Passar Frövi att slå ur underläge

Vintern har varit lång och mörk, men nu skymtas äntligen ljuset i tunneln. Våren är här och med den även min Fotbollskrönika. Precis som förra året kommer jag att fokusera på lokaltrion i division 5 och 6 och jag börjar min granskning med Frövi IK.

Förra säsongen blev en klassisk berg- och dalbana för Frövi IK. Laget överaskade allt och alla på våren, där man fullkomligt stormade fram genom en tuff division 5. Framme vid sommaruppehållet stod laget på 22 poäng och det innebar att man slogs i toppskiktet. Men därefter hände något, eller snarare ingenting.

Hösten blev ett enda långt mörker och laget dalade rejält i tabellen. Det blev ynka 4 poäng till på kontot, vilket i slutändan gav en sjätteplats. Det i sin tur var dock ett klart godkänt facit för ett lag som på förhand inte pekades ut som något hot i toppstriden.

Så är även fallet inför årets säsong. Frövi får denna gång stå i skymundan för de topptippade lagen, där Askersund sticker ut som den på förhand starkaste kandidaten. Fjolårstrean har behållit sin stomme och väntas slåss om uppflyttning även i år. Andra tänkbara lag för toppstriden är talangfulla Lillån och förra årets division 4-gäng Real Örebro.

Små förändringar i truppen

I Frövi-lägret förbereder man sig för den nya säsongen och återigen gör man det med Kalle Frejd vid rodret. Tränaren har till det här året fått en helt ny ledarstab vid sin sida. Detta sedan den rutinerade duon Jörgen Boija och Torbjörn Halldén klivit in som assisterande tränare. Frejd konstaterar att de båda bidrar med många idéer och ser det som ett stort tillskott att man lyckats bredda staben.

Spelartruppen då? Ja, där har aktiviteten varit relativt låg, något som Frejd är väldigt nöjd med. På förlustkontot hittar man David Fromell och Kenneth Carlsten. Tappet av de båda spelarna kommer att kännas, då Fromell var central i förra vårens succéförsvar och Carlsten var en av lagets vassaste målskyttar.

Men ett lagbygge vore inte ett lagbygge om det inte anslöt nya spelare. För Frövis del har man till denna säsong rustat med Andreas Nydén, veteranforwarden med ett förflutet i klubben. Dessutom är Johannes Halvardsson äntligen tillbaka från sitt skadehelvete.

Den nu 21-åriga Frövi-produkten pajade knäet för över två år sedan och vägen tillbaka har varit lång. Två år av rehabträning har dock till slut betalat av sig. Nu är Johannes redo för en återkomst till fotbollsplanen och Frejd ser sin comebackande spelare som något av ett nyförvärv.

Premiärspelar borta mot Real Örebro

Premiären är i dagsläget endast en vecka bort i tiden för Frövi. Lagets försäsong har präglats av att träna in det nya 4-2-3-1-systemet, som är tänkt att ersätta det raka 4-4-2 man spelade med ifjol. Syftet med förändringen är att man vill få med mer spelare i offensiven, vilket gör att de två defensiva mittfältarna kommer att få ta ett stort ansvar i försvarsspelet.

Sett till insatserna i Distriktscupen finns det anledning till att tro på Frejds nya system. Där har Frövi skrapat ihop fyra poäng på tre matcher, något som mycket väl kan ge dem en slutspelsplats. Men cupframgång eller ej, det är i seriespelet som det gäller för Frövi IK.

Division 5 inleds torsdag nästa vecka och Frövi startar med ett bortamöte mot Real Örebro. Laget höll igår sin sista träning i konstgräshallen och till helgen åker man på träningsläger i Skara. De sista förberedelserna är som synes väldigt noggranna inför den premiär som stundar.

Efter förra årets säsong ska det blit intressant att se hur hårt Frejd och hans mannar spänner bågen. Hittills är ingen målsättning satt, men Frövi IK slår precis som förra året ur underläge. Det tror jag är till lagets stora fördel när det ska kämpas om topplaceringar längre fram i sommar.

Publicerad 16 april 2015 klockan 08:48

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären
Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt sä...
8 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!
På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig ...
7 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Annons

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet
Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från J...
6 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven
Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar ...
5 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-06-13 21:34