Nya Lindlöven samlat: ”Jätteroligt med gänget på plats”

Försäsongen är igång på riktigt för Lindlöven. Under lördagen samlades laget för att inleda sin träningscamp. Under två dagar kommer Jussi Salo att drilla sin nya trupp med fystester, teorigenomgångar och gemensamma aktiviteter.

Så sent som igår presenterade Lindlöven sin forwardsuppsättning för kommande säsong. Redan på lördagen samlades också den nya truppen för första gången, då man inledde sin två dagar långa träningscamp. Truppen slöt samman vid Lindehov innan de gav sig av till Arenan för fystester. Testerna var en uppföljning på de man genomförda i juni, för att se hur mycket spelarna förbättrat sig under sommaren.

– Nu när vi får resultaten kan vi börja planera den individuella fysträningen. Så att alla får ett program för att träna på den bit som de behöver mest, förklarar Jussi Salo.

Den färske Lindlöven-tränaren tar över ett lag med många nya ansikten. Ungdomlighet är ett ord som beskriver truppen väl och Salo själv säger att det finns många med potential till utveckling. En av de nya spelarna är Patrik Näslund, som trivs med att vara på plats i Lindesberg.

– Det är skitkul. Man har väntar länge nu på att komma upp hit och dra igång allting, säger forwarden som nådde ett av de allra främst resultaten på det fruktade beep-testet.

– Man är alltid lite skakig på tester, man blir nervös just för att det är tester. Men det kändes bra och det har gått bra med träningen i sommar.

”Vill att spelarna är delaktiga i allt vi gör”

Träningscampen bjuder på ett späckat schema för Lindlöven. Direkt efter testerna joggade spelarna tillbaka mot Lindehov för lunch, varpå man reste vidare till Klacken. Där väntar ett dygn med teorigenomgångar, träningspass och fritidsaktiviteter.

– Först och främst är det jätteroligt att hela gänget är på plats nu för först gången. Det är bra att vi får hålla ihop hela helgen, övernatta och göra lite gruppövningar och lära känna varandra bättre. Det är viktigt att använda tiden åt det, säger Jussi Salo som har fyra teoripass inplanerade med laget.

– Vi ska prata mycket om regler och värderingar för laget. Varför vi är här, vad målsättningen är och även börja prata lite om spelsystem. Vi vill vara så förberedda som möjligt när vi går på is, så vi inte behöver ha så mycket diskussioner då.

Den finländske tränaren har förhoppningar om att kunna gå in på spelmässiga detaljer redan under helgen. Samtidigt är tiden en faktor och Salo menar att det viktigaste är att spelarna får fram sina egna åsikter. Detta gäller även lagets målsättning, där man från ledarstaben inte beslutat något ännu.

– Jag vill att spelarna är delaktiga i allting vi gör. I slutet är det de som är på isen, så det är viktigt att de får vara med när vi bestämmer målsättningen. När vi diskuterar om det vill jag också att vi talar om det spelmässiga. Vad målsättningen innebär och att alla förstår att det är något vi inte bara kastar i luften, förklarar Salo.

”Blir som en team building”

21 spelare fanns med under lördagens tester, vilket är nära på hela truppen. Från fjolårssäsongen finns knappt ett tiotal spelare med och många nya ansikten ska därmed slussas in. Patrik Näslund är som bekant en av dessa, då han under sommaren tagit klivet till Lindlöven. Med sina 23 år är han välmeriterad med spel i både Frölunda och Allsvenskan bakom sig.

– Jag gillar att gå rakt på mål, jobba hårt och smälla på. Sen gillar jag även att skapa ytor åt medspelare och göra grovjobbet. Sen hoppas man så klart kunna bidra med lite annat också, säger Patrik om sin egen spelstil.

På måndag får han och övriga nykomlingar chansen att ge ett första hockeyrelaterat intryck på ledarstaben. Lindlöven håller då sin ispremiär, vilket sker hemma i Lindehov. Men innan dess har man en träningscamp att avverka. Spelarna övernattar ikväll i Klacken och Patrik Näslund är peppad över att ha rivstartat försäsongen.

– Ja, det är skönt att börja med en sån här helg. Man kommer in i laget och det blir som en team building, det är många nya och man lär känna alla. Så det kunde inte bli bättre än en helg med övernattning.

Publicerad 1 augusti 2015 klockan 20:20


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 19:52