Med fem mål och åtta assist har Johan Persson stått för en stark höstsäsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Poängfarlige ”Böna” inför derbyt: ”Vi spelar riktigt bra just nu”

Ett formstarkt Lindlöven laddar för derby hemma i Lindehov. Imorgon kväll kommer Kumla på besök i kampen om Allettanspel. Inför fighten tar LindeNytt pulsen med Johan ”Böna” Persson, som gått från klarhet till klarhet denna höst.

Förra året stod för du för 16 poäng sett över hela säsongen och i år är du redan uppe i 13 poäng efter bara 16 matcher. Vad är det som ligger bakom den utvecklingen?
– Poängmässigt är det framförallt för att jag har en annan roll nu. Förra året var det mer att jag skulle in och ta bort det andra lagets förstakedja, mest vara defensiv. Sen är det självklart så att man får lira med bra gubbar. Då ökar ju chansen att göra poäng.

Är det inte så också att självförtroendet växer i takt med att poängen trillar in?
– Jo, visst är det så. Det blir ju så att man vågar ha lite mer puck och blir mer bekväm. Sen hade jag lite måltorka i början, men nu har jag fått sätta dit några stycken mot slutet. Det hade kunnat bli ännu mer poäng.

Om man ser på förra säsongen ändrade ni väldigt mycket i formationerna. Nu har du fått chansen att spela ihop med Max (Lalander) och ”Sill” (Jonas Karlsson) hela hösten, skönt med den chansen?
– Absolut, det är alltid bra att man får chansen att spela ihop sig. Men det är också sällan så att man byter på någonting som funkar. Jussi har ju sett att vår femma funkar, så då finns det ingen anledning att ändra på det heller.

Sett till tabellen ligger ni efter segern senast mot Surahammar fyra. Är det viktigt att veta att man har allt i egna händer?
– Nu har vi ju tagit några matcher och det är skönt att inte varenda match behöva känna att man har en yxa mot halsen. Man kan spela lite mer avslappnat, även om det så pass tight i toppen.

Imorgon väntar ett riktigt laddat derby hemma mot Kumla. En extra rolig match för dig som dessutom är fostrad i Löven?
– Ja, det är väl den roligaste matchen på hela året. Vi spelade bra mot dem borta, men då gjorde de många väldigt enkla mål som ingen i laget var nöjd över. Det är förstås något vi ska försöka stoppa imorgon.

Hur ska ni lyckas med det bättre den här gången?
– Med tanke på att vårat försvarsspel har blivit mycket bättre tror jag att det blir svårt för dem att göra de där enkla målen.

Det känns som att Kumla har plusstatistik på er, både sett till mötet tidigare i höst och förra säsongen?
– Ja, Kumla är tuffa att möta. De har några rävar som är duktiga målgörare. Det är inte ofta de har spelet på samma sätt som vi har, men de har istället många som kan hänga dit pucken.

Vad har ni tagit upp på träning i början på veckan?
– Vi spelar ju riktigt bra just nu. Så det är inte mycket som vi ska ändra på, utan det handlar mer om att komma upp i tempo varje match.

Ni känns som ett stabilare lag jämfört med tidigare säsonger. Vad beror det på?
– Att vi redan har en spelidé och att vi får den väldigt noga inpräntade varje träning från Jussi, på hans finländsksvenska vis haha. Vi får höra varje träning exakt hur vi ska spela och det är bra. Då vet vi om vad som gäller och det är bara utföra det så att han blir nöjd.

Vad blir nyckeln imorgon i derbyt mot Kumla?
– Nyckeln skulle jag vilja säga är powerplay och boxplay. Men jag tror också det kommer vara viktigt att hålla i pucken mer än Kumla. Sen blir det också så att seriens två bästa målvakter möts imorgon. Det kommer att bli tufft på båda sidor runt kassarna, jag tror att grismålen avgör.

Och du är ju inte den som brukar lägga fingrarna emellan i tuffa lägen?
– Nej, kommer det ett tillfälle så jobbar jag på det. Jag ska hela tiden jaga och vara där.

Matchen:
Lindlöven-Kumla i HockeyEttan Västras 17:e omgång
Nedsläpp 19.00 imorgon i Lindehov

Publicerad 17 november 2015 klockan 20:28


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 10:41