ÅRETS STORA ÖVERGÅNG: ÖHK-PROFILEN TILL LINDLÖVEN: ”Ett perfekt val för mig”

Han har spelat upp Örebro Hockey till SHL och gjorde förra säsongen 32 poäng i norska GET-ligaen. Nu är Jonas ”Sill” Karlsson klar för spel i Lindlöven. Läs 29-åringens egna ord om den nya klubben och se bilderna från det första ispasset.

Jonas Karlsson är klar för spel i Lindlöven. Den stora hockeybomben slog ned i Lindehov på tisdagskvällen, där 29-åringen även fanns på plats för ett första ispass med sitt nya lag. Att ”Sill”, som Jonas också kallas, valt spel i Lindlöven har flera anledningar. En av dessa stavas det jobb som klubben på ett väldigt bra sätt såg till att ordna åt honom.

– Det som gjorde att det blev Lindlöven var för min del det sociala. Jag hade alternativ från utlandet, men kände att det här passade mig bättre. Så Lindlöven var ett perfekt val för mig, förklarar ”Sill”.

Genom sin karriär har han hunnit samla på sig en stor dos rutin. Efter att ha slussats upp genom Färjestads juniorlag tog han sig vidare till division 1-spel i Skåre och därefter Allsvenskan med BIK Karlskoga. Mest igenkänd är han dock i Örebro Hockey, dit han kom sommaren 2007. Totalt blev det sju säsonger i den klubb som ”Sill” var med och spelade upp till SHL våren 2013.

Allra närmast kommer forwarden från spel i Norge och Sparta Sarpsborg. Under sitt debutår utomlands stod ”Sill” för 32 poäng på 37 grundseriematcher, följt av ytterligare fem poäng i slutspelet. Laget nådde semifinal och 29-åringen tar med sig stora kunskaper från året i grannlandet.

– Jag fick spela med en mer ledande roll än vad jag hade haft i Örebro. Det blev en del powerplay och det hoppas jag väl kunna bidra med i Lindlöven också.

”Målet är självklart Allettan”

Nu väntar alltså nya utmaningar för Jonas Karlsson. Lindlöven är ny klubbadress, ett lag som välkomnar sitt minst sagt välmeriterade nyförvärv.

– Som alla kan se är det en spelare med mycket erfarenhet. Vi har ett ganska ungt lag just nu, då är det riktigt bra att vi får in en lite äldre spelare i gänget, kommenterar tränaren Jussi Salo.

Under sina många år i Örebro och BIK Karlskoga har ”Sill” lärt känna lokalhockeyn väl i länet. Både läger och träningsmatcher har det blivit i Lindehov, den plats som nu blir hans hemmaplan. Senast han huserade i HockeyEttan var för sju år sedan och mycket har hänt i Lindlöven sedan dess.

– Om laget vet jag inte så jättemycket idag, mer än att jag känner några spelare. Bland annat känner jag David Berg och (Henrik) Warman, Örebro-pojkarna. Men det verkar vara en bra förening och en bra miljö, säger ”Sill”.

Möjligheten till spel i Lindlöven dök upp hastigt för 29-åringen. Allt har därför gått väldigt fort och tisdagens träningspass var det första mötet med laget. Men även om han precis kritat på för ett år i klubben har ”Sill” tydliga förväntningar på den säsong som väntar.

– Målet är självklart att ta oss till Allettan. För mig finns det inget annat.

”Hoppas vara den ledande spelaren”

Under sommaren har Lindlöven till stora delar byggt om och föryngrat truppen. Med sitt intåg i laget blir den 29-årige ”Sill” en av de klart äldsta spelarna. Det kombinerat med hans meritlista innebär en naturlig ledarroll, både på och vid sidan av isen.

– Det ska bli roligt. Jag hoppas kunna vara den där ledande spelaren och även kunna vara med och stötta de yngre killarna. Se till att hjälpa dem i utvecklingen, resonerar ”Sill” och fortsätter.

– Jag är väl tänkt att bidra både offensivt och defensivt. Självklart kommer erfarenheten in som en del där. Men för mig handlar det om att ha ett bra spel över hela banan.

Mångsidighet är en bra beskrivning på Lindlövens profilvärvning. Jonas har under sin karriär visat sig vara en nyttig spelare, med förmågan att spela både som forward och center. Jussi Salo förklarar att han tillsammans med Jonas ska diskutera fram en roll i laget den kommande tiden. Att ha det nya tillskottet på plats redan vid tisdagens ispass uppskattas därför hos tränaren.

– Jo, det är bara positivt. Nu får han vara med hela vägen när vi bygger spelsystem och allt annat kring laget. Jag tycker det är roligt att han vill komma hit redan idag, säger Jussi.

Även spelaren i fråga verkar laddad för den nya utmaningen. Med träningsdebuten avverkad och försäsongen igång ser ”Sill” fram emot tiden i Lindlöven.

– Det ska bli grymt skoj! Första träningen hade jag redan ikväll och nu är jag igång, så det är snabba ryck haha.

Det här är Jonas Karlsson:
Född: 14:e februari 1986
Smeknamn: ”Sill”
Position: Forward/center
Moderklubb: Kils AIK
Tidigare klubbar: Färjestad J20, Skåre BK, BIK Karlskoga, Örebro HK, BIK Karlskoga, Sparta Sarpsborg

Publicerad 4 augusti 2015 klockan 19:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 20:23