ÅRETS STORA ÖVERGÅNG: ÖHK-PROFILEN TILL LINDLÖVEN: ”Ett perfekt val för mig”

Han har spelat upp Örebro Hockey till SHL och gjorde förra säsongen 32 poäng i norska GET-ligaen. Nu är Jonas ”Sill” Karlsson klar för spel i Lindlöven. Läs 29-åringens egna ord om den nya klubben och se bilderna från det första ispasset.

Jonas Karlsson är klar för spel i Lindlöven. Den stora hockeybomben slog ned i Lindehov på tisdagskvällen, där 29-åringen även fanns på plats för ett första ispass med sitt nya lag. Att ”Sill”, som Jonas också kallas, valt spel i Lindlöven har flera anledningar. En av dessa stavas det jobb som klubben på ett väldigt bra sätt såg till att ordna åt honom.

– Det som gjorde att det blev Lindlöven var för min del det sociala. Jag hade alternativ från utlandet, men kände att det här passade mig bättre. Så Lindlöven var ett perfekt val för mig, förklarar ”Sill”.

Genom sin karriär har han hunnit samla på sig en stor dos rutin. Efter att ha slussats upp genom Färjestads juniorlag tog han sig vidare till division 1-spel i Skåre och därefter Allsvenskan med BIK Karlskoga. Mest igenkänd är han dock i Örebro Hockey, dit han kom sommaren 2007. Totalt blev det sju säsonger i den klubb som ”Sill” var med och spelade upp till SHL våren 2013.

Allra närmast kommer forwarden från spel i Norge och Sparta Sarpsborg. Under sitt debutår utomlands stod ”Sill” för 32 poäng på 37 grundseriematcher, följt av ytterligare fem poäng i slutspelet. Laget nådde semifinal och 29-åringen tar med sig stora kunskaper från året i grannlandet.

– Jag fick spela med en mer ledande roll än vad jag hade haft i Örebro. Det blev en del powerplay och det hoppas jag väl kunna bidra med i Lindlöven också.

”Målet är självklart Allettan”

Nu väntar alltså nya utmaningar för Jonas Karlsson. Lindlöven är ny klubbadress, ett lag som välkomnar sitt minst sagt välmeriterade nyförvärv.

– Som alla kan se är det en spelare med mycket erfarenhet. Vi har ett ganska ungt lag just nu, då är det riktigt bra att vi får in en lite äldre spelare i gänget, kommenterar tränaren Jussi Salo.

Under sina många år i Örebro och BIK Karlskoga har ”Sill” lärt känna lokalhockeyn väl i länet. Både läger och träningsmatcher har det blivit i Lindehov, den plats som nu blir hans hemmaplan. Senast han huserade i HockeyEttan var för sju år sedan och mycket har hänt i Lindlöven sedan dess.

– Om laget vet jag inte så jättemycket idag, mer än att jag känner några spelare. Bland annat känner jag David Berg och (Henrik) Warman, Örebro-pojkarna. Men det verkar vara en bra förening och en bra miljö, säger ”Sill”.

Möjligheten till spel i Lindlöven dök upp hastigt för 29-åringen. Allt har därför gått väldigt fort och tisdagens träningspass var det första mötet med laget. Men även om han precis kritat på för ett år i klubben har ”Sill” tydliga förväntningar på den säsong som väntar.

– Målet är självklart att ta oss till Allettan. För mig finns det inget annat.

”Hoppas vara den ledande spelaren”

Under sommaren har Lindlöven till stora delar byggt om och föryngrat truppen. Med sitt intåg i laget blir den 29-årige ”Sill” en av de klart äldsta spelarna. Det kombinerat med hans meritlista innebär en naturlig ledarroll, både på och vid sidan av isen.

– Det ska bli roligt. Jag hoppas kunna vara den där ledande spelaren och även kunna vara med och stötta de yngre killarna. Se till att hjälpa dem i utvecklingen, resonerar ”Sill” och fortsätter.

– Jag är väl tänkt att bidra både offensivt och defensivt. Självklart kommer erfarenheten in som en del där. Men för mig handlar det om att ha ett bra spel över hela banan.

Mångsidighet är en bra beskrivning på Lindlövens profilvärvning. Jonas har under sin karriär visat sig vara en nyttig spelare, med förmågan att spela både som forward och center. Jussi Salo förklarar att han tillsammans med Jonas ska diskutera fram en roll i laget den kommande tiden. Att ha det nya tillskottet på plats redan vid tisdagens ispass uppskattas därför hos tränaren.

– Jo, det är bara positivt. Nu får han vara med hela vägen när vi bygger spelsystem och allt annat kring laget. Jag tycker det är roligt att han vill komma hit redan idag, säger Jussi.

Även spelaren i fråga verkar laddad för den nya utmaningen. Med träningsdebuten avverkad och försäsongen igång ser ”Sill” fram emot tiden i Lindlöven.

– Det ska bli grymt skoj! Första träningen hade jag redan ikväll och nu är jag igång, så det är snabba ryck haha.

Det här är Jonas Karlsson:
Född: 14:e februari 1986
Smeknamn: ”Sill”
Position: Forward/center
Moderklubb: Kils AIK
Tidigare klubbar: Färjestad J20, Skåre BK, BIK Karlskoga, Örebro HK, BIK Karlskoga, Sparta Sarpsborg

Publicerad 4 augusti 2015 klockan 19:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild på Jesper Nilsson, LIFs stora målgörare under söndagens match mot Västerås Foto: Hasse Persson

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. Jesper Nilsson agerade stor målgörare för LIF och spelade in hela 11 mål men trots den imponerade målsumman så räckte det inte hela vägen för seger.

20 september 2020 klockan 19:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens stora favoriter Hammarby men fick i slutändan se sig besegrade med bred marginal efter att det aktuella hemmalaget fått upp ett starkt försvar.

12 september 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin fö...

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio ...

V75-seger till Stall Hurtig

I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen ...

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp

Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande symptom. En av spelarna har testat positivt för covid-19, något klubben bekräftar på sin hemsida.
– Fler provsvar väntas komma under dagen, berättar ordförande Henry Nordlund.

4 september 2020 klockan 12:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag

Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de alla är uttagna till OS i Tokyo 2021 är de även lagkamrater och ambassadörer i Svenska Spels eget Dreamteam, där de svenska medaljhoppen är uttagna.

26 augusti 2020 klockan 13:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Snabba farter på ponnytravet
De må vara små men man ska inte underskatta snabbheten som de tävlande ponnyerna kan maximera, detta bevisades under Fornabodas ponnytravdag som k...
24 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Råsshallen får bidrag till nytt tak
PRESSMEDDELANDE: Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När ...
21 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Varm avslutning på Fornaboda
Med 30 grader och skinande sol i himlen var det dags för Fornaboda att avsluta sin travsäsong för 2020, trots flertalet omstarer i de första ...
16 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Wilma Wessman från Frövi är bästa luftgevärsskytten för dagen med 88 poäng. Foto: Jennie Larsson

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad

På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De 118 deltagarna kommer under tre fullspäckade dagar få chansen att få prova på en mängd olika idrottsaktiviteter som exempelvis trav, luftgevärsskytte, tennis, Sporting Light Saber Combat, bowling och nykomlingen HEMA som är en typ av historisk svärdsfäktning.

12 augusti 2020 klockan 16:24 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nä...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Annons

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-07

2020-04-22

2020-04-06

2020-04-02

2020-03-26

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-15

2020-03-14

2020-03-13

2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-09-22 09:26