Nytt fysteam leder Lindlövens känslostarka försäsong

Svett, svett och åter svett. Lindlövens försäsong är i full gång och spelartruppen drillas för närvarande till sin bristningsgräns. Med sitt nya fysteam i spetsen har a-laget tagit upp kampen inför nästa säsong i division 1. LindeNytt besökte på torsdagen lagets träning, som var allt annat än avslagen.

Sedan slutskedet av april har Lindlövens försäsong varit i rullning. Efter att ha vilat ut sig från den gångna säsongen har laget nu samlat ihop styrkorna och växlat upp igen. Nu gör man det dock i joggingskor och shorts, snarare än i skridskor och hjälm. Löpning, styrkepass och även en del innebandy är vad som erbjuds spelarna den här sommaren.

Inför årets försäsong har Lindlöven stärkt upp ledarstaben rejält. Sportgruppen plockade in fystränaren Mattias Mattsson, som arbetar med Örebro Hockey, samt GiH-studenterna Filip Nilsson och Daniel Persson. Då laget ännu står utan tränare är det även fysteamet som på eget manér sköter träningspassen och utformningen av den. Även klubbens juniorlag får ta del av träningen .

– Vi har kört sen 10:e april. Vi kör torsdagspassen med juniorerna, det började vi med lite tidigare än med seniorerna. Sen den 28:e april hakade också seniorerna på och som det ser ut nu så har vi på tisdagar springträning med pulshöjande stationer och på torsdagar kör vi cirkelträning blandat med innebandy, berättar Daniel Persson.

Allt som allt blir det mycket jobb med Lindlövens lag, men Persson tycker att det är givande. Huvudansvaret ligger hos Mattias Mattsson som koordinerar hela försäsongsarbetet, men det är duon Filip Nilsson och Daniel Persson som sköter själva träningen. Även om passen ska följa ett tema berättar Persson att de fått relativt fria tyglar för hur det ska läggas upp.

Torsdagens träningspass höll man på Lindegym och var en kombination av innebandy och cirkelträning. Under 90 minuter höll man spelarna igång via fysiska övningar, där man bland annat gick mellan stationer och lyfte olika typer av vikter. På planen intill spelade man innebandy parallellt och spelare smällde både in i sargen och visade raseri mot domsluten. Inslag som är viktiga även under sommarträningen.

– Ja det behövs någon typ av fotboll eller innebandy, så att man får känna på lite boll och folk blir sura på varandra. Det behövs lite tävlingar annars dör det ut lite grann, alla gillar ju att tävla, slår en slutkörd Johan Persson fast efter träningen.

– Vi kommer att köra i snitt fyra pass i veckan, sen har de egna träningstillfällen också. Just det med innebandyn vill vi behålla, just för att de ska få något som liknar vid ishockeyn. Dels för lagbyggandet att de ska känna på att spela i samma lag, för det är många nya spelare som kommer in. Sen siktar sig cirkelgymmet in på muskeluthållighet och att bearbeta mjölksyra, berättar Daniel Persson.

Totalt deltog 14 spelare på träningspasset, vilket är jämförbart med vad man haft tidigare under våren. Bland de som saknats hör vissa av nyförvärven och de som kommer långväga ifrån. Utifrån de spelare som hittills medverkat ger tränarna ett gott betyg till spelartruppens fysiska status. Ett par spelare dras dock med skadebesvär, och Daniel Persson tillbringade inledningen av passet med de som rehabiliterar sig.

– Det är några småskador sen tidigare. Sen var det senaste träningspasset då Patrik Nyman skadade sig. Han är en sån kille att när han kommer till träningen så är det 130 procent in i det sista och det finns inget stopp. Han fick en liten lätt bristning där på slutet av träningspasset, men det verkar inte vara något allvarligt. Vi har ändå lagt upp så att han inte kör ingen löpträning, utan han kör simning och cykelträning.

Just den mångsidiga träning som man planerat är tänkt att motivera spelarna. Även om torsdagens pass tar hårt på killarna skiner de ofta upp i leenden.

– De tycker det är jävligt slitsamt så som vi lagt upp det. Men de föredrar det före att vi bara kör intervaller med dem. Vi försöker göra så att det är lite nya spännande moment för dem, att det är stimulerande och det ska vara något nytt varje gång man kommer till träningen, säger Daniel Persson och får medhåll från spelarhåll.

– De kör lite kortare pass och varierar löpningen, och det är ganska roligt. Förut så vet man att man varit ute och sprungit milen och det är ju pisstråkigt. Det är ju inte något som man ser fram emot, skrattar Johan Persson.

För tillfället står Johan och hans lagkamrater utan någon tränare. Sportgruppen arbetar dock ihärdigt med rekryteringen och Lindlöven väntas presentera ett namn inom kort. Det är nyheter som Johan välkomnar.

På spelarfronten har klubben presenterat en rad nya backar, samtidigt som fyra stycken ser ut att lämna laget. Överlag har truppen behållts tämligen intakt från föregående säsong och det är något som sprider en bra känsla.

– Jo jag tror det är ett bra gäng. Jag vet inte så mycket än, det är svårt att säga innan man sett folk på is. Men vi får kvar en bra stomme känns det som och det är ju viktigt. Vi fick ju behålla många viktiga spelare framförallt, menar Johan Persson.

Själv får Johan en ledig period från löprundorna och styrkepassen, då han reser till USA i mitten av juni. Men fram tills det får han fortsätta att svettas under fyspassen. Och har han tur hinner han dela ut en och annan bröstvärmare på innebandyplanen dessutom.

Publicerad 22 maj 2014 klockan 22:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida Larsson blev största poänggörare med 25 poäng till laget. Tre nya poäng innebär dessutom en ny avancering i tabellen för Linde, som nu klättrat upp till en nionde plats.

14 februari 2021 klockan 17:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde raka trepoängare. Lindelaget är därmed ännu obesegrat i vårseriens andra mötesrunda, efter fyra matcher. Något som håller kvar Lindlöven som Vårseriens tabelletta.

10 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

30 januari 2021 klockan 16:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-03-03 03:35