Sebastian Hammar, sjumålsskytt idag och bäst i LIF. Foto: Christer Karlsson

Ny bortaförlust för LIF Lindesberg

LIF Lindesberg förlorade för andra gången i rad en bortamatch mot ett lag som man på papperet skulle ha goda möjligheter att vinna över. HK Varberg tar sin fjärde vinst i årets allsvenska när man betvingar topplaget LIF Lindesberg med 38 – 33 efter 17 –  16 i halvlek.

LIF Lindesberg åkte till Varberg för att visa att förra förlustmatchen på bortaplan i herrarnas allsvenska handbollsserie var en engångshändelse, men så blev det inte alls. För andra gången i rad förlorar LIF Lindesberg en bortamatch mot ett lag som man på papperet ska ha goda chanser att vinna över. Detta när HK Varberg till slut betvingar Lindesbergarna relativt enkelt med 38 – 33 i en match där de orangea aldrig någon gång ser ut som ett vinnarlag. Det var bara i början av andra halvlek, när LIF på två minuter gjorde fyra mål utan att Varberg gjorde något, som det fanns spår av det spel som hittills varit lagets kännemärke, i alla fall på hemmaplan.

Då trodde nog många som för andra gången i rad följde LIF via LindeNytts livesändning att det skulle ordna sig till slut.

– Det kändes så också för oss, men vi missar några lägen och de får sätta sina kontringar. Vi kanske blir bekväma i den tanken och fortsätter inte göra jobbet ordentligt. Allsvenskan är en bra serie där det gäller att jobba hårt mot alla lag, säger en besviken Herman Arenvang.

38 insläppta mål talar sitt tydliga språk; dagens försvarsspel fungerade inte som sist hemma mot Skånela. Vare sig det låga 3-2-1 eller det tyngre 6-0 spelet kom upp i normal standard. Inte heller framåt kommer laget upp till de höjder man då visade. Allt för ofta stannade spelet upp när laget nådde fram till motståndarlagets planhalva. Och det tålamod laget hittills visat i det uppställda spelet var idag som bortblåst. Tveksamheter i anfallsspelet visades sig också när laget spelade med en man mer på planen. Lite symptomatiskt för matchen var när man vid ett tillfälle i andra halvlek spelade sex mot fyra under två minuter och bara lyckades få med sig 1-1 från den utvisningsperioden. Ett krampaktigt anfallsspel skapade många kontringar och lätta mål för Varberg.

Ska LIF vinna sina bortamatcher, mot vilket motstånd som helst, så måste man våga spela det snabba spelet laget hittills visat så tydligt på hemmaplan. Trycket och det snabba spelet mot motståndarlagets försvar måste vara förstavalet i anfallsspelet, inte ett säkerhetsspel där man snabbt istället väljer ett uppställt spel. Där är inte LIF Lindesberg lika bra, speciellt inte när tålamodet saknas som det gjorde idag.

– Vi har en otroligt hög högstanivå, men i det här sammanhanget också en för låg lägstanivå. Och idag har vi inte samma rytm som i tidigare matcher. I första halvlek har vi flera lägen där vi trycker som vi ska men gör ett tekniskt fel i andrafas, säger LIF-tränaren.

Sebastian Hammar visade ändå att han mer och mer börjar bli att räkna med, snabb och orädd i sina genombrott och som idag resulterade i sju mål. Dags att låta honom får ännu mer speltid?

– Fortsätter han som här blir det säker mer spel för honom. Spelar man bra så spelar man också mer, säger Herman.

I en tilltrasslad situation i 47:e minuten fick Varbergs Tobias Bengtsson rött kort. Ett öde som samtidigt drabbade Erik Persson vilket innebär att han nu är avstängd i returmatchen mot HK Varberg på torsdag den 12 december klockan 19 i Lindesberg Arena.

Målgörare LIF Lindesberg: Sebastian Hammar 7, Oscar Erixon 7, Jacob Nelson 6, Fatlum Ahmeti 5, Richard Eriksson 3, Ricky Nordahl 3, Gustaf Ekström 2

Publicerad 7 december 2013 klockan 18:30

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 15:57