FOTO: Hannes Feldin

Philip kvar i Lindlöven – ”Ännu hårdare utmaning”

Lindlöven har säkrat upp målvaktssidan till kommande säsong. Philip Ödmark blir kvar i klubben och siktar på att ta plats mellan stolparna. Nu vill skåningen se Lindlöven ta nästa steg när det nya seriesystemet träder i kraft.

Sommaren 2012 bytte Philip Ödmark moderklubben Kristianstad för att spela i Lindlöven. Sedan flytten har målvakten gjort två säsonger i klubben, där han fått frekvent med speltid. Nu står det klart att målvakten fortsätter även nästa säsong.

Det återstår nu ett år på det kontrakt som 26-årigen tecknade med Lindlöven. Med det året framför sig är han inställd på att ta nästa steg i laghierarkin. Ny kollega på målvaktssidan blir unge Niklas Fredriksson, som flyttas upp från ungdomsleden.

– Utöver Philip och Niklas så kommer vi även i år få en målvakt från Micce Andreassons team och Almtuna i Allsvenskan. Jag vet vilken målvakt det blir så det kommer bli riktigt bra för oss med två toppmålvakter och Niklas som jagar dem, jag tror alla tre därmed kommer utvecklas, berättar Lindlövens sportchef John Falck.

Förra säsongen inleddes svagt av Philip, som sedan fick se sig förpassas till bänken när Alexander Sahlin kom in. Men i takt med att säsongen gick och Sahlin fick skadeproblem tog Ödmark tillbaka platsen.

– Inför säsongen ifjol var tanken att jag skulle vara förstavalet, men det gick lite knackigt för mig. Sen kom Sahlin in och gjorde det jävligt bra. Men i slutet av säsongen fick jag förtroendet och då gick det riktigt bra i fortsättningsserien, minns Philip som nu är tänkt som en av lagets två målvakter.

– Man vill ju spela och det känner jag att jag får göra i Lindlöven om jag fortsätter att prestera. Det känns som att när man fått förtroendet visat att man är som bäst också.

Förra säsongen blev en missräkning för Lindlöven. Platsen i Allettan våren 2013 förbyttes till en höst präglad av skador och sviktande resultat, vilket i slutändan innebar spel i fortsättningsserien. Där slogs laget för sin överlevnad in i det sista och kunde säkra fortsatt spel i division 1 i den avslutande omgången.

– Vi fick ju inte spelet att stämma riktigt under en jämn nivå. Vi hade höga toppar och sen hade vi lika djupa dalar och det går inte, man måste ha en jämnhet som sitter i. Även om man inte spelar på topp måste man ta poängen och det gjorde vi inte, säger Philip som ser just ojämnheten som den stora boven i dramat.

– Vi var väldigt ojämna. Vad det pekar på vet jag inte, men vi hade ganska ny trupp. Så fick vi det väl inte att stämma riktigt.

Nu hoppas målvakten istället att Lindlöven får behålla en stor del av truppen. Arbetet med att bygga nästa säsongs lag är endast i startfasen och sportgruppen är aktiva. Helt klart är att laget får en ny tränare, då Staffan Tholsson inte fortsätter. På spelarsidan hoppas nu Philip att många blir kvar, för att få en stabil grund att stå på.

– Visst är det så. Sen måste vi samtidigt in med lite spets. Det blir en bättre serie i år och då måste vi ha en bättre trupp än förra året. När kvaliteten på serien höjs måste även vår kvalitet höjas.

Till nästa säsong har division 1 minskat från fem till fyra serier. Lindlöven kommer att husera i Hockeyettan Västra, där bland annat lag som Mariestad, Tranås AIF och Borlänge gör sällskap. Endast tre av förra årets motståndare är med och det blir på många sätt en helt ny serie.

– Det är en ännu hårdare utmaning och det är kul. Sen är det roligt att få möta nya lag och till och med lite derbyn mot Kumla och IFK Arboga. Visst blir det tuffare för oss men samtidigt mycket roligare.

Publicerad 5 maj 2014 klockan 12:56

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 12:01