Philip trotsade bilbesvär och vann ett heat under EM-helgen

Rallycrosstävlingarna i Höljes är över för den här gången. För Philip Gehrmans del blev helgen både himmel och helvete, med en krånglande bil i fokus. Men Lindesbergaren lämnade Höljes efter att ha suttit ett rejält avtryck.

Philip Gehrman är Lindesbergaren som gjort stor succé i rallycross den senaste tiden. Den gångna helgen vankades det EM-tävlingar, vilket innebar vallfärd till Höljes i norra Värmland. I onsdags rullade Philip med sitt team iväg dit med Forden. Ett beslut som han i efterhand kanske ångrar en smula.

– Vi har haft mycket strul med bilen tyvärr, konstaterar Philip halvbittert.

Problematiken startade redan på lördagsmorgonen, med andra ord dagen för de första tävlingarna. Det visade sig vara urtrampningslagren som ställt med besvär. På grund av det tvingades han stå över den första omgången, men var sen redo för det andra. Men de tekniska motgångarna skulle fortsätta.

– Sen kom jag ut i tredje heatet och var direkt inblandad i en startsmäll. Där stukade jag till växellådan så det vart problem med den istället.

Den tidiga smällen ödelade Philips chanser i det heatet. Istället för att ta upp jakten med de andra fick han sakta rulla i mål. Där var redan två av hans totalt fyra kvalheat förstörda av bilstrulet, men värre skulle det bli.

För på söndagen var det tänkt att Philip skulle ta nya krafttag. Man hade gjort en hel del justeringar på växellådan under lördagskvällen och hoppades att det skulle vara tillräckligt. Men så var inte fallet och redan på träningen märkte han att växellådan inte alls fungerade som tänkt. Det tvingade honom att ta beslutet om att ge upp EM-tävlingen.

– Det är så klart jättetråkigt. Men det känns ändå skönt att veta att när bilen höll så är vi med i toppen av EM:et, säger Philip glatt.

För hela EM-tävlingen var ju faktiskt inte något mörker. I det andra heatet gavs Philip chansen att köra fullt ut, något han tog tillvara på och säkrade den totalt näst bästa tiden i hans klass. Det gick så pass bra att han tog hem hela heatet.

Den vinsten innebar an segerintervju med speakern inför publiken. Rallycrosshelgen lockade enorma mängder till de värmländska skogarna, med 34 400 i publiken under söndagen. Även under lördagen var siffran uppe i något liknande, men det var inget som påverkade Philip.

– Det är när man står där på startplattan och kollar ut som man ser hela publikraden och det var riktigt fränt. Men under körning så tänker man inte på det alls. Det var rätt häftigt när jag fick till det där heatet och vann, att få prata inför 34 000 var riktigt coolt.

Trots att resultaten inte blev så lyckade med en 20:e-placering tar Philip med sig mycket från upplevelsen.

– Absolut, det har varit riktigt fränt! Jag är grymt laddad inför kommande säsong, på att få se vad som händer nu när de ska skära ner på tävlingar och göra om lite. Förhoppningsvis flyttar de EM närmare Norden med deltävlingar i Sverige, Tyskland, Belgien och England.

Till dess kanske Philip har hunnit göra sig av med sin andra bil, BMW:n. Allt beror på hur man ligger till i teamet och att sponsorpengarna trillar in.

Allt det där är dock längre fram i tiden. Närmast väntar fortsatta tävlingar för Philip, som redan nu går och laddar för ett nytt äventyr. Denna gång rullar han mycket längre uppåt i landet. Det har blivit dags för Norrlandsveckan, med tävlingar i Älvsbyn på lördag och i Kalix nästa onsdag.

– Vi är där uppe i åtta dagar. Det är jättekul och det blir som en liten semester i år. Fast det är fortfarande lite jobbigt, man är rätt trött i huvudet och kroppen efter en tävlingsdag, erkänner Philip.

Publicerad 7 juli 2014 klockan 12:38

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-26 19:55