Nytt fysteam leder Lindlövens känslostarka försäsong

Svett, svett och åter svett. Lindlövens försäsong är i full gång och spelartruppen drillas för närvarande till sin bristningsgräns. Med sitt nya fysteam i spetsen har a-laget tagit upp kampen inför nästa säsong i division 1. LindeNytt besökte på torsdagen lagets träning, som var allt annat än avslagen.

Sedan slutskedet av april har Lindlövens försäsong varit i rullning. Efter att ha vilat ut sig från den gångna säsongen har laget nu samlat ihop styrkorna och växlat upp igen. Nu gör man det dock i joggingskor och shorts, snarare än i skridskor och hjälm. Löpning, styrkepass och även en del innebandy är vad som erbjuds spelarna den här sommaren.

Inför årets försäsong har Lindlöven stärkt upp ledarstaben rejält. Sportgruppen plockade in fystränaren Mattias Mattsson, som arbetar med Örebro Hockey, samt GiH-studenterna Filip Nilsson och Daniel Persson. Då laget ännu står utan tränare är det även fysteamet som på eget manér sköter träningspassen och utformningen av den. Även klubbens juniorlag får ta del av träningen .

– Vi har kört sen 10:e april. Vi kör torsdagspassen med juniorerna, det började vi med lite tidigare än med seniorerna. Sen den 28:e april hakade också seniorerna på och som det ser ut nu så har vi på tisdagar springträning med pulshöjande stationer och på torsdagar kör vi cirkelträning blandat med innebandy, berättar Daniel Persson.

Allt som allt blir det mycket jobb med Lindlövens lag, men Persson tycker att det är givande. Huvudansvaret ligger hos Mattias Mattsson som koordinerar hela försäsongsarbetet, men det är duon Filip Nilsson och Daniel Persson som sköter själva träningen. Även om passen ska följa ett tema berättar Persson att de fått relativt fria tyglar för hur det ska läggas upp.

Torsdagens träningspass höll man på Lindegym och var en kombination av innebandy och cirkelträning. Under 90 minuter höll man spelarna igång via fysiska övningar, där man bland annat gick mellan stationer och lyfte olika typer av vikter. På planen intill spelade man innebandy parallellt och spelare smällde både in i sargen och visade raseri mot domsluten. Inslag som är viktiga även under sommarträningen.

– Ja det behövs någon typ av fotboll eller innebandy, så att man får känna på lite boll och folk blir sura på varandra. Det behövs lite tävlingar annars dör det ut lite grann, alla gillar ju att tävla, slår en slutkörd Johan Persson fast efter träningen.

– Vi kommer att köra i snitt fyra pass i veckan, sen har de egna träningstillfällen också. Just det med innebandyn vill vi behålla, just för att de ska få något som liknar vid ishockeyn. Dels för lagbyggandet att de ska känna på att spela i samma lag, för det är många nya spelare som kommer in. Sen siktar sig cirkelgymmet in på muskeluthållighet och att bearbeta mjölksyra, berättar Daniel Persson.

Totalt deltog 14 spelare på träningspasset, vilket är jämförbart med vad man haft tidigare under våren. Bland de som saknats hör vissa av nyförvärven och de som kommer långväga ifrån. Utifrån de spelare som hittills medverkat ger tränarna ett gott betyg till spelartruppens fysiska status. Ett par spelare dras dock med skadebesvär, och Daniel Persson tillbringade inledningen av passet med de som rehabiliterar sig.

– Det är några småskador sen tidigare. Sen var det senaste träningspasset då Patrik Nyman skadade sig. Han är en sån kille att när han kommer till träningen så är det 130 procent in i det sista och det finns inget stopp. Han fick en liten lätt bristning där på slutet av träningspasset, men det verkar inte vara något allvarligt. Vi har ändå lagt upp så att han inte kör ingen löpträning, utan han kör simning och cykelträning.

Just den mångsidiga träning som man planerat är tänkt att motivera spelarna. Även om torsdagens pass tar hårt på killarna skiner de ofta upp i leenden.

– De tycker det är jävligt slitsamt så som vi lagt upp det. Men de föredrar det före att vi bara kör intervaller med dem. Vi försöker göra så att det är lite nya spännande moment för dem, att det är stimulerande och det ska vara något nytt varje gång man kommer till träningen, säger Daniel Persson och får medhåll från spelarhåll.

– De kör lite kortare pass och varierar löpningen, och det är ganska roligt. Förut så vet man att man varit ute och sprungit milen och det är ju pisstråkigt. Det är ju inte något som man ser fram emot, skrattar Johan Persson.

För tillfället står Johan och hans lagkamrater utan någon tränare. Sportgruppen arbetar dock ihärdigt med rekryteringen och Lindlöven väntas presentera ett namn inom kort. Det är nyheter som Johan välkomnar.

På spelarfronten har klubben presenterat en rad nya backar, samtidigt som fyra stycken ser ut att lämna laget. Överlag har truppen behållts tämligen intakt från föregående säsong och det är något som sprider en bra känsla.

– Jo jag tror det är ett bra gäng. Jag vet inte så mycket än, det är svårt att säga innan man sett folk på is. Men vi får kvar en bra stomme känns det som och det är ju viktigt. Vi fick ju behålla många viktiga spelare framförallt, menar Johan Persson.

Själv får Johan en ledig period från löprundorna och styrkepassen, då han reser till USA i mitten av juni. Men fram tills det får han fortsätta att svettas under fyspassen. Och har han tur hinner han dela ut en och annan bröstvärmare på innebandyplanen dessutom.

Publicerad 22 maj 2014 klockan 22:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 11:51