Passar Frövi att slå ur underläge

Vintern har varit lång och mörk, men nu skymtas äntligen ljuset i tunneln. Våren är här och med den även min Fotbollskrönika. Precis som förra året kommer jag att fokusera på lokaltrion i division 5 och 6 och jag börjar min granskning med Frövi IK.

Förra säsongen blev en klassisk berg- och dalbana för Frövi IK. Laget överaskade allt och alla på våren, där man fullkomligt stormade fram genom en tuff division 5. Framme vid sommaruppehållet stod laget på 22 poäng och det innebar att man slogs i toppskiktet. Men därefter hände något, eller snarare ingenting.

Hösten blev ett enda långt mörker och laget dalade rejält i tabellen. Det blev ynka 4 poäng till på kontot, vilket i slutändan gav en sjätteplats. Det i sin tur var dock ett klart godkänt facit för ett lag som på förhand inte pekades ut som något hot i toppstriden.

Så är även fallet inför årets säsong. Frövi får denna gång stå i skymundan för de topptippade lagen, där Askersund sticker ut som den på förhand starkaste kandidaten. Fjolårstrean har behållit sin stomme och väntas slåss om uppflyttning även i år. Andra tänkbara lag för toppstriden är talangfulla Lillån och förra årets division 4-gäng Real Örebro.

Små förändringar i truppen

I Frövi-lägret förbereder man sig för den nya säsongen och återigen gör man det med Kalle Frejd vid rodret. Tränaren har till det här året fått en helt ny ledarstab vid sin sida. Detta sedan den rutinerade duon Jörgen Boija och Torbjörn Halldén klivit in som assisterande tränare. Frejd konstaterar att de båda bidrar med många idéer och ser det som ett stort tillskott att man lyckats bredda staben.

Spelartruppen då? Ja, där har aktiviteten varit relativt låg, något som Frejd är väldigt nöjd med. På förlustkontot hittar man David Fromell och Kenneth Carlsten. Tappet av de båda spelarna kommer att kännas, då Fromell var central i förra vårens succéförsvar och Carlsten var en av lagets vassaste målskyttar.

Men ett lagbygge vore inte ett lagbygge om det inte anslöt nya spelare. För Frövis del har man till denna säsong rustat med Andreas Nydén, veteranforwarden med ett förflutet i klubben. Dessutom är Johannes Halvardsson äntligen tillbaka från sitt skadehelvete.

Den nu 21-åriga Frövi-produkten pajade knäet för över två år sedan och vägen tillbaka har varit lång. Två år av rehabträning har dock till slut betalat av sig. Nu är Johannes redo för en återkomst till fotbollsplanen och Frejd ser sin comebackande spelare som något av ett nyförvärv.

Premiärspelar borta mot Real Örebro

Premiären är i dagsläget endast en vecka bort i tiden för Frövi. Lagets försäsong har präglats av att träna in det nya 4-2-3-1-systemet, som är tänkt att ersätta det raka 4-4-2 man spelade med ifjol. Syftet med förändringen är att man vill få med mer spelare i offensiven, vilket gör att de två defensiva mittfältarna kommer att få ta ett stort ansvar i försvarsspelet.

Sett till insatserna i Distriktscupen finns det anledning till att tro på Frejds nya system. Där har Frövi skrapat ihop fyra poäng på tre matcher, något som mycket väl kan ge dem en slutspelsplats. Men cupframgång eller ej, det är i seriespelet som det gäller för Frövi IK.

Division 5 inleds torsdag nästa vecka och Frövi startar med ett bortamöte mot Real Örebro. Laget höll igår sin sista träning i konstgräshallen och till helgen åker man på träningsläger i Skara. De sista förberedelserna är som synes väldigt noggranna inför den premiär som stundar.

Efter förra årets säsong ska det blit intressant att se hur hårt Frejd och hans mannar spänner bågen. Hittills är ingen målsättning satt, men Frövi IK slår precis som förra året ur underläge. Det tror jag är till lagets stora fördel när det ska kämpas om topplaceringar längre fram i sommar.

Publicerad 16 april 2015 klockan 08:48

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 04:22