Inför ögonen på 44 000 åskådare körde Philip Gehrman rallycross-EM i Höljes. FOTO: Johnny Loix

Philip imponerade i kvalet, föll olyckligt i semifinalen

EM-helgen i Höljes stannade i semifinal för Philip Gehrman. En hopslagning med en konkurrerande bil gjorde att Lindesbergs-föraren tvingades bryta, efter att dessförinnan ha visat klassen. Uttåget släcker med största sannolikhet drömmen om ett EM-guld, men Philip blickar trots det vidare.

Under den gångna helgen samlades den svenska rallycrosseliten i värmländska Höljes. Däribland fanns Philip Gehrman, som i säsongens tredje EM-deltävling gick för nya poäng och placeringar. Tävlingarna startaden redan fredag eftermiddag och Philip stod då för en stabil körning.

Efter de två inledande kvalheaten slog sig 20-åringen in som femma totalt. Det tack vare en förstaplats i det andra heatet, där Philip trotsade de halvtaskiga väderförhållandena.

– Jag hade otroligt svårt i det första heatet, då jag varken hade något fäste bak eller fram. Men efter lite justeringar till andra så blev det en heatseger, berättar 20-åringen.

Under lördagen gick kvalet vidare med två nya heat. Även där levererade Philip i god stil, via seger i det första heatet och en tredjeplats i det efterföljande. Det innebar en sammanlagd femteplacering i kvalet och en plats i startspår tre till söndagens semifinaler.

”Chansen till EM-guld är nog borta”

Där rullade Philip ut för att köra i den första av de två semifinalerna. 20-åringen var laddad och stod för en stark start, där han gick upp i bredd med ledaren i den första kurvan. Då höll sig dock olyckan framme.

Philip kom för nära en konkurrerande bil, slog ihop och slog därmed sönder fjäderbensupphängningen. Det dröjde därefter inte länge innan han avbröt loppet, tvingad av de tekniska problemen. Det plötsliga uttåget blev ett tungt slut på en i övrigt fin helg. Inte blev besvikelsen mindre av de dryga 44 000 i publiken, däribland flera ansikten från Bergslagen.

– Det är väldigt tråkigt när så många vänner och supportrar tagit plats för att heja mig hela vägen fram till en final. Tyvärr blev resultatet inte så som vi hoppades…, suckar Philip och fortsätter.

– Nu är nog tyvärr chansen till EM-guld borta. Men hoppet om en pallplats lever vidare och det är något som vi kommer att kämpa hårt för. Jag vill tacka alla vänner, supportrar, familj och sponsorer för all den stöttning som jag får!

Klassikern i Höljes räckte alltså inte till någon final för Philip Gehrman, men föraren är inställd på att ruska av sig besvikelsen. Säsongen går vidare och det återstår gott om tävlingar. Närmast i kalendern står SM i Strängnäs den 28:e juli, där Team Gehrman är redo för att ta revansch.

Publicerad 4 juli 2016 klockan 09:22


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Det var en stor glädje hos LIF Lindesberg efter att hemmalaget utklassat tabellfyran VästeråsIrsta. De två poängen är mycket viktiga för LIF Lindesberg som kämpar för sin överlevnad i Allsvenskan. Foto: Hasse Persson

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen

Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta gästade arenan och även om gästerna fick ses som favoriter från sin fjärde plats i tabellen, så blev det otroligt många tekniska fel för gästerna som blev utklassade av det lättade hemmalaget.
– Vi visar att det är vi som vill mest, säger Jesper Nilsson.

25 februari 2024 klockan 20:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en ...

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit ...

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg

Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som fö...

Det omåttligt populära lägret går i graven efter 10 år. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år

Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom åren har över 1000 barn deltagit och över 200 ungdomar har feriearbetat, men nu är det över. Eldsjälen och en av initiativtagarna Jonas Andersson går nämligen i pension och planerar som bäst för en flytt till varmare breddgrader.
– Jag och Björn Nyberg vill tacka alla som deltagit under alla år och alla andra som varit inblandade i Linde Sports Camp, säger han.

7 februari 2024 klockan 11:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Martin Eriksson gör sin första tränarsäsong. Foto: Camilla Lagerman

Martin Eriksson ny tränare för damlaget: ”Vi kan vinna serien”

Inför säsongen stod GSBK/IFK Lindesbergs damlag utan tränare, så för att laget inte skulle riskera att läggas ned klev Martin Eriksson in och axlade ansvaret, något han tagit sig an helhjärtat. Målsättningen är tydlig, laget ska vara med och slåss om en uppflyttning till division 3.
– Jag ser jättestor potential i truppen, fortsätter vi så här kommer det bli hur bra som helst, det känns jättespännande, säger Martin.

7 februari 2024 klockan 10:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven i tabelltoppen efter helgen
Efter förra helgens tråkiga resultat med dubbla förluster på hemmaplan, så kom det mer positiva toner efter denna hockeyhelg. Säsongens första ...
5 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel 17 medaljer till Frövi judo efter helgens SM
4 guld, 8 silver och 5 brons blev facit för Frövi judo efter helgens Svenska Mästerskap i Trollhättan. Klubben ställde upp med deltagare i varje...
5 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Anna Bernholm avslutar framgångsrika karriären
Lördagens tävling vid Grand Slam i Paris blir den sista på världstouren för Anna Bernholms del, som nu har beslutat sig för att lägga judodrä...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart dags för den yngre generationen att ta sig an sitt eget Vasalopp i Fritidsbyn. Arkivfoto: Ida Lindkvist

Dags för traktens knattar att ge sig ut i spåren igen

Bara några veckor innan Vasaloppets målgång i Mora, är det dags för den yngre generationen att genomföra sin egen upplaga av tävlingen, när IFK Lindesberg tillsammans med Friluftsfrämjandet arrangerar Barnens Vasalopp i Fritidsbyn. Precis som de senaste åren finns flera distanser att välja mellan och alla barn som går i mål belönas med en medalj.

1 februari 2024 klockan 09:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven fick två tuffa matcher på hemmaisen. Dessvärre blev det inga poäng till hemmalaget som kan få svårt att ta sig tillbaka till tabellens andra plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i helgen trots ökade publiksiffror

Trots att Lindlöven någorlunda kunde öka publiksiffrorna inför dubbelmatcherna i Lindehov, så slutade de två matcherna med förlust. Vid båda matcherna så fick Lindlöven tidiga problem och gjorde sina mål i den tredje perioden, där hemmatruppen redan stod i underläge. Två matcher slutade med lika många förluster vilket gör tabellen knivigare för Lindlöven, som tappar placeringar.

30 januari 2024 klockan 14:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stenkul firande när curlingklubben fyllde 90 år

Under lördagen firade Lindesbergs Curlingklubb 90-årsjubileum, något man naturligtvis ville uppmärksamma ...

Fri entré till alla tjejer när Lindlöven spelar dubbelt

Inför helgens dubbelmatcher i Lindehov så bjuds alla tjejer på fri entré till två matcher som kan...

Omöjlig uppgift för LIF Lindesberg som föll mot Helsingborg

Det var på förhand en lång resa till en tung uppgift som väntade LIF Lindesberg. OV ...

Jonathan Frykholm höll nollan på bortaisen mot Väsby. Efter en effektiv tredje period, så slutar det med Lindlövens tredje raka seger i AllEttan. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlöven klättrar efter tredje raka

Efter två överlägsna hemmasegrar mot norrlandslagen Kiruna och Boden, så fortsatte Lindlöven att rida på sin segertrend. Även under onsdagen blev det seger för Lindelaget som avgjorde veckans bortamatch mot Väsby, inom de sju sista minuterna av ordinarie matchtid. Tre nya poäng innebär att Lindlöven klättrar till en viktig andra plats i AllEttans tabell.

24 januari 2024 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla silver till Frövi judo på Pajulahti Games i Finland

Under den gångna helgen åkte Frövi judo med tre aktiva för att delta i Pajulahti Games 2024, som...

Full pott när Norrland gästade Lindehov

Fjorton gjorda mål blev resultatet när AllEttans två nordligaste lag gästade Lindehov under helgen. Även om lö...

bildspel LIF Lindesberg plockar en viktig poäng

Det började bra för LIF Lindesberg som tog emot Redbergslid i Lindesberg Arena under lördagen. Med en tremålsledning ...

Nyängen slutar som klubbchef i Lindlöven

Under onsdagen meddelade Lindlövens IF via sin hemsida att klubbchefen, Filip Nyängen, avslutar sitt uppdrag på ...

Händelselös förlust efter Lindlövens tio matchfria dagar

Efter tio dagar av Lindlövens matchledigheter, så blev Vallentuna det första motståndet när ...

IFK Lindesberg söker klubbchef: ”Vill utveckla föreningen”

IFK Lindesberg är redo att ta nästa steg i utvecklingen och söker nu en klubbchef, ...

Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven tar tre poäng efter dubbla matcher

Två matcher i Lindehov slutade med tre poäng för Lindlöven, som precis har inlett sin poängjakt i AllEttan. Hemmalaget fick en tung inledning när Piteå gästade under lördagen, där man hade bättre flyt med det hela mot Sundsvall under söndagen. En seger under helgen gör att Lindlöven håller sig 50%-iga i den nya serien, där Lindelaget placerar sig som en tidig fyra.

7 januari 2024 klockan 22:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg avslutar året med seger
Det blev en efterlängtad revansch för LIF Lindesberg när Tyresö gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. I samband med LIFs ...
30 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nytt landslagsarrangemang för LIF Lindesberg
Efter sommarens arrangemangssuccé med Scandinavian Open Championship, så får LIF Lindesberg ännu en chans att arrangera en mästerskapsuppladdning...
27 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Odramatisk hemmaseger mot tabelltvåan
LIF Lindesberg inledde onsdagens hemmamatch mot tabelltvåan HK Varberg med 4-1 och därifrån så gick hemmalaget bara undan. Matchens första ...
13 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-12-10

2023-12-09

2023-12-07

2023-12-05

2023-12-03

2023-12-01

2023-11-30

2023-11-29

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-22

2023-11-20

2023-11-16

2023-11-15

2024-02-26 21:11