Nytt sekunddrama när LIF hämtade ikapp

Efter att ha haft sekunderna emot sig två gånger om svarade LIF Lindesberg på söndagen med samma mynt. I ett det högdramatiska mötet med Skånela var LIF under med sju bollar i upptakten av andra halvlek, men svarade sedan för en enorm upphämtning. Fatlum Ahmeti frälste Arenan när han kvitterade till 29-29 en sekund från slutet.

Det bjöds på ett riktigt handbollsdrama i Arenan på söndagskvällen. Ett revanschsuget LIF Lindesberg tog emot Skånela och brandgult öppnade starkt genom att koppla en tidig 3-0-ledning. Offensiva krafter som Jacob Nelson och Joakim Bååk levererade, samtidigt som Sébastien Ehnevid räddade de två första avslut han fick emot sig.

Men sedan hände något. LIF:s fartfyllda anfallsspel dog ut, laget körde fast i sina attacker och Skånela tilläts gå ikapp och förbi till 4-7. Tendensen höll i sig och med kvarten spelad hade gästerna gått ifrån till en femmålsledning.

Vid ställningen 7-13 bröt sig sedan Freddy Lindblad fri och hittade nätmaskorna. Gustaf Ekström och Joakim Bååk fyllde sedan på och helt plötsligt var LIF bara tre bollar ifrån. Slutskedet på halvleken gick dock i Skånelas favör och gästerna gick in till vilan i ledning 10-15.

– Efter 3-0 tappar vi lite fart i anfallen, det som ska vara vårat signum. Sen får vi några bollar i arslet, missar lite skott och har ett par utvisningar. Och de är ju inte dåliga, de utnyttjar varje chans och då står det som det står i halvlek, förklarar Fatlum Ahmeti.

Lobbade in kvitteringen med klockan på 59.59

Den andra halvleken började sedan lika illa som den första slutat och bara ett par minuter in var LIF efter med hela sju mål. Laget tuggade dock på och efterhand började anfallsspelet att släppa. Oskar Erixon reducerade på straff, Fatlum Ahmeti gjorde sitt första för kvällen och debutanten Karl Zetterlund satte 18-22 med sitt första Allsvenska mål.

Med kvarten kvar tog sedan Niklas Jansson plats i LIF-buren. Målvakten stoppade omedelbart två avslut, något som gav laget än mer tändvätska och Jesper Nilsson minskade avståndet till bara två mål. Skånela svarade med att rycka till 22-25, men brandgult bet ifrån på nytt. Med 54.09 spelat var man slutligen ikapp när Fatlum Ahmeti skickade in 25-25.

– Det känns att vi får mer energi när vi börjar komma ifatt. Spelet börjar att stämma och vi blir mer aggressiva bakåt, berättar Niklas Jansson om upphämtningen.

Men dramatiken var långtifrån över där, för efter att Joakim Bååk gett LIF ledningen vände Skånela tillbaka. Oskar Erixon kvitterade på straff med knappa minuten kvar, men gästerna kunde trots en man utvisad återta ledningen bara 19 sekunder från slutet. LIF tog timeout och i en sista attack hittade bollen sin väg fram till Fatlum Ahmeti, som med matchuret på 59.59 lobbade in 29-29.

– Herman och gruppen ville få ned oss på jorden och sa att ”det är 15 sekunder kvar, inte tre sekunder”. Så vi var medvetna om det och kunde spela ett spel som vi brukar spela när vi är en man mer. När vi började med avkastet tittade jag på klockan, annars inte alls, berättar Fatlum om timeouten som föranledde kvitteringen.

”Publiken betyder så klart mycket”

Sju mål efter i upptaken på andra och därefter en stark upphämtning fram till 29-29. Att det oavgjorda resultatet kändes som en vunnen poäng var tydligt i LIF-lägret efter matchen.

– Det är lite blandade känslor. Men en poäng som matchen såg ut i första ska vi vara glada över, speciellt när man ligger under med sju i början på andra. Då är en poäng jävligt bra, medger Fatlum.

En som bidrog starkt till poängen var Niklas Jansson. Den unge målvakten hoppade in när lite mer än en kvart återstod och klev fram med flera avgörande parader.

– Det blir ju lättare för mig när försvaret är bra. Men det är skönt att få rädda några bollar, ler Niklas som kände stödet av de 1052 på läktarna.

– Publiken betyder så klart mycket. De ger en energi som gör att man kan ge det där lilla extra som behövs.

Stämningen var även elektrisk i Arenan efter krysset, som innebär att LIF kliver upp på nio inspelade poäng. Laget ligger därmed kvar strax under kvalstrecket och möter härnäst Varberg på platsen ovanför. Efter två förluster i slutsekunderna njuter Fatlum av att man nu fått med sig en poäng på samma sätt.

– Det sitter i huvudet när man förlorar med ett, för man är så nära då. Speciellt när vi har förlorat nu två matcher på det sättet. Så det var riktigt viktigt att få den här kvitteringen.

Matchfakta LIF Lindesberg-Skånela:
Resultat: 29-29 (10-15)
Publik: 1052
Mål LIF: Jacob Nelson 7, Jesper Nilsson 5, Fatlum Ahmeti 4, Joakim Bååk 4, Sebastian Hammar 3, Oskar Erixon 2, Freddy Lindblad, Bashkim Gashi, Gustaf Ekström, Karl Zetterlund

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 8 november 2015 klockan 19:07


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 18:16