Poäng ett måste i första kvalmatchen

Seriespelet i herrarnas division 5 är över för den här gången. När vi nu summerar det gångna halvåret finner vi Glanshammar i topp, Grönbo längst ner och lokala IFK Lindesberg någonstans mittemellan. Och Fellingsbro då? Ja deras avgörande den här säsongen har bara tagit sin början.

Det blev till slut en andraplats för Fellingsbro GoIF. Laget hade inför seriespelet spänt bågen både högt och hårt, men ett uttalat mål om att ta klivet upp. Truppen hade byggts upp efter den kravbilden och laget fick finna sig i att ses som en av favoriterna. Det är ett favoritskap som FGoIF axlat på bästa sätt och nu är alltså kvalplatsen säkrad.

Det är något som innebär att laget levt upp till förväntningarna om att slåss i toppen. För även om säsongen bjudit på ett par plumpar i form av något onödigt kryss och nu senast storförlust mot mer motiverat motstånd har Fellingsbro visat upp en stabil nivå. Andraplatsen har aldrig riktigt varit i farozonen och när det väl har behövts har laget skruvat upp nivån.

Just förmågan att växla upp tempot kommer den närmaste tiden att bli nödvändigt för laget. Över de kommande tre helgerna avgörs kvalspelet till division 5. Där kommer Fellingsbros motorer att behöva gå på högvarv.

Intensiva kvalmatcher passar Fellingsbro

Kvalspelet är stenhårt och innehåller tre lag som slåss om en plats i 5:an. Fellingsbro får sällskap från 6:an av Sköllersta, samtidigt som det tredje laget inte blir klart förrän till helgen. Kvalet spelas över singelmatcher, vilket innebär att lagen ställs mot varandra endast en gång.

Efter det att kvalplatsen säkrades har Victor Huerta spenderat tiden med att scouta de tänkbara motståndarna. ÖSK Söder, Santos och Hidingsta är samtliga under radarn och tränaren säger sig ha en god uppfattning om vart lagen står.

– Tittar du på division 5-lagen så ska de ha bättre trupper än oss. Men de har slagits i botten en hel säsong och har en nedåtgående formkurva. Där har vi en fördel som kommer underifrån med stort självförtroende, menar Huerta.

Den avslutande omgången i division 5 spelas nu på lördag. Exakt vilket lag som Fellingsbro ställs mot har nog mindre betydelse, lyckan eller olyckan i kvalspelet kommer snarare att hänga på hur man själva agerar. Matcherna lär bli intensivare än i den vanliga serielunken och det tror jag passar Fellingsbro som spelar med mycket tyngd.

– Det kommer säkert att vara mer nerver än i seriespelet. Det blir mer som står på spel, lite vinna eller försvinna. Men å andra sidan är det här precis de matcher vi vill spela, säger Huerta.

Seger eller oavgjort är livsviktigt

Men det finns ett stort orosmoment hos Fellingsbro inför lördagen. Laget saknar väldigt många spelare med Steven Bamba och David Greneby skadade och Giovanni Espinoza, Tobias Larsson och Marcus Eriksson bortresta. Även om man säger sig ha fullgoda ersättare kommer de fem tongivande spelarna att lämna ett stort tomrum efter sig.

Nu både tror och hoppas jag att Fellingsbro är starka nog att hantera Sköllersta även utan dessa herrar. Det är något som laget måste göra. En förlust på lördag släcker drömmen om division 5 redan i den första kvalmatchen. Men vid seger eller oavgjort så har man istället allt i egna händer inför avslutningen.

Just därför tror jag på Fellingsbro på lördag, just för att laget har förmågan att kontrollera täta matcher. Vad Victor Huerta själv tror?

– Jag tror att det blir en jättetuff match, säkert rätt så målsnålt. Jag säger 2-1 till oss.

Publicerad 2 oktober 2014 klockan 12:10

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 22:55