Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb hade idag, tisdag, Öppet hus för de som ville prova på att bowla. Foto: Ida Lindkvist

Pensionärer sätter kloten i rullning

Är man som pensionär sugen på att testa någon ny och spännande aktivitet, där gemenskap är i fokus och högsta prioritet, kan man haka på Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb. Det var något som ordförande Ulf Östlund berättade idag när klubben hade Öppet hus och bjöd in bowlingspekulanter att prova på sporten. 

Den här tisdagseftermiddagen gick sannerligen i bowlingens tecken. I Arenans bowlinghall rullade klot efter klot, vissa mer rakt än andra. Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb hade beslutat sig för att bjuda in fler att testa på bowling, och gensvaret dem fick var till ordförande Ulf Östlunds belåtenhet. 
– Vi har bjudit in pensionärer att komma hit, för vi tycker att det är förbaskat roligt att hålla på med det vi gör. Det är roligt, spännande och trevligt. Det är ett 15-tal som är nya här och vill prova på, människor som jag faktiskt aldrig sett, jag är både överraskad och överväldigad. Man sitter hemma och tittar på TV och vill göra något annat, säger Ulf med ett leende. 

Klubben har omkring 40 medlemmar och det finns ingen tid att ligga på latsidan. Man både tränar och tävlar; man har bland annat månadstävlingar, klubbmästerskap och deltar i Örebro läns pensionärsserie i bowling. I den sistnämnda är det 13 tävlingar på våren, och 13 tävlingar på hösten. Och ett av Lindesbergs pensionärslag går nu dessutom upp i Superelit. 
– Under sommaren vill vi inte stå här inne, då vill man spela boule och golf. Annars åker vi runt och spelar. I varje lag är man fyra stycken som man stoppar in i bilen och åker iväg och spelar, och framförallt så har man roligt, berättar Ulf. 


Lagtröjorna visar att man hör ihop. Foto: Ida Lindkvist

Ulf är otroligt engagerad och ser till att listor med resultat, handikapp och allt vad som tänkas kan, finns tillgängligt för klubben. Det är även en del pysslande med att få ihop lagen till tävlingarna. 
– Vi är i reperationsåldern, man drabbas av sjukdom och förslitningsskador. Vi har en som fick en stroke nyss, en som har ett öga som inte är så bra, en som opererat höften. Men jag skulle allra helst ha 10 lag, så det finns plats för många fler! 


Måtte det bli en strike! Foto: Ida Lindkvist

Till hösten har Ulf bowlat i åtta år, dessförinnan visste han överhuvudtaget inte vart den dåvarande bowlinghallen befann sig någonstans. Men nu stormtrivs han och pratar varmt om vilken fantastisk och stark gemenskap klubben har. 
– Man får så mycket vänner, och inte bara här, utan i de andra ständerna också. Det är en väldigt stor gemenskap. Jag tycker att det är kul, min sambo tycker ibland att det slår över lite grann, skrattar Ulf och fortsätter: 

– Jag har aldrig hört någon få skäll för att man spelar dåligt, i ett lag presterar man tillsammans. Man är fyra stycken och gör ett gemensamt resultat. Alla gör så gott de kan och det är inga världsmästerskap vi håller på med, brukar jag poängtera. Det finns utrymme för alla på alla sätt! 

Majvor Elvin har nappat på Prova-på-inbjudan och testar nu att bowla för första gången. Hon har redan satt två strikar och är definitivt sugen på att fortsätta sin bowlingkarriär. 
– Det är jättekul. Jag trodde inte att jag skulle orka, men det är inte några problem, verkligen jätteroligt, berättar hon glädjestrålande. 
Publicerad 7 april 2015 klockan 18:11

Ida Lindkvist

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 06:02