Både Lindlöven och Alexander Kovalonok trivs mot Sura. Idag stod centern för fyra nya poäng. FOTO: Hannes Feldin

Nyförvärven levererade när Lindlöven vann

Lindlöven stormar fram i sin jakt på playoff. Via 2-8 mot Surahammar tog laget sin tredje raka seger, något som gör att man nu bara är en poäng bakom tabelltvåan Kumla. Stora roller i målfesten hade den nyvärvade duon Jesper Bärgård och William Wallén.

– Det är en dag på jobbet. Vi vet att vi är ett bättre lag än Surahammar, men man måste fortfarande genomföra matchen. Jag tycker att vi går in med en tillräckligt bra inställning för att vinna matchen, säger Daniel Eriksson efter att hans Lindlöven spelat in tre nya poäng mot Surahammar.

Till bortamötet kom Lindlöven med två raka derbyvinster. Men det självförtroendet höll man på att sätta i halsen, då det var Surahammar som nio minuter in tog ledningen. Lindlövens svar lät dock inte vänta på sig och 44 sekunder senare utjämnade Max Lalander.

Spelmässigt var det även gästerna som var det dominerande laget. Det var något som gav utdelning och inom loppet av en minut gick man upp i en 1-3-ledning, via varsitt mål av Niklas Nooni och Christian Hägg. Resultatet stod sig perioden ut och i mittenakten dröjde det bara en halvminut innan det var dags för nytt nätrassel.

Denna gång var det Jesper Bärgård som höll sig framme, vilket innebar hans första mål för Lindlöven i hans blott andra match. Efter att ha haft fortsatt kontroll över spelet kunde sedan Nooni punktera matchen med sitt 1-5 strax före periodvilan.

I slutperioden var det sedan dags för nästa nyförvärv att presentera sig. I spel fem mot fyra prickade William Wallén in Lindlövens sjätte mål, en siffra som senare utökades. Mot slutet kryddade Bärgård på sitt facit och Alexander Kovalonok fastställde sedan segersiffrorna till 2-8.

Ödesmatch mot Borlänge på onsdag

Även om Kovalonok var främst med sina fyra poäng var det nyförvärven som gjorde starkast avtryck i målfesten. William Wallén och Jesper Bärgård noterades båda för mål i sin andra match, samtidigt som debutanten Oskar Orrpars stod för en assist.

– Självklart så är det jättebra att de kommer in i laget på en gång och levererar. Men det viktigaste är att vi får ett mer balanserat lag. Nu har vi ett lag som är kompetent att klara alla matcher och det är jätteviktigt inför fortsättningen och de matcher som är kvar, menar Eriksson.

Segern över Surahammar var Lindlövens tredje i rad. Samtidigt föll Kumla i söndagens toppmöte, något som gör att Lindlöven med fyra matcher kvar att spela bara är en poäng bakom andraplatsen. Men Eriksson vill inte stirra sig blind på toppkonkurrenterna.

– Vi måste fortfarande att fokusera på vårat eget, hur många poäng som det skiljer hit eller dit spelar ingen roll. Kan vi se till att vara riktigt bra och vinna de fyra sista matcherna så får vi summera det hela sen. För just nu har vi det inte i egna händer.

Ett annat lag som jagar playoff-spel är Borlänge, vilket är Lindlövens nästa motstånd. Lagen placerar sig trea och fyra och på onsdag drabbar de samman i Lindehov. En match som Eriksson vet betyder allt.

– På onsdag så avgörs det ju mellan oss och Borlänge vilket av lagen som fortfarande kommer att ha chansen. Det är en extremt viktig match att gå vinnande ur. Vi börjar att fokusera på den redan nu och ska vara riktigt förberedda.

Matchfakta Surahammar-Lindlöven:
Resultat: 2-8 (1-3, 0-2, 1-3)
Publik: 193
Skott: 28-31
Mål Lindlöven: 1-1 Max Lalander (Wallén, Orrpars), 1-2 Niklas Nooni (Frey, Scharnke), 1-3 Christian Hägg (Kovalonok), 1-4 Jesper Bärgård (Kovalonok, Hägg), 1-5 Niklas Nooni (Scharnke, Gunnarsson), 1-6 William Wallén (Styf, Kovalonok), 2-7 Jesper Bärgård (Styf, Lalander), 2-8 Alexander Kovalonok (Morén, Warman)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Borlänge-IFK Arboga 4-2
Mariestad-Kumla 3-0
Forshaga-Grästorp 1-3

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 1 februari 2015 klockan 18:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-04 00:47