Linde-killarna Filip Bergmark och Gustav Backström finns med i Örebro Hockeys trupp till onsdagen. FOTO: Hannes Feldin

Örebro Hockeys matchtrupp släppt – innehåller tre lokala spelare

Årets SHL-match i Lindehov är blott en dag bort. Nu ökar pulsen än mera då Örebro Hockey presenterat den matchtrupp som ska möta Brynäs. Bland de 23 man som inleder lagets försäsong finns Linde-duon Filip Bergmark och Gustav Backström, samt Frövi/Fellingsbro-fostrade Anton Brehmer.

Imorgon gästas Lindesberg av hockeygiganterna Örebro Hockey och Brynäs. Med nedsläpp klockan 19.00 spelar de båda lagen en träningsmatch i Lindehov. Förberedelserna i de båda lägren pågår för fullt och nu har Örebro Hockey presenterat sin matchtrupp, som har en lokal prägel.

– Det är klart man varit lite orolig över om man skulle vara med och spela eller inte. Nu är det klart att jag får vara med och det ska så klart bli kul, slår Gustav Backström glatt fast.

Den unge backen är uppflyttad till Örebro Hockeys SHL-lag till den här säsongen. Förra året spenderade han i J20-laget tillsammans med lagets andra Lindesbergs-inslag, Filip Bergmark, och den tidigare Frövi/Fellingsbro-spelaren Anton Brehmer.

Får plats i en namnkunnig matchtrupp

I våras skrev trion på varsitt proffskontrakt och har sedan dess tränat med SHL-laget. Nu är man alltså en del av den namnkunniga matchtrupp som ska inleda Örebro Hockeys försäsong. Totalt är 23 spelare uttagna till Brynäs-mötet, däribland stjärnor som Ville Viitaluoma, Henrik Löwdahl och Johan Wiklander. Bland de som saknas är lagets amerikanska forwards Tim Wallace och Brian Willsie.

– De är på gång till Sverige just nu och kommer att vara på plats imorgon. Men de får acklimatisera sig lite till omställningen, så vi väntar med att spela dem tills vi är i Schweiz, berättar General Managern Pontus Gustafsson.

Redan på torsdag fortsätter alltså Örebro Hockeys försäsong när laget reser till Schweiz. Klubben arrangerade sin stora kick-off förra måndagen i samband med lagets första ispass. Smått osanolika 4000 fans fanns på plats i Behrn Arena när spelartruppen presenterades.

– Jadu det var riktigt mäktigt faktiskt. Jag trodde det skulle komma mycket folk men absolut inte så mycket. När man ropades ut och fick åka ut där på isen inför publikens jubel så var det sjukt häftigt!, berättar Gustav som hoppas på en ny publikfest imorgon.

– Kan det komma hälften så mycket imorgon så vore det fantastiskt.

Imponerat på Johan Tornberg

Mötet med Brynäs innebär en hemkomst till Lindesberg för 19-åringen. Både Gustav och Filip Bergmark kommer att ha släkt och vänner på plats och matchen blir en speciell upplevelse för dem. Redan efter några veckors träning har Linde-duon imponerat rejält på Örebros nye assisterande tränare.

– Det man ska ha klart för sig är att det här är en stor omställning för de här spelarna. Talangen och arbetsviljan att vara med och visa upp sig är på en extremt hög nivå hos båda spelarna, förklarar Johan Tornberg.

– Att de kan åka skridskor, hantera puck och spela ett backspel ser man direkt. Sen handlar det om att bli van vid att spela mot seniorspelare. Det är inget man lär sig bara över en natt utan det behövs utbildning och träning.

Blir trions debut i a-laget

Så här långt har tiden i Örebro Hockey bara handlat om träning för Gustav, Filip och Anton Brehmer. Morgondagens SHL-match i Lindehov blir trions a-lagsdebut i Örebro Hockey-tröjan.

– Självklart kommer man att vara nervös i början. Men det gäller att hitta sitt eget spel, spela enkelt och göra sin roll i laget, menar Gustav lugnt.

Att få möta ett så klassiskt lag som Brynäs gör dessutom debuten ännu större.

– Det är ju ett SHL-lag och alla lag är bra i den serien. Brynäs har alltid varit en stor klubb så det ska bli kul att få chansen att spela mot dem.

Hela Örebro Hockeys matchtrupp till mötet med Brynäs:
Målvakter: 30 Henrik Lundberg, 38 Johannes Jönsson
Backar: 3 Bobbo Petersson, 5 Gustav Backström, 9 Joonas Jalvanti, 20 Marcus Weinstock, 37 Stefan Johansson, 52 Filip Bergmark, 57 Johan Motin, 88 Viktor Ekbom
Forwards: 10 Derek Ryan, 15 Henrik Löwdahl (K), 17 Daniel Viksten, 19 Anton Brehmer, 25 Martin Johansson, 29 Robin Dahlström, 39 Ville Viitaluoma, 40 Anders Eriksson, 47 Johan Adolfsson, 56 Johan Wiklander, 58 Calle Åsell, 66 Lukas Vopelka, 85 Kalle Olsson

Publicerad 12 augusti 2014 klockan 12:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 10:57