FOTO: Hannes Feldin

Philip kvar i Lindlöven – ”Ännu hårdare utmaning”

Lindlöven har säkrat upp målvaktssidan till kommande säsong. Philip Ödmark blir kvar i klubben och siktar på att ta plats mellan stolparna. Nu vill skåningen se Lindlöven ta nästa steg när det nya seriesystemet träder i kraft.

Sommaren 2012 bytte Philip Ödmark moderklubben Kristianstad för att spela i Lindlöven. Sedan flytten har målvakten gjort två säsonger i klubben, där han fått frekvent med speltid. Nu står det klart att målvakten fortsätter även nästa säsong.

Det återstår nu ett år på det kontrakt som 26-årigen tecknade med Lindlöven. Med det året framför sig är han inställd på att ta nästa steg i laghierarkin. Ny kollega på målvaktssidan blir unge Niklas Fredriksson, som flyttas upp från ungdomsleden.

– Utöver Philip och Niklas så kommer vi även i år få en målvakt från Micce Andreassons team och Almtuna i Allsvenskan. Jag vet vilken målvakt det blir så det kommer bli riktigt bra för oss med två toppmålvakter och Niklas som jagar dem, jag tror alla tre därmed kommer utvecklas, berättar Lindlövens sportchef John Falck.

Förra säsongen inleddes svagt av Philip, som sedan fick se sig förpassas till bänken när Alexander Sahlin kom in. Men i takt med att säsongen gick och Sahlin fick skadeproblem tog Ödmark tillbaka platsen.

– Inför säsongen ifjol var tanken att jag skulle vara förstavalet, men det gick lite knackigt för mig. Sen kom Sahlin in och gjorde det jävligt bra. Men i slutet av säsongen fick jag förtroendet och då gick det riktigt bra i fortsättningsserien, minns Philip som nu är tänkt som en av lagets två målvakter.

– Man vill ju spela och det känner jag att jag får göra i Lindlöven om jag fortsätter att prestera. Det känns som att när man fått förtroendet visat att man är som bäst också.

Förra säsongen blev en missräkning för Lindlöven. Platsen i Allettan våren 2013 förbyttes till en höst präglad av skador och sviktande resultat, vilket i slutändan innebar spel i fortsättningsserien. Där slogs laget för sin överlevnad in i det sista och kunde säkra fortsatt spel i division 1 i den avslutande omgången.

– Vi fick ju inte spelet att stämma riktigt under en jämn nivå. Vi hade höga toppar och sen hade vi lika djupa dalar och det går inte, man måste ha en jämnhet som sitter i. Även om man inte spelar på topp måste man ta poängen och det gjorde vi inte, säger Philip som ser just ojämnheten som den stora boven i dramat.

– Vi var väldigt ojämna. Vad det pekar på vet jag inte, men vi hade ganska ny trupp. Så fick vi det väl inte att stämma riktigt.

Nu hoppas målvakten istället att Lindlöven får behålla en stor del av truppen. Arbetet med att bygga nästa säsongs lag är endast i startfasen och sportgruppen är aktiva. Helt klart är att laget får en ny tränare, då Staffan Tholsson inte fortsätter. På spelarsidan hoppas nu Philip att många blir kvar, för att få en stabil grund att stå på.

– Visst är det så. Sen måste vi samtidigt in med lite spets. Det blir en bättre serie i år och då måste vi ha en bättre trupp än förra året. När kvaliteten på serien höjs måste även vår kvalitet höjas.

Till nästa säsong har division 1 minskat från fem till fyra serier. Lindlöven kommer att husera i Hockeyettan Västra, där bland annat lag som Mariestad, Tranås AIF och Borlänge gör sällskap. Endast tre av förra årets motståndare är med och det blir på många sätt en helt ny serie.

– Det är en ännu hårdare utmaning och det är kul. Sen är det roligt att få möta nya lag och till och med lite derbyn mot Kumla och IFK Arboga. Visst blir det tuffare för oss men samtidigt mycket roligare.

Publicerad 5 maj 2014 klockan 12:56

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida Larsson blev största poänggörare med 25 poäng till laget. Tre nya poäng innebär dessutom en ny avancering i tabellen för Linde, som nu klättrat upp till en nionde plats.

14 februari 2021 klockan 17:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde raka trepoängare. Lindelaget är därmed ännu obesegrat i vårseriens andra mötesrunda, efter fyra matcher. Något som håller kvar Lindlöven som Vårseriens tabelletta.

10 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

30 januari 2021 klockan 16:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-03-03 03:43