Nya Lindlöven samlat: ”Jätteroligt med gänget på plats”

Försäsongen är igång på riktigt för Lindlöven. Under lördagen samlades laget för att inleda sin träningscamp. Under två dagar kommer Jussi Salo att drilla sin nya trupp med fystester, teorigenomgångar och gemensamma aktiviteter.

Så sent som igår presenterade Lindlöven sin forwardsuppsättning för kommande säsong. Redan på lördagen samlades också den nya truppen för första gången, då man inledde sin två dagar långa träningscamp. Truppen slöt samman vid Lindehov innan de gav sig av till Arenan för fystester. Testerna var en uppföljning på de man genomförda i juni, för att se hur mycket spelarna förbättrat sig under sommaren.

– Nu när vi får resultaten kan vi börja planera den individuella fysträningen. Så att alla får ett program för att träna på den bit som de behöver mest, förklarar Jussi Salo.

Den färske Lindlöven-tränaren tar över ett lag med många nya ansikten. Ungdomlighet är ett ord som beskriver truppen väl och Salo själv säger att det finns många med potential till utveckling. En av de nya spelarna är Patrik Näslund, som trivs med att vara på plats i Lindesberg.

– Det är skitkul. Man har väntar länge nu på att komma upp hit och dra igång allting, säger forwarden som nådde ett av de allra främst resultaten på det fruktade beep-testet.

– Man är alltid lite skakig på tester, man blir nervös just för att det är tester. Men det kändes bra och det har gått bra med träningen i sommar.

”Vill att spelarna är delaktiga i allt vi gör”

Träningscampen bjuder på ett späckat schema för Lindlöven. Direkt efter testerna joggade spelarna tillbaka mot Lindehov för lunch, varpå man reste vidare till Klacken. Där väntar ett dygn med teorigenomgångar, träningspass och fritidsaktiviteter.

– Först och främst är det jätteroligt att hela gänget är på plats nu för först gången. Det är bra att vi får hålla ihop hela helgen, övernatta och göra lite gruppövningar och lära känna varandra bättre. Det är viktigt att använda tiden åt det, säger Jussi Salo som har fyra teoripass inplanerade med laget.

– Vi ska prata mycket om regler och värderingar för laget. Varför vi är här, vad målsättningen är och även börja prata lite om spelsystem. Vi vill vara så förberedda som möjligt när vi går på is, så vi inte behöver ha så mycket diskussioner då.

Den finländske tränaren har förhoppningar om att kunna gå in på spelmässiga detaljer redan under helgen. Samtidigt är tiden en faktor och Salo menar att det viktigaste är att spelarna får fram sina egna åsikter. Detta gäller även lagets målsättning, där man från ledarstaben inte beslutat något ännu.

– Jag vill att spelarna är delaktiga i allting vi gör. I slutet är det de som är på isen, så det är viktigt att de får vara med när vi bestämmer målsättningen. När vi diskuterar om det vill jag också att vi talar om det spelmässiga. Vad målsättningen innebär och att alla förstår att det är något vi inte bara kastar i luften, förklarar Salo.

”Blir som en team building”

21 spelare fanns med under lördagens tester, vilket är nära på hela truppen. Från fjolårssäsongen finns knappt ett tiotal spelare med och många nya ansikten ska därmed slussas in. Patrik Näslund är som bekant en av dessa, då han under sommaren tagit klivet till Lindlöven. Med sina 23 år är han välmeriterad med spel i både Frölunda och Allsvenskan bakom sig.

– Jag gillar att gå rakt på mål, jobba hårt och smälla på. Sen gillar jag även att skapa ytor åt medspelare och göra grovjobbet. Sen hoppas man så klart kunna bidra med lite annat också, säger Patrik om sin egen spelstil.

På måndag får han och övriga nykomlingar chansen att ge ett första hockeyrelaterat intryck på ledarstaben. Lindlöven håller då sin ispremiär, vilket sker hemma i Lindehov. Men innan dess har man en träningscamp att avverka. Spelarna övernattar ikväll i Klacken och Patrik Näslund är peppad över att ha rivstartat försäsongen.

– Ja, det är skönt att börja med en sån här helg. Man kommer in i laget och det blir som en team building, det är många nya och man lär känna alla. Så det kunde inte bli bättre än en helg med övernattning.

Publicerad 1 augusti 2015 klockan 20:20


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för å...

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

Annons

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-09-18 10:11