FOTO: Hannes Feldin

Nio år i Lindlövens tjänst

För en vecka sedan passerade Joakim Olsson Fromell ytterligare en imponerande milstolpe. Med sin 300:e match för Lindlöven skrev han in sig än djupare i klubbens historieböcker. Över ett långt samtal har den 27-årige Guldsmedshytte-sonen
berättat om mardrömsminnen, lagbyggen, framtiden och mycket annat.

Hur högt värderar du den här milstolpen?
– Det är ju ett bevis på att man för det första har fått hålla sig skadefri ganska mycket. Sen framförallt är det ett bevis på att klubben velat ha kvar en i så mycket som nio säsonger. Det är ett kvitto på att man gör någonting rätt, att de tror på en.

Det har ju blivit nio år och det är väl rätt mycket?
– Jättekul och det är som sagt många säsonger. Jag hoppas att det blir fler säsonger, om man får hålla sig skadefri. Man är ju inte gammal än så länge.

Men har du börjar titta något på framtiden?
– Jag har kontrakt som sträcker sig över nästa år med. Så det är ju klart att jag spelar ett år till. Det ska bli kul och jag vet att de (klubbledningen) har börjat prata med spelarna nu och försöker knyta fast dem till nästa år. Jag hoppas att så många som möjligt kan bli kvar.

Om du tittar på alla år du spelat i Lindlöven, vart skulle du ranka dagens lag?
– På pappret har vi ju inte haft bättre lag, det kan jag inte tro. I år har vi en rätt så djup trupp. Det har vi inte haft tidigare år, då har man kanske stått och lutat sig mot ett par spelare bara. Nu finns sex, sju, tio spelare och avgöra en match. Så var det inte första åren, då litade man till de mer etablerade killarna. Nu har vi Max och Kovalonok och det finns såna matchvinnare i alla femmor. Sen så har vi haft två riktigt bra målvakter i Philip och Alexander. Jag tycker att detta är det bästa laget jag spelat i, även om det inte visat sig i resultaten.

Har ni blivit påverkade av att säsongen gått upp och ned?
– Stämningen är hög i laget. Det är klart den var lite sämre i början när vi förlorade mycket och alla funderade på vad som var fel. Men det var många nya och Staffan har fått tid att sätta sin prägel på de nya i laget. Nu tycker jag att det börjar sätta sig. Nu har vi ändrat om och inte börjat gå fram med allt och det har gett resultat.

Det blev ju en riktigt fin jubileumskväll för dig med 7-1-seger och tre poäng?
– Ja det kändes riktigt bra och det var jättekul att bli uppskattad av alla. Jag tycker att vi spelade ett riktigt bra försvarsspel och de var tvungna att öppna sig, vilket gynnar mig. Då kan jag åka runt lite och min styrka är att åka skridskor.

Daniel gjorde ju sin 300:e match redan i höstas. Har du fått höra något om det?
– Haha nej. Han har väl förmodligen fått svar skadefri lite mer. Jag har kanske haft lite småskador. Men det är kul för honom att han får vara före mig på någonting, det händer ju inte så ofta haha.

Vilket är ditt värsta respektive bästa minne från tiden i Lindlöven?
– Det värsta minnet jag har måste väl vara när vi hade seriepremiär hemma mot Ore och förlorade med 15-3 för några år sedan.
Den vill man ju gärna glömma bort haha.
– Sen det bästa minnet…
Det måste vara när vi tog oss till Allettan. Det gick ju inte så bra där, men att vi tog oss dit var stort. Det är alltid kul för en grupp att sätta ett mål och kunna nå ända dit. Det blir ett kvitto för allihop och man får en jävla energi.

Hur känner du dig för egen del?
– För mig egen del är det här min poängmässigt bästa säsong. Skulle jag känna att jag inte bidrog någonting och kände att jag mest var i vägen skulle jag kanske lägga av. Men nu känner jag att jag bidrar, både på och vid sidan av planen. Det roligaste jag vet är ju att spela hockey och jag ser fram emot nästa säsong och jag hoppas att hela gruppen för det.

Det är slutspurten nu i serien och tabelläget är pressat?
– Ja vi måste vinna matcherna nu. Vi har suttit oss i den här situationen och vi måste själva ta oss ur den.

Publicerad 5 februari 2014 klockan 13:31

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Seger när LIF laddade för handbollsdag

Säsongens första dubbelarrangemang stod för dörren där Norrköping gästade Lindesberg i dubbel mening. Trots längre dagar i arenan så är ett dubbelt arrangemang en härlig handbollsdag för LIF-föreningen där både damerna och herrarna får visa upp sig. För damerna blev det en oavgjord drabbning medan herrarna fortsätter sitt segertåg.

3 december 2022 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jesper Nilsson gjorde 11 mål borta mot Bolton under söndagen. Arkivbild: Hasse Persson.

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens första mål, fick en tuff timme framför sig. Redan vid halvtidsvilan var det åtta bollar som skiljde lagen åt till LIFs fördel, en siffra som senare steg upp till femton efter sextio spelade minuter.

27 november 2022 klockan 22:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka...

Jubileumsmatchens ledare gör sig redo för match. LIF Lindesbergs Jonatan Jeppson (t.v.) och IFK Noras Johan Johansson (t.h.). Foto: Timmy Lundegård

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch

Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, gjorde plats för en seriematch i division 3 mellan grannföreningarna IFK Nora och LIF Lindesberg.
– Det blir som vårat sätt att visa att vi gör något extra för att uppmärksamma vårt 115-årsjubileum, säger IFK Noras ordförande Johan Johansson.

12 november 2022 klockan 11:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

FALABs vd, Roger Sixtensson, släppte den första stenen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Festlig invigning av nya curlinghallen

Det var med stor stolthet som Lindesbergs Curlingklubb, tillsammans med det kommunala fastighetsbolaget LIBO/FALAB, förklarade den sprillans nya curlinghallen invigd under lördagen. Inför en stor publik släppte den för dagen något nervösa Roger Sixtensson den första stenen, och fick mottaga rungande applåder från åskådarna.
– Jag har en enorm respekt för alla som spelar curling, för det här är inte lätt, skrattar Sixtensson.

29 oktober 2022 klockan 16:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning mot nästjumbon
Det blev en ren utklassning när LIF Lindesberg gästade tabellens tidiga nästjumbo, Kungsängens SK. Även om den första halvleken bjöd på några...
23 oktober 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny välförtjänt poäng för Linde Volley
Det såg länge mörkt ut för Linde Volleys segerchanser när man spelade match mot Vallentuna under lördagen. Med motståndarna i segerläge med 2-...
23 oktober 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storseger efter målvaktsshow i andra halvlek
Efter en långsammare första halvlek så blev det en kross på hemmaplan för LIF Lindesberg, som under söndagen fick återse Boden på motståndarb...
16 oktober 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herman Bosson blev matchens lirare efter söndagens storseger med 42-28. Foto: Hasse Persson

Total utklassning i hemmapremiären

Det blev en minst sagt målrik match när LIF Lindesberg gjorde sin första seriematch för säsongen på hemmaplan. Hemmalaget stod för hela 24 mål per halvlek och utklassade gästerna från Täby HBK som fick en otroligt tuff andra halvlek. Segern blev stor för LIF som vann med en målskillnad på 14 mål.

9 oktober 2022 klockan 21:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Ny tresetseger för Linde Volley

Hemmapremiären mot Sollentunas C-lag slutade med en överlägsen seger i tre set, detsamma gällde även under lördagen. Det blev däremot jämnare siffror i matchen när Södermalm gästade arenan, där hemmadamerna i slutändan hade kontroll på matchen.

8 oktober 2022 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Silver till Amanda Orrbo på Downs Syndrom VM – uttagen till Special Olympics

Under lördagen gick Frövi Judos Amanda Orrbo ut på judomattan för att fö...

bildspel Benjamins minne blev en känslosam succé

Det bjöds på skratt, segerjubel, tårar, kamratskap och en massa fotboll när cupen Benjamins minne genomfördes ...

Oavgjord seriepremiär i Örebro

Ett handbollsderby mot Örebro SK i Idrottshuset skulle inleda den nya Division 1-serien för LIF Lindesberg. Trots en målsnål...

Annons

En personlig hälsning från många fotbollsspelares stora idol, Zlatan Ibrahimović, finns att vinna. Donerad av världsstjärnan själv. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får en minst sagt extra stor stjärnglans. Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimović, donerar nämligen ett mycket speciellt pris till cupens lotteri, där samtliga intäkter går till Barncancerfonden.

28 september 2022 klockan 18:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. ...

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup

På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen ...

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling

Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med...

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt m...

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste...

Överstas Ragnarök blev Best in Show på Fornabodas andra raka unghästutställning med 81 poäng. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda

För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för kallblod. Femton hästar var på plats för att få visa upp sig där poängen sköt i höjden. Tolv av de femton deltagande hästarna fick Klass I-titel, varav de fyra ”bästa” tilldelades samma poängantal av domare Anders Järnerot.

13 september 2022 klockan 20:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust i första åttondelen
Efter seger mot VästeråsIrsta och SM-mästarna Ystad, så blev LIF Lindesberg klara för slutspel i Svenska Cupen. Hammarby blev motståndet i å...
4 september 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF till slutspel trots förlust
Efter seger mot både Ystad och VästeråsIrsta så var LIF Lindesberg klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen, redan innan den sista cupmatchen ...
31 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson kammar hem brons vid U18-VM
På lördagen var det dags för Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson att ta sig an världseliten inom judo, då U18-VM hölls i Sarajevo. 17-å...
27 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-08-26

2022-08-26

2022-08-21

2022-08-21

2022-08-14

2022-08-12

2022-08-11

2022-08-10

2022-08-09

2022-08-05

2022-08-03

2022-08-01

2022-07-29

2022-07-27

2022-12-04 14:03