Nya spelare, nya tag

Det är uppenbart att lagen känner spänningen i toppen av tabellen. Både Hylte/Halmstad och Engelholm har använt sig av vinterns transferfönster för att förstärka sina trupper. Lindesberg har gjort desamma då de valt att byta ut franska passarfloppen Gaelle Mollinger mot holländska Lydie van Deursen.

Varför Linde inte jobbat hårdare under vintern för att hitta en ordentlig libero är dock den stora frågan. Visst var köpet av Gaelle Mollinger ett misslyckande och visst kan vi anta att Lydie van Deursen kommer lyfta laget men samtidigt kan jag tycka att det är ett fascinerade tankesätt att värva en ny spelare på en position där man redan har en som håller måttet. Rebecca Andersson kan inte anses vara höstens bästa passare men hon gjorde jobbet. Men då Teemu Sarna väljer att spela helt utan libero så kan jag tycka att detta är en väsentligare punkt att åtgärda. Jag menar inte att det var ett dåligt drag att skaffa en bättre passare men liberobristen borde varit prio ett. Liberorollen har ännu inte fått det uppskattande den förtjänar i svensk volleyboll och många ignorerar fortfarande vilken skillnad en klasslibero kan göra.

Tyvärr gör detta problem att Linde blir de eviga femmorna denna säsong och det ska mycket till för att det ska komma att förändras. De är fast i ingenmansland, betydligt bättre än de tre i botten men betydligt sämre än de fyra i toppen. Problemet grundas i att man inte har mer än två värdiga bänkspelare. Två spelare på bänken och ingen libero. Med detta menar jag inte att minimera Elsa Arrestads, Cornelia Miltons eller Anna Lennartssons insatser, men de är väldigt unga spelare som gör sina första säsonger i Elitserien och de är en framtidsinvestering. En tunn bänk ger inga möjligheter till byten och sämre träningar. Den enda anledningen till att Linde tabellmässigt ligger närmare toppen än botten är eftersom serien ser ut som den gör och de spelar fler matcher mot bottenlag i jämförelse lagen i den södra regionen. Linde kommer vara den eviga femman under hela våren.

Topplagen har dock större trupper och mer utrymme för byten och bra träningar. Det har än så länge varit jämnt mellan de fyra i toppen men nu tror jag, som jag uttryckte innan säsongen, att Engelholm och Hylte/Halmstad kommer dra ifrån. Lagens nya värvningar, två amerikanska vänsterspikers Kelsey Fien (H/H) samt Erin Fairs (EVS), kommer antagligen bli de små tillskotten som gör skillnaden mot Örebro och Svedala. Värt att notera är dock att Engelholms center Erin Kirby har avslutat sin säsong på grund av skada men jag är övertygad om att man kommer ha en ny utländsk center på plats innan månaden är över.

Detta innebär som sagt var att Hylte/Halmstad och Engelholm har lagt i ännu en växel och som det är nu så tror jag varken Örebro eller Svedala kommer hänga med. Svedala har även de lite spelarbrist och under helgens match mot Sollentuna dök de upp med endast åtta spelare. När man då från början ställt upp med en spelare som Jessika Nilsson, som redan är lite av en utfyllnadsspelare, så kommer det bli svårt att hänga med och en skada på, i princip vilken spelare som helst, skulle betyda att Svedala snabbt halkar efter.

Örebro däremot skulle kunna ta upp kampen med Hylte/Halmstad och Engelholm om de använder sig av transferfönstret och köper sig en ordentlig högerspiker. Anna Rönnbäck och Medeleine Eriksson har väl fått godkänt som högerspelare men de är tydligt att Örebro inte hotar anfallsmässigt på högerkanten, vilket Hylte/Halmstad och Engelholm verkligen gör.

Publicerad 19 januari 2016 klockan 07:00

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en positiv inledning så kunde Kärra styra den andra halvleken och därefter skaffa ett stort försprång som avgjorde matchen.

16 oktober 2020 klockan 23:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan
Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens ...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven
Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkä...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motståndarlag, efter en jämn inledning kunde motståndarlaget utöka sin ledning inom den sista perioden där WSK fick svårt att spela ikapp.

12 oktober 2020 klockan 00:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en inledande setpoäng för Linde Volleys del så lyckades motståndarlaget vända matchen till sin fördel.

10 oktober 2020 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlö...

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad till kommunens flickor i åldern 8-12 år. På fredag bjuder man nämligen in till en exklusiv tjejkväll i arenan, där det vankas lek, idolmys och bowling.

5 oktober 2020 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så st...

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen...

Arkivbild på Jesper Nilsson, LIFs stora målgörare under söndagens match mot Västerås Foto: Hasse Persson

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. Jesper Nilsson agerade stor målgörare för LIF och spelade in hela 11 mål men trots den imponerade målsumman så räckte det inte hela vägen för seger.

20 september 2020 klockan 19:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för en Allsvensk säsongsinledning
Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som ...
10 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio spelare och ledare testat positivt. Utöver dessa ...
7 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-02

2020-10-25 14:51