Philip trotsade bilbesvär och vann ett heat under EM-helgen

Rallycrosstävlingarna i Höljes är över för den här gången. För Philip Gehrmans del blev helgen både himmel och helvete, med en krånglande bil i fokus. Men Lindesbergaren lämnade Höljes efter att ha suttit ett rejält avtryck.

Philip Gehrman är Lindesbergaren som gjort stor succé i rallycross den senaste tiden. Den gångna helgen vankades det EM-tävlingar, vilket innebar vallfärd till Höljes i norra Värmland. I onsdags rullade Philip med sitt team iväg dit med Forden. Ett beslut som han i efterhand kanske ångrar en smula.

– Vi har haft mycket strul med bilen tyvärr, konstaterar Philip halvbittert.

Problematiken startade redan på lördagsmorgonen, med andra ord dagen för de första tävlingarna. Det visade sig vara urtrampningslagren som ställt med besvär. På grund av det tvingades han stå över den första omgången, men var sen redo för det andra. Men de tekniska motgångarna skulle fortsätta.

– Sen kom jag ut i tredje heatet och var direkt inblandad i en startsmäll. Där stukade jag till växellådan så det vart problem med den istället.

Den tidiga smällen ödelade Philips chanser i det heatet. Istället för att ta upp jakten med de andra fick han sakta rulla i mål. Där var redan två av hans totalt fyra kvalheat förstörda av bilstrulet, men värre skulle det bli.

För på söndagen var det tänkt att Philip skulle ta nya krafttag. Man hade gjort en hel del justeringar på växellådan under lördagskvällen och hoppades att det skulle vara tillräckligt. Men så var inte fallet och redan på träningen märkte han att växellådan inte alls fungerade som tänkt. Det tvingade honom att ta beslutet om att ge upp EM-tävlingen.

– Det är så klart jättetråkigt. Men det känns ändå skönt att veta att när bilen höll så är vi med i toppen av EM:et, säger Philip glatt.

För hela EM-tävlingen var ju faktiskt inte något mörker. I det andra heatet gavs Philip chansen att köra fullt ut, något han tog tillvara på och säkrade den totalt näst bästa tiden i hans klass. Det gick så pass bra att han tog hem hela heatet.

Den vinsten innebar an segerintervju med speakern inför publiken. Rallycrosshelgen lockade enorma mängder till de värmländska skogarna, med 34 400 i publiken under söndagen. Även under lördagen var siffran uppe i något liknande, men det var inget som påverkade Philip.

– Det är när man står där på startplattan och kollar ut som man ser hela publikraden och det var riktigt fränt. Men under körning så tänker man inte på det alls. Det var rätt häftigt när jag fick till det där heatet och vann, att få prata inför 34 000 var riktigt coolt.

Trots att resultaten inte blev så lyckade med en 20:e-placering tar Philip med sig mycket från upplevelsen.

– Absolut, det har varit riktigt fränt! Jag är grymt laddad inför kommande säsong, på att få se vad som händer nu när de ska skära ner på tävlingar och göra om lite. Förhoppningsvis flyttar de EM närmare Norden med deltävlingar i Sverige, Tyskland, Belgien och England.

Till dess kanske Philip har hunnit göra sig av med sin andra bil, BMW:n. Allt beror på hur man ligger till i teamet och att sponsorpengarna trillar in.

Allt det där är dock längre fram i tiden. Närmast väntar fortsatta tävlingar för Philip, som redan nu går och laddar för ett nytt äventyr. Denna gång rullar han mycket längre uppåt i landet. Det har blivit dags för Norrlandsveckan, med tävlingar i Älvsbyn på lördag och i Kalix nästa onsdag.

– Vi är där uppe i åtta dagar. Det är jättekul och det blir som en liten semester i år. Fast det är fortfarande lite jobbigt, man är rätt trött i huvudet och kroppen efter en tävlingsdag, erkänner Philip.

Publicerad 7 juli 2014 klockan 12:38

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 17:40