Philip trotsade bilbesvär och vann ett heat under EM-helgen

Rallycrosstävlingarna i Höljes är över för den här gången. För Philip Gehrmans del blev helgen både himmel och helvete, med en krånglande bil i fokus. Men Lindesbergaren lämnade Höljes efter att ha suttit ett rejält avtryck.

Philip Gehrman är Lindesbergaren som gjort stor succé i rallycross den senaste tiden. Den gångna helgen vankades det EM-tävlingar, vilket innebar vallfärd till Höljes i norra Värmland. I onsdags rullade Philip med sitt team iväg dit med Forden. Ett beslut som han i efterhand kanske ångrar en smula.

– Vi har haft mycket strul med bilen tyvärr, konstaterar Philip halvbittert.

Problematiken startade redan på lördagsmorgonen, med andra ord dagen för de första tävlingarna. Det visade sig vara urtrampningslagren som ställt med besvär. På grund av det tvingades han stå över den första omgången, men var sen redo för det andra. Men de tekniska motgångarna skulle fortsätta.

– Sen kom jag ut i tredje heatet och var direkt inblandad i en startsmäll. Där stukade jag till växellådan så det vart problem med den istället.

Den tidiga smällen ödelade Philips chanser i det heatet. Istället för att ta upp jakten med de andra fick han sakta rulla i mål. Där var redan två av hans totalt fyra kvalheat förstörda av bilstrulet, men värre skulle det bli.

För på söndagen var det tänkt att Philip skulle ta nya krafttag. Man hade gjort en hel del justeringar på växellådan under lördagskvällen och hoppades att det skulle vara tillräckligt. Men så var inte fallet och redan på träningen märkte han att växellådan inte alls fungerade som tänkt. Det tvingade honom att ta beslutet om att ge upp EM-tävlingen.

– Det är så klart jättetråkigt. Men det känns ändå skönt att veta att när bilen höll så är vi med i toppen av EM:et, säger Philip glatt.

För hela EM-tävlingen var ju faktiskt inte något mörker. I det andra heatet gavs Philip chansen att köra fullt ut, något han tog tillvara på och säkrade den totalt näst bästa tiden i hans klass. Det gick så pass bra att han tog hem hela heatet.

Den vinsten innebar an segerintervju med speakern inför publiken. Rallycrosshelgen lockade enorma mängder till de värmländska skogarna, med 34 400 i publiken under söndagen. Även under lördagen var siffran uppe i något liknande, men det var inget som påverkade Philip.

– Det är när man står där på startplattan och kollar ut som man ser hela publikraden och det var riktigt fränt. Men under körning så tänker man inte på det alls. Det var rätt häftigt när jag fick till det där heatet och vann, att få prata inför 34 000 var riktigt coolt.

Trots att resultaten inte blev så lyckade med en 20:e-placering tar Philip med sig mycket från upplevelsen.

– Absolut, det har varit riktigt fränt! Jag är grymt laddad inför kommande säsong, på att få se vad som händer nu när de ska skära ner på tävlingar och göra om lite. Förhoppningsvis flyttar de EM närmare Norden med deltävlingar i Sverige, Tyskland, Belgien och England.

Till dess kanske Philip har hunnit göra sig av med sin andra bil, BMW:n. Allt beror på hur man ligger till i teamet och att sponsorpengarna trillar in.

Allt det där är dock längre fram i tiden. Närmast väntar fortsatta tävlingar för Philip, som redan nu går och laddar för ett nytt äventyr. Denna gång rullar han mycket längre uppåt i landet. Det har blivit dags för Norrlandsveckan, med tävlingar i Älvsbyn på lördag och i Kalix nästa onsdag.

– Vi är där uppe i åtta dagar. Det är jättekul och det blir som en liten semester i år. Fast det är fortfarande lite jobbigt, man är rätt trött i huvudet och kroppen efter en tävlingsdag, erkänner Philip.

Publicerad 7 juli 2014 klockan 12:38

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 22:31