycket. Sen framförallt är det ett bevis på att klubben velat ha kvar en i så mycket som nio säsonger. Det är ett kvitto på att man gör någonting rätt, att de tror på en.

Det har ju blivit nio år och det är väl rätt mycket?
– Jättekul och det är som sagt många säsonger. Jag hoppas att det blir fler säsonger, om man får hålla sig skadefri. Man är ju inte gammal än så länge.

Men har du börjar titta något på framtiden?
– Jag har kontrakt som sträcker sig över nästa år med. Så det är ju klart att jag spelar ett år till. Det ska bli kul och jag vet att de (klubbledningen) har börjat prata med spelarna nu och försöker knyta fast dem till nästa år. Jag hoppas att så många som möjligt kan bli kvar.

Om du tittar på alla år du spelat i Lindlöven, vart skulle du ranka dagens lag?
– På pappret har vi ju inte haft bättre lag, det kan jag inte tro. I år har vi en rätt så djup trupp. Det har vi inte haft tidigare år, då har man kanske stått och lutat sig mot ett par spelare bara. Nu finns sex, sju, tio spelare och avgöra en match. Så var det inte första åren, då litade man till de mer etablerade killarna. Nu har vi Max och Kovalonok och det finns såna matchvinnare i alla femmor. Sen så har vi haft två riktigt bra målvakter i Philip och Alexander. Jag tycker att detta är det bästa laget jag spelat i, även om det inte visat sig i resultaten.

Har ni blivit påverkade av att säsongen gått upp och ned?
– Stämningen är hög i laget. Det är klart den var lite sämre i början när vi förlorade mycket och alla funderade på vad som var fel. Men det var många nya och Staffan har fått tid att sätta sin prägel på de nya i laget. Nu tycker jag att det börjar sätta sig. Nu har vi ändrat om och inte börjat gå fram med allt och det har gett resultat.

Det blev ju en riktigt fin jubileumskväll för dig med 7-1-seger och tre poäng?
– Ja det kändes riktigt bra och det var jättekul att bli uppskattad av alla. Jag tycker att vi spelade ett riktigt bra försvarsspel och de var tvungna att öppna sig, vilket gynnar mig. Då kan jag åka runt lite och min styrka är att åka skridskor.

Daniel gjorde ju sin 300:e match redan i höstas. Har du fått höra något om det?
– Haha nej. Han har väl förmodligen fått svar skadefri lite mer. Jag har kanske haft lite småskador. Men det är kul för honom att han får vara före mig på någonting, det händer ju inte så ofta haha.

Vilket är ditt värsta respektive bästa minne från tiden i Lindlöven?
– Det värsta minnet jag har måste väl vara när vi hade seriepremiär hemma mot Ore och förlorade med 15-3 för några år sedan.
Den vill man ju gärna glömma bort haha.
– Sen det bästa minnet…
Det måste vara när vi tog oss till Allettan. Det gick ju inte så bra där, men att vi tog oss dit var stort. Det är alltid kul för en grupp att sätta ett mål och kunna nå ända dit. Det blir ett kvitto för allihop och man får en jävla energi.

Hur känner du dig för egen del?
– För mig egen del är det här min poängmässigt bästa säsong. Skulle jag känna att jag inte bidrog någonting och kände att jag mest var i vägen skulle jag kanske lägga av. Men nu känner jag att jag bidrar, både på och vid sidan av planen. Det roligaste jag vet är ju att spela hockey och jag ser fram emot nästa säsong och jag hoppas att hela gruppen för det.

Det är slutspurten nu i serien och tabelläget är pressat?
– Ja vi måste vinna matcherna nu. Vi har suttit oss i den här situationen och vi måste själva ta oss ur den.

Publicerad 5 februari 2014 klockan 13:31

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 11:29