Nytt sekunddrama när LIF hämtade ikapp

Efter att ha haft sekunderna emot sig två gånger om svarade LIF Lindesberg på söndagen med samma mynt. I ett det högdramatiska mötet med Skånela var LIF under med sju bollar i upptakten av andra halvlek, men svarade sedan för en enorm upphämtning. Fatlum Ahmeti frälste Arenan när han kvitterade till 29-29 en sekund från slutet.

Det bjöds på ett riktigt handbollsdrama i Arenan på söndagskvällen. Ett revanschsuget LIF Lindesberg tog emot Skånela och brandgult öppnade starkt genom att koppla en tidig 3-0-ledning. Offensiva krafter som Jacob Nelson och Joakim Bååk levererade, samtidigt som Sébastien Ehnevid räddade de två första avslut han fick emot sig.

Men sedan hände något. LIF:s fartfyllda anfallsspel dog ut, laget körde fast i sina attacker och Skånela tilläts gå ikapp och förbi till 4-7. Tendensen höll i sig och med kvarten spelad hade gästerna gått ifrån till en femmålsledning.

Vid ställningen 7-13 bröt sig sedan Freddy Lindblad fri och hittade nätmaskorna. Gustaf Ekström och Joakim Bååk fyllde sedan på och helt plötsligt var LIF bara tre bollar ifrån. Slutskedet på halvleken gick dock i Skånelas favör och gästerna gick in till vilan i ledning 10-15.

– Efter 3-0 tappar vi lite fart i anfallen, det som ska vara vårat signum. Sen får vi några bollar i arslet, missar lite skott och har ett par utvisningar. Och de är ju inte dåliga, de utnyttjar varje chans och då står det som det står i halvlek, förklarar Fatlum Ahmeti.

Lobbade in kvitteringen med klockan på 59.59

Den andra halvleken började sedan lika illa som den första slutat och bara ett par minuter in var LIF efter med hela sju mål. Laget tuggade dock på och efterhand började anfallsspelet att släppa. Oskar Erixon reducerade på straff, Fatlum Ahmeti gjorde sitt första för kvällen och debutanten Karl Zetterlund satte 18-22 med sitt första Allsvenska mål.

Med kvarten kvar tog sedan Niklas Jansson plats i LIF-buren. Målvakten stoppade omedelbart två avslut, något som gav laget än mer tändvätska och Jesper Nilsson minskade avståndet till bara två mål. Skånela svarade med att rycka till 22-25, men brandgult bet ifrån på nytt. Med 54.09 spelat var man slutligen ikapp när Fatlum Ahmeti skickade in 25-25.

– Det känns att vi får mer energi när vi börjar komma ifatt. Spelet börjar att stämma och vi blir mer aggressiva bakåt, berättar Niklas Jansson om upphämtningen.

Men dramatiken var långtifrån över där, för efter att Joakim Bååk gett LIF ledningen vände Skånela tillbaka. Oskar Erixon kvitterade på straff med knappa minuten kvar, men gästerna kunde trots en man utvisad återta ledningen bara 19 sekunder från slutet. LIF tog timeout och i en sista attack hittade bollen sin väg fram till Fatlum Ahmeti, som med matchuret på 59.59 lobbade in 29-29.

– Herman och gruppen ville få ned oss på jorden och sa att ”det är 15 sekunder kvar, inte tre sekunder”. Så vi var medvetna om det och kunde spela ett spel som vi brukar spela när vi är en man mer. När vi började med avkastet tittade jag på klockan, annars inte alls, berättar Fatlum om timeouten som föranledde kvitteringen.

”Publiken betyder så klart mycket”

Sju mål efter i upptaken på andra och därefter en stark upphämtning fram till 29-29. Att det oavgjorda resultatet kändes som en vunnen poäng var tydligt i LIF-lägret efter matchen.

– Det är lite blandade känslor. Men en poäng som matchen såg ut i första ska vi vara glada över, speciellt när man ligger under med sju i början på andra. Då är en poäng jävligt bra, medger Fatlum.

En som bidrog starkt till poängen var Niklas Jansson. Den unge målvakten hoppade in när lite mer än en kvart återstod och klev fram med flera avgörande parader.

– Det blir ju lättare för mig när försvaret är bra. Men det är skönt att få rädda några bollar, ler Niklas som kände stödet av de 1052 på läktarna.

– Publiken betyder så klart mycket. De ger en energi som gör att man kan ge det där lilla extra som behövs.

Stämningen var även elektrisk i Arenan efter krysset, som innebär att LIF kliver upp på nio inspelade poäng. Laget ligger därmed kvar strax under kvalstrecket och möter härnäst Varberg på platsen ovanför. Efter två förluster i slutsekunderna njuter Fatlum av att man nu fått med sig en poäng på samma sätt.

– Det sitter i huvudet när man förlorar med ett, för man är så nära då. Speciellt när vi har förlorat nu två matcher på det sättet. Så det var riktigt viktigt att få den här kvitteringen.

Matchfakta LIF Lindesberg-Skånela:
Resultat: 29-29 (10-15)
Publik: 1052
Mål LIF: Jacob Nelson 7, Jesper Nilsson 5, Fatlum Ahmeti 4, Joakim Bååk 4, Sebastian Hammar 3, Oskar Erixon 2, Freddy Lindblad, Bashkim Gashi, Gustaf Ekström, Karl Zetterlund

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 8 november 2015 klockan 19:07


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 04:03