Med fem mål och åtta assist har Johan Persson stått för en stark höstsäsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Poängfarlige ”Böna” inför derbyt: ”Vi spelar riktigt bra just nu”

Ett formstarkt Lindlöven laddar för derby hemma i Lindehov. Imorgon kväll kommer Kumla på besök i kampen om Allettanspel. Inför fighten tar LindeNytt pulsen med Johan ”Böna” Persson, som gått från klarhet till klarhet denna höst.

Förra året stod för du för 16 poäng sett över hela säsongen och i år är du redan uppe i 13 poäng efter bara 16 matcher. Vad är det som ligger bakom den utvecklingen?
– Poängmässigt är det framförallt för att jag har en annan roll nu. Förra året var det mer att jag skulle in och ta bort det andra lagets förstakedja, mest vara defensiv. Sen är det självklart så att man får lira med bra gubbar. Då ökar ju chansen att göra poäng.

Är det inte så också att självförtroendet växer i takt med att poängen trillar in?
– Jo, visst är det så. Det blir ju så att man vågar ha lite mer puck och blir mer bekväm. Sen hade jag lite måltorka i början, men nu har jag fått sätta dit några stycken mot slutet. Det hade kunnat bli ännu mer poäng.

Om man ser på förra säsongen ändrade ni väldigt mycket i formationerna. Nu har du fått chansen att spela ihop med Max (Lalander) och ”Sill” (Jonas Karlsson) hela hösten, skönt med den chansen?
– Absolut, det är alltid bra att man får chansen att spela ihop sig. Men det är också sällan så att man byter på någonting som funkar. Jussi har ju sett att vår femma funkar, så då finns det ingen anledning att ändra på det heller.

Sett till tabellen ligger ni efter segern senast mot Surahammar fyra. Är det viktigt att veta att man har allt i egna händer?
– Nu har vi ju tagit några matcher och det är skönt att inte varenda match behöva känna att man har en yxa mot halsen. Man kan spela lite mer avslappnat, även om det så pass tight i toppen.

Imorgon väntar ett riktigt laddat derby hemma mot Kumla. En extra rolig match för dig som dessutom är fostrad i Löven?
– Ja, det är väl den roligaste matchen på hela året. Vi spelade bra mot dem borta, men då gjorde de många väldigt enkla mål som ingen i laget var nöjd över. Det är förstås något vi ska försöka stoppa imorgon.

Hur ska ni lyckas med det bättre den här gången?
– Med tanke på att vårat försvarsspel har blivit mycket bättre tror jag att det blir svårt för dem att göra de där enkla målen.

Det känns som att Kumla har plusstatistik på er, både sett till mötet tidigare i höst och förra säsongen?
– Ja, Kumla är tuffa att möta. De har några rävar som är duktiga målgörare. Det är inte ofta de har spelet på samma sätt som vi har, men de har istället många som kan hänga dit pucken.

Vad har ni tagit upp på träning i början på veckan?
– Vi spelar ju riktigt bra just nu. Så det är inte mycket som vi ska ändra på, utan det handlar mer om att komma upp i tempo varje match.

Ni känns som ett stabilare lag jämfört med tidigare säsonger. Vad beror det på?
– Att vi redan har en spelidé och att vi får den väldigt noga inpräntade varje träning från Jussi, på hans finländsksvenska vis haha. Vi får höra varje träning exakt hur vi ska spela och det är bra. Då vet vi om vad som gäller och det är bara utföra det så att han blir nöjd.

Vad blir nyckeln imorgon i derbyt mot Kumla?
– Nyckeln skulle jag vilja säga är powerplay och boxplay. Men jag tror också det kommer vara viktigt att hålla i pucken mer än Kumla. Sen blir det också så att seriens två bästa målvakter möts imorgon. Det kommer att bli tufft på båda sidor runt kassarna, jag tror att grismålen avgör.

Och du är ju inte den som brukar lägga fingrarna emellan i tuffa lägen?
– Nej, kommer det ett tillfälle så jobbar jag på det. Jag ska hela tiden jaga och vara där.

Matchen:
Lindlöven-Kumla i HockeyEttan Västras 17:e omgång
Nedsläpp 19.00 imorgon i Lindehov

Publicerad 17 november 2015 klockan 20:28


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 16:43