FOTO: Hannes Feldin

Philip kvar i Lindlöven – ”Ännu hårdare utmaning”

Lindlöven har säkrat upp målvaktssidan till kommande säsong. Philip Ödmark blir kvar i klubben och siktar på att ta plats mellan stolparna. Nu vill skåningen se Lindlöven ta nästa steg när det nya seriesystemet träder i kraft.

Sommaren 2012 bytte Philip Ödmark moderklubben Kristianstad för att spela i Lindlöven. Sedan flytten har målvakten gjort två säsonger i klubben, där han fått frekvent med speltid. Nu står det klart att målvakten fortsätter även nästa säsong.

Det återstår nu ett år på det kontrakt som 26-årigen tecknade med Lindlöven. Med det året framför sig är han inställd på att ta nästa steg i laghierarkin. Ny kollega på målvaktssidan blir unge Niklas Fredriksson, som flyttas upp från ungdomsleden.

– Utöver Philip och Niklas så kommer vi även i år få en målvakt från Micce Andreassons team och Almtuna i Allsvenskan. Jag vet vilken målvakt det blir så det kommer bli riktigt bra för oss med två toppmålvakter och Niklas som jagar dem, jag tror alla tre därmed kommer utvecklas, berättar Lindlövens sportchef John Falck.

Förra säsongen inleddes svagt av Philip, som sedan fick se sig förpassas till bänken när Alexander Sahlin kom in. Men i takt med att säsongen gick och Sahlin fick skadeproblem tog Ödmark tillbaka platsen.

– Inför säsongen ifjol var tanken att jag skulle vara förstavalet, men det gick lite knackigt för mig. Sen kom Sahlin in och gjorde det jävligt bra. Men i slutet av säsongen fick jag förtroendet och då gick det riktigt bra i fortsättningsserien, minns Philip som nu är tänkt som en av lagets två målvakter.

– Man vill ju spela och det känner jag att jag får göra i Lindlöven om jag fortsätter att prestera. Det känns som att när man fått förtroendet visat att man är som bäst också.

Förra säsongen blev en missräkning för Lindlöven. Platsen i Allettan våren 2013 förbyttes till en höst präglad av skador och sviktande resultat, vilket i slutändan innebar spel i fortsättningsserien. Där slogs laget för sin överlevnad in i det sista och kunde säkra fortsatt spel i division 1 i den avslutande omgången.

– Vi fick ju inte spelet att stämma riktigt under en jämn nivå. Vi hade höga toppar och sen hade vi lika djupa dalar och det går inte, man måste ha en jämnhet som sitter i. Även om man inte spelar på topp måste man ta poängen och det gjorde vi inte, säger Philip som ser just ojämnheten som den stora boven i dramat.

– Vi var väldigt ojämna. Vad det pekar på vet jag inte, men vi hade ganska ny trupp. Så fick vi det väl inte att stämma riktigt.

Nu hoppas målvakten istället att Lindlöven får behålla en stor del av truppen. Arbetet med att bygga nästa säsongs lag är endast i startfasen och sportgruppen är aktiva. Helt klart är att laget får en ny tränare, då Staffan Tholsson inte fortsätter. På spelarsidan hoppas nu Philip att många blir kvar, för att få en stabil grund att stå på.

– Visst är det så. Sen måste vi samtidigt in med lite spets. Det blir en bättre serie i år och då måste vi ha en bättre trupp än förra året. När kvaliteten på serien höjs måste även vår kvalitet höjas.

Till nästa säsong har division 1 minskat från fem till fyra serier. Lindlöven kommer att husera i Hockeyettan Västra, där bland annat lag som Mariestad, Tranås AIF och Borlänge gör sällskap. Endast tre av förra årets motståndare är med och det blir på många sätt en helt ny serie.

– Det är en ännu hårdare utmaning och det är kul. Sen är det roligt att få möta nya lag och till och med lite derbyn mot Kumla och IFK Arboga. Visst blir det tuffare för oss men samtidigt mycket roligare.

Publicerad 5 maj 2014 klockan 12:56

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-12 14:26