Nytt fysteam leder Lindlövens känslostarka försäsong

Svett, svett och åter svett. Lindlövens försäsong är i full gång och spelartruppen drillas för närvarande till sin bristningsgräns. Med sitt nya fysteam i spetsen har a-laget tagit upp kampen inför nästa säsong i division 1. LindeNytt besökte på torsdagen lagets träning, som var allt annat än avslagen.

Sedan slutskedet av april har Lindlövens försäsong varit i rullning. Efter att ha vilat ut sig från den gångna säsongen har laget nu samlat ihop styrkorna och växlat upp igen. Nu gör man det dock i joggingskor och shorts, snarare än i skridskor och hjälm. Löpning, styrkepass och även en del innebandy är vad som erbjuds spelarna den här sommaren.

Inför årets försäsong har Lindlöven stärkt upp ledarstaben rejält. Sportgruppen plockade in fystränaren Mattias Mattsson, som arbetar med Örebro Hockey, samt GiH-studenterna Filip Nilsson och Daniel Persson. Då laget ännu står utan tränare är det även fysteamet som på eget manér sköter träningspassen och utformningen av den. Även klubbens juniorlag får ta del av träningen .

– Vi har kört sen 10:e april. Vi kör torsdagspassen med juniorerna, det började vi med lite tidigare än med seniorerna. Sen den 28:e april hakade också seniorerna på och som det ser ut nu så har vi på tisdagar springträning med pulshöjande stationer och på torsdagar kör vi cirkelträning blandat med innebandy, berättar Daniel Persson.

Allt som allt blir det mycket jobb med Lindlövens lag, men Persson tycker att det är givande. Huvudansvaret ligger hos Mattias Mattsson som koordinerar hela försäsongsarbetet, men det är duon Filip Nilsson och Daniel Persson som sköter själva träningen. Även om passen ska följa ett tema berättar Persson att de fått relativt fria tyglar för hur det ska läggas upp.

Torsdagens träningspass höll man på Lindegym och var en kombination av innebandy och cirkelträning. Under 90 minuter höll man spelarna igång via fysiska övningar, där man bland annat gick mellan stationer och lyfte olika typer av vikter. På planen intill spelade man innebandy parallellt och spelare smällde både in i sargen och visade raseri mot domsluten. Inslag som är viktiga även under sommarträningen.

– Ja det behövs någon typ av fotboll eller innebandy, så att man får känna på lite boll och folk blir sura på varandra. Det behövs lite tävlingar annars dör det ut lite grann, alla gillar ju att tävla, slår en slutkörd Johan Persson fast efter träningen.

– Vi kommer att köra i snitt fyra pass i veckan, sen har de egna träningstillfällen också. Just det med innebandyn vill vi behålla, just för att de ska få något som liknar vid ishockeyn. Dels för lagbyggandet att de ska känna på att spela i samma lag, för det är många nya spelare som kommer in. Sen siktar sig cirkelgymmet in på muskeluthållighet och att bearbeta mjölksyra, berättar Daniel Persson.

Totalt deltog 14 spelare på träningspasset, vilket är jämförbart med vad man haft tidigare under våren. Bland de som saknats hör vissa av nyförvärven och de som kommer långväga ifrån. Utifrån de spelare som hittills medverkat ger tränarna ett gott betyg till spelartruppens fysiska status. Ett par spelare dras dock med skadebesvär, och Daniel Persson tillbringade inledningen av passet med de som rehabiliterar sig.

– Det är några småskador sen tidigare. Sen var det senaste träningspasset då Patrik Nyman skadade sig. Han är en sån kille att när han kommer till träningen så är det 130 procent in i det sista och det finns inget stopp. Han fick en liten lätt bristning där på slutet av träningspasset, men det verkar inte vara något allvarligt. Vi har ändå lagt upp så att han inte kör ingen löpträning, utan han kör simning och cykelträning.

Just den mångsidiga träning som man planerat är tänkt att motivera spelarna. Även om torsdagens pass tar hårt på killarna skiner de ofta upp i leenden.

– De tycker det är jävligt slitsamt så som vi lagt upp det. Men de föredrar det före att vi bara kör intervaller med dem. Vi försöker göra så att det är lite nya spännande moment för dem, att det är stimulerande och det ska vara något nytt varje gång man kommer till träningen, säger Daniel Persson och får medhåll från spelarhåll.

– De kör lite kortare pass och varierar löpningen, och det är ganska roligt. Förut så vet man att man varit ute och sprungit milen och det är ju pisstråkigt. Det är ju inte något som man ser fram emot, skrattar Johan Persson.

För tillfället står Johan och hans lagkamrater utan någon tränare. Sportgruppen arbetar dock ihärdigt med rekryteringen och Lindlöven väntas presentera ett namn inom kort. Det är nyheter som Johan välkomnar.

På spelarfronten har klubben presenterat en rad nya backar, samtidigt som fyra stycken ser ut att lämna laget. Överlag har truppen behållts tämligen intakt från föregående säsong och det är något som sprider en bra känsla.

– Jo jag tror det är ett bra gäng. Jag vet inte så mycket än, det är svårt att säga innan man sett folk på is. Men vi får kvar en bra stomme känns det som och det är ju viktigt. Vi fick ju behålla många viktiga spelare framförallt, menar Johan Persson.

Själv får Johan en ledig period från löprundorna och styrkepassen, då han reser till USA i mitten av juni. Men fram tills det får han fortsätta att svettas under fyspassen. Och har han tur hinner han dela ut en och annan bröstvärmare på innebandyplanen dessutom.

Publicerad 22 maj 2014 klockan 22:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Berra Bus som slutade tvåa under Fornabodas tordagstävlingar Foto: Timmy Lundegård

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte loppet lyckades gotlandsuppfödda Nidalee ha de kvickaste benen under målgången och gick mot en säker seger med sin tränare Kerstin Hell, en seger som är ”hemmalagets” fjärde för säsongen.

23 juli 2020 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet
Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick ...
6 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Annons

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-08 16:20