FOTO: Hannes Feldin

Ny seger – Lindlöven över strecket

Lindlöven tog ikväll sin tredje raka segern via 3-0 hemma mot Skedvi/Säter. Man spelade ut bottenlaget totalt från start till slut, men det första målet lät vänta på sig. Efter en regelrätt belägring kunde till slut Alexander Kovalonok smälla in två mål och Patrik Säfström ett. Då Surahammar förlorade sin match Tierp innebar det att Lindlöven tog sig över kvalstrecket.

Fredagens möte i Lindehov blev en spelmässig slakt från Lindlövens sida. Det stod tidigt klart att Skedvi/Säter inte hade något större intresse i att anfalla. Men Lindlöven hade svårt att skapa några större lägen i en tät och taktisk första period. Istället fick Philip Ödmark sträcka ut sig på ett friläge, men mycket mer än så fick han inte att göra under kvällen.

– Det var det där i första perioden. Men det var bra för då kom man in i det, med något friläge och något halvläge. Sen var det inte något mer på hela matchen i princip, summerade målvakten efter matchen.

För i den andra perioden blev Lindlövens spelövertag smått utomjordiskt. Säter hade knappt ett anfall och Lindlöven radade upp avslut på avslut. Men man kom inte närmare än att Patrik Säfström petade en retur precis utanför målramen.

Till slut kom dock det ack så förlösande målet. I spel fem mot fyra ställde man snabbt om och en fri Alexander Kovalonok smällde in 1-0 med sexton sekunder kvar av perioden. Tidigt i den tredje perioden tryckte Patrik Säfström in 2-0, vilket han firade med säsongens kanske vildaste måljubel.

Lindlöven hade sedan chansen att helt stänga matchen flera gånger om. Men Adam Björklund, Joakim Olsson Fromell och Säfström prickade alla målramen. Slutligen kom det tredje målet, när Kovalonok åkte sig igenom i slutminuten och skickade 3-0 i öppen målbur.

– Skönt med tre poäng. Det är svårt att spela ishockey när de inte är så intresserade av att spela ishockey. Det är tufft sen när vi inte får hål. Vi känns slitna idag det ska sägas, men jag tycker att vi jobbar bra, konstaterade Tomas Östlund.

Den assisterande tränaren var mycket nöjd med segern och det alltjämt stabila försvarsspelet. Laget har nu släppt in tre mål på de tre senaste matcherna och av alla lyckliga spelare efter matchen var målvakten Ödmark kanske den gladaste. Den hållna nollan var hans allra första i Lindlöven, något som han dessutom kombinerade med en assist.

– Det var bra, stabilt som fan över hela banan. Vi har tålamod och vi gör inget onödigt, vi ligger rätt. Det var en säker seger idag tycker jag, menade målvakten.

Segern var Lindlövens tredje raka och den tog laget över kvalstrecket. Då Surahammar förlorade sin match står nu lagen på samma poäng, men där Lindlöven har en bonus i sin fina målskillnad. När Ödmark blev upplyst om den nya tabellplaceringen var han självklart positiv.

– Det är ju givetvis bra. Men vi tar ju en match i taget liksom, kan inte göra annat. Vi ska vinna varje match. Det är roliga matcher och vi har allt att vinna.

– Nu är vi över strecket, ganska markant med målskillnad. Det är ju naturligtvis en fantastiskt viktig match uppe i Falun på söndag. Så att det är bara att ladda om batterierna tills dess och göra en riktigt bra insats, sa Östlund och blickade framåt.

För redan på söndag är det dags för en ny ödesmatch. Tills dess tar dock laget välbehövlig vila från hockeyn. Med sju dagar i rad av match och träning i rad beslutade man att morgondagens träning blir frivillig.

Matchfakta Lindlöven-Skedvi/Säter:
Resultat: 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Publik: 208
Skott: 56-17
Mål Lindlöven: 1-0 Kovalonok (Lalander, Ödmark), 2-0 Säfström (D Olsson Fromell), 3-0 Kovalonok (Berg, J Olsson Fromell)

Övriga resultat från division 1 C:
Hedemora-Falu IF 1-6
Tierp-Surahammar 4-3

Tabellen:
1 Tierp                  10     35-27     29
2 Falu IF               11     46-29     28
3 Lindlöven           11     52-27     25
4 Surahammar      11     36-26     25
5 Hedemora          10     23-48     7
6 Skedvi/Säter      11     23-58     3

Publicerad 31 januari 2014 klockan 21:10

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Trots ett mycket kort trafikstopp. rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säjer Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-05-18 19:47