Med 11 mål och 17 assist gör Joacim Hedblad sin poängmässigt bästa säsong i HockeyEttan. FOTO: Västervik IK

Poängkungen ser framtiden i Västervik: ”Ambitionen är att spela i Allsvenskan”

Hockeylivet går just nu som på räls för Joacim Hedblad. Med 28 poäng ligger han trea i HockeyEttans totala poängliga och leder sitt Västervik mot en topplats i höstserien. LindeNytt ringe upp Lindekillen för att snacka om formtopp, framtid och lite Lindlöven.

Publiken i Lindehov har denna höst fått se sitt Lindlöven gå starkt och utmana om spel i Allettan. Samtidigt gör en tidigare Lövenhjälte succé på sydligare breddgrader. Med 28 poäng på bara 18 matcher har Joacim Hedblad lett Västervik till en förstaplats i den södra serien, samtidigt som han själv slagit sig in i HockeyEttans poängmässigt absoluta toppskikt.

– Jag hade en skada där i början som satte lite käppar i hjulet. Men jag kom igång ganska fort och har spelat med en väldigt skicklig och offensiv femma. Vi vinner ofta våra matcher och gör som lag många mål, då blir det också mycket poäng från en ens egen sida, berättar ”Jocke” om framgången.

27-åringen lämnade Lindesberg och moderklubben Lindlöven 2009, för att då skriva på för Västervik. Med undantag för en tvåårig sejour i Vimmerby och en kort låneperiod i Oskarshamn har han blivit kvar i Västervik. Genom åren har ”Jocke” gjort sig känd som en flitig poänggörare. Ändå har han den här hösten tagit ytterligare ett kliv och går mot sin bästa säsong någonsin i HockeyEttan.

– Det kan mycket väl vara så att man blivit lite äldre och fått lite mer rutin. Sen tycker jag att jag spelat på en ganska hög nivå när jag varit bra även tidigare år. Den nivån har jag hållit även i år och spelar man då med duktiga offensiva spelare så underlättar det naturligtvis, resonerar ”Jocke”.

Hans Västervik är ett konstant topplag och förra säsongen tog man sig hela vägen till kvalserien mot HockeyAllsvenskan. Den bedriften tror ”Jocke” att man ska klara av att återupprepa, även om han är försiktig med att ta ut för mycket i förskott.

– Man får se lite längre fram och göra en bedömning i Allettan för att se hur vi står oss. Men vi är därikring som vi var förra året och jag vet att klubben letar efter ytterligare någon förstärkning. Kan vi leta rätt på ett bra namn så ser det väldigt lovande ut.

”Inget intresse att röra på mig”

Söderserien och Västervik i all ära, det är ändå Lindesberg som är platsen som 27-åringen härstammar ifrån. Och ”Jocke” har inte glömt bort sin gamla klubb. I årets upplaga av Lindlöven känner han igen flera namn så som Johan Persson, Felix Scharnke och Mattias Morén. Lagets framfart denna höst har inte gått honom obemärkt förbi.

– Jag kollar resultatet i stort sett varje gång de spelar och följer laget på den vägen. Det jag vet är att det är tight. Även om de inte går till Allettan har de väldigt bra chanser att nå långt i vårserien, säger ”Jocke”.

För egen del är fokus nu riktat mot Västervik. Laget toppar söderserien med tre omgångar kvar att spela och man är sedan i lördags klara för spel i Allettan efter jul. Som lagets frontfigur och poängkung är frågan vilka drömmar som Joacim Hedblad har med karriären?

– Mina ambitioner är ju att spela i Allsvenskan med Västervik. Jag har inget intresse i övrigt att röra på mig, de chanserna tackar jag nej till just nu, förklarar ”Jocke” och utvecklar sig.

– Jag hade chansen på Allsvenskan för en månad sedan, men tackade nej då. Man börjar att bli lite äldre, ska snart få barn och allt sånt där. Jag har inte så jättemånga år kvar och då är det inte värt att flytta för att få spela i Allsvenskan i bara något år.

27-åringen har alltså slagit sig till ro i Västervik. Där fortsätter nu hans jakt på både HockeyAllsvenskan och poängligasegern. Laget spelar hemma imorgon mot Mörrum, men med Allettanplatsen klar tillåter sig ”Jocke” att vila kroppen lite.

– Jag har en liten knäskada just nu. Men jag ska vara tillbaka till nästa vecka.

Det här är Joacim Hedblad:
Född: 11:e december 1987
Position: Forward
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Lindlöven, Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Västervik
Aktuell med: Trea i HockeyEttans totala poängliga

Publicerad 27 november 2015 klockan 10:32


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Frövi Judos talanger tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Foto: Privat

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor. I listan över de talangfulla idrottarna finns bland annat Alexander Dahlin och Ida Eriksson från Frövi Judo.

21 september 2021 klockan 08:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen g...

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

Parveny blev en av Magnus A Djuses (t.h.) segrar under dagen, här med glada ägare. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda var i mål. Som kusk körde den 21-åriga Magnus Djuse hem en trippel, varav dagens huvudlopp Fornaboda Grand Prix. Trots detta var det Timo Nurmos som blev dagens man, efter fem (!) segrar som tränare.

12 augusti 2021 klockan 17:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana
Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse ...
5 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mio och Dagfinn Aarum segrade Lennart Arvidssons Minneslopp. Foto: Timmy Lundegård

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt efter sitt körda lopp. Förutom höga farter bjöds det även på många galopper, där många ledande hästar fick sina vinstchanser förstörda.

27 juli 2021 klockan 19:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Annons

Ordförande Patrik Nilsson framför skylten som är så nymålad att datumet inte ens hunnit komma upp. Foto: Camilla Lagerman

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna.
Efter ett års uppehåll på grund av pandemin gör den nu comeback, och man ser fram emot att återigen få fylla parkeringen med tutande bilar.
– Nu kör vi! säger en taggad Patrik Nilsson, ordförande i GSK.

2 juli 2021 klockan 12:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda
Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna d...
23 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-16

2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-09-21 21:38