Mariestad på onsdag och Forshaga på söndag väntar för Felix Scharnke och Lindlöven. FOTO: Hannes Feldin

Ödesveckan som avgör allt

Toppstriden i HockeyEttans vårserie går mot sitt avgörande. Lindlövens drömmar om playoff lever vidare, men vägen dit innehåller två dramatiska omgångar. Säsongens viktigaste vecka har börjat och allt ska avgöras.

– Vi ser fram emot det väldigt mycket. Allting börjar ju på onsdag, vinner vi inte där så är det redan kört. Så det är bara att fokusera på matchen mot Mariestad och förhoppningsvis har vi tur med något annat resultat, resonerar Felix Scharnke. 

Lagkaptenen kunde igår se Kumla ta tillbaka andraplatsen. Förhoppningen om ett poängtapp mot IFK Arboga grusades, detta sedan Kumla avgjort till 4-3 sex minuter före slutet. För Lindlövens del innebar det att man fortsätter att jaga från sin tredjeplats.

Två omgångar återstår av vårserien och dramatiken kring playoff-strecket är total. Mariestad toppar serien på 33 poäng, följt av Kumla på 29 och Lindlöven på 28. Spelschemat under slutveckan är tufft för Lindlöven, som möter Mariestad på onsdag och sedan Forshaga hemma på söndag. Även om hoppet står till att konkurrenterna tappar poäng är Felix optimistisk.

– Det är fortfarande två matcher kvar och allt kan hända. Det räcker att Kumla förlorar en poäng eller att vi slår Mariestad, då kan de tappa poäng mot Borlänge i sista omgången. Så det finns flera möjligheter till att ta sig förbi båda lagen.

Lindlöven har under de senaste veckorna vant sig vid att spela under press. Laget har varit piskat till seger varje gång man klivit ut för spel, ett scenario som inspirerar spelarna.

– Allting gäller något och det här är anledningen till att du spelar hockey. Försäsongsmatcherna kan inte jämföras med de här matcherna. Det blir mer press, segrarna blir roligare och allt höjs helt enkelt. Det är svårt att förklara, man går in i en slags bubbla, förklarar Felix.

”Är ett bättre lag nu än tidigare”

På onsdag väntar nästa ödesmatch för Lindlöven. Laget ställs då emot Mariestad, ett motstånd som Felix har stor respekt för.

– I den här serien så är de det absolut bästa laget anser jag.

Säsongens tre tidigare har möten har samtliga slutat med förlust för Lindlöven. Men den här gången är förutsättningarna helt andra och man kommer till spel med fem raka vinster.

– Nu vet vi att vi kan vända matcher fast vi hamnar i underläge och vet att vi är i form. Vi gör mål på våra lägen, Dayn är riktigt stabil i målet och vi är ett bättre lag nu än tidigare. Det tror jag kan fälla avgörandet till vår fördel, menar Felix.

Laget höll veckans första träning på måndagskvällen, där man körde av sig efter söndagens vila. Imorgon väntar ännu ett ispass och därefter ska man stå redo att starta säsongens viktigaste vecka. I potten ligger en playoff-plats, en framgång som skulle betyda allt för Felix och hans lag.

– För det första så vore det otroligt roligt att gå till playoff under mitt första seniorår. Jag tycker att vi förtjänar det efter vår avslutning på säsongen. Vi började dåligt, men har kommit närmare varandra inom laget och blivit bättre och det vore kul att utmana de andra topplagen. Sen så skulle det kännas konstigt om säsongen tog slut redan i februari.

Playoff-striden (SweHockey):

Topptrions återstående matcher:
Omgång 13 – Mariestad-Lindlöven
Omgång 13 – Grästorp-Kumla
Omgång 14 – Lindlöven-Forshaga
Omgång 14 – Borlänge-Mariestad
Omgång 14 – Kumla-Surahammar

Publicerad 9 februari 2015 klockan 19:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 05:57