Sten Larsson och familjeföretaget Sixten Larsson AB flyttar snart ut ur den något trångbodda lokalen på Kristinavägen. Nu ska företaget bygga en helt egen fastighet på 1000 kvm.
Förra våren köpte familjeföretaget Sixten Larsson tomten där Bergslagens Bil låg förr, innan fastigheten revs för att ge plats åt nya rondellen och genomfartsleden på Järnvägsgatan. Syftet med investeringen är att bygga en fastighet som ger företaget mycket mer svängrum än i nuvarande lokal på Kristinavägen. Och nu börjar det ta form.
Bygglovet har nu beviljats av kommunen och upphandlingen är redan klar. Sixten Larsson har gett MA Byggnads AB förtroendet att göra jobbet.
Den nya butiken kommer att vara ungefär dubbelt så stor jämfört med nuvarande butiksyta. Hela byggnaden kommer att vara på 1000 kvm och lite mer än hälften utgör butik. Resterande kvadrat kommer att vara lagerutrymme och personalrum.
-Själva byggnaden blir en vinkelbyggnad i ”L-stil” med putsad fasad och två infarter, förklarar Sten.
Utanför butiken kommer man att göra plats för cirka 20 parkeringsplatser och hela butiksområdet ramas in med en liten och inte allt för hög stenmur. Större bild på skissen>>
Om tidschemat håller kan Sten Larsson med övriga i företaget flytta verksamheten sent i höst. Men man är lite reserverad på den punkten och menar att det är många turer innan nya byggnaden står färdig för inflytt.
-Man vet ju aldrig riktigt vad som kan ske under resans gång, förklarar Sten och fortsätter:
-När semestern börjar så brukar saker och ting kunna försenas, med leveranser och annat som hör till, säger Sten Larsson.
Men förhoppningsvis kommer planen att hålla och då torde bygget vara färdigt ungefär i mitten av november.
På MA Byggnads AB meddelar Bo Karlsson att bygget tar fart snarast möjligt.
Löa friskola har blivit något av specialister när det gäller att bygga spektakulära fågelholkar. För tredje året i rad har skolan nämligen tagit plats som en av 15 finalister i SM i fågelholk. Av totalt 750 inskickade bidrag finns deras finurliga alster ”Fredsduvan” med bland de utvalda. Årets tema för fågelholken har koppling till världsläget.
– Vi har pratat en del i skolan om krig, FN, fred och frihet, och då var det någon i gruppen som kom på idén att vi skulle göra en fredsduva, berättar Annette Alexandre, klasslärare för förskoleklassen och projektledare för fågelholksbygget på Löa friskola.
Måndagen den 1 april 2024 fick de beskedet som alla föräldrar fruktar – deras son hade omkommit i en fruktansvärt tragisk olycka. På dagen ett år senare vill föräldrarna rikta ett stort tack till alla som funnits där i sorgens mörkaste dagar, i saknaden av Andreas.
Biljettförsäljningen till 2025 års Caprice med Manskören Harmoni har rusat ända sedan plåtarna släpptes vid månadsskiftet november/december. För att ingen skall behöva vända i dörren på grund av lapp på luckan, öppnar man nu ännu en sidoläktare för att försäkra sig om att alla som vill ska få chansen att se showen – som i år kommer med en extra krydda.
De är de allra första vårfåglarna. De börjar att ropa under natten redan under den tidiga vårvintern. Jag talar om ugglorna. Nu är det nämligen deras högtid, en tid man kan höra dem ropa i våra skogar.
INSÄNDARE/DEBATT: Ytterligare försämring för människor, ekonomi och miljö i Bergslagen är aktuellt I Lindesberg har Staten centralt ett servicecenter. Där erbjuds vägledning och service för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.
Den nya gatubelysningen i området Torphyttan har väckt frågor från allmänheten. Ett par av armaturerna ger nämligen ifrån sig ett rött sken istället för det normala vita. Det finns dock en förklaring till fenomenet. LindeNytt har varit i kontakt med Mats Ivarsson, som är ansvarig för belysningen i Lindesbergs kommun. Han bekräftar att det inte är något fel på armaturerna, utan att det finns en anledning till att man har valt ett rött ljus på den aktuella platsen.
I skogarna vid Resta, strax utanför Ramsberg, fick Sara Lindlöf i förra veckan syn på ett lodjur som lugnt spatserade bland träden.
– Jag hade ju bara sett lodjur på djurpark innan, så det var jättehäftigt att få se på riktigt! säger hon till LindeNytt.
I Sverige har vi tidigare varit självförsörjande på el och därtill varit stora exportörer! Den inhemska elkonsumtionen har sedan 80-talet minskat dels beroende på effektiviseringar med exempelvis värmepumpsteknik! Den elbrist och då framförallt i landets södra del med kraftigt förhöjda priser beror dels på export till t.ex. Tyskland och dels på att den mesta produktionen finns i norr! Tyskland har skrotat sin kärnkraft och med brist på fossil gas så eldar man kol med stora utsläpp!