Med 11 mål och 17 assist gör Joacim Hedblad sin poängmässigt bästa säsong i HockeyEttan. FOTO: Västervik IK

Poängkungen ser framtiden i Västervik: ”Ambitionen är att spela i Allsvenskan”

Hockeylivet går just nu som på räls för Joacim Hedblad. Med 28 poäng ligger han trea i HockeyEttans totala poängliga och leder sitt Västervik mot en topplats i höstserien. LindeNytt ringe upp Lindekillen för att snacka om formtopp, framtid och lite Lindlöven.

Publiken i Lindehov har denna höst fått se sitt Lindlöven gå starkt och utmana om spel i Allettan. Samtidigt gör en tidigare Lövenhjälte succé på sydligare breddgrader. Med 28 poäng på bara 18 matcher har Joacim Hedblad lett Västervik till en förstaplats i den södra serien, samtidigt som han själv slagit sig in i HockeyEttans poängmässigt absoluta toppskikt.

– Jag hade en skada där i början som satte lite käppar i hjulet. Men jag kom igång ganska fort och har spelat med en väldigt skicklig och offensiv femma. Vi vinner ofta våra matcher och gör som lag många mål, då blir det också mycket poäng från en ens egen sida, berättar ”Jocke” om framgången.

27-åringen lämnade Lindesberg och moderklubben Lindlöven 2009, för att då skriva på för Västervik. Med undantag för en tvåårig sejour i Vimmerby och en kort låneperiod i Oskarshamn har han blivit kvar i Västervik. Genom åren har ”Jocke” gjort sig känd som en flitig poänggörare. Ändå har han den här hösten tagit ytterligare ett kliv och går mot sin bästa säsong någonsin i HockeyEttan.

– Det kan mycket väl vara så att man blivit lite äldre och fått lite mer rutin. Sen tycker jag att jag spelat på en ganska hög nivå när jag varit bra även tidigare år. Den nivån har jag hållit även i år och spelar man då med duktiga offensiva spelare så underlättar det naturligtvis, resonerar ”Jocke”.

Hans Västervik är ett konstant topplag och förra säsongen tog man sig hela vägen till kvalserien mot HockeyAllsvenskan. Den bedriften tror ”Jocke” att man ska klara av att återupprepa, även om han är försiktig med att ta ut för mycket i förskott.

– Man får se lite längre fram och göra en bedömning i Allettan för att se hur vi står oss. Men vi är därikring som vi var förra året och jag vet att klubben letar efter ytterligare någon förstärkning. Kan vi leta rätt på ett bra namn så ser det väldigt lovande ut.

”Inget intresse att röra på mig”

Söderserien och Västervik i all ära, det är ändå Lindesberg som är platsen som 27-åringen härstammar ifrån. Och ”Jocke” har inte glömt bort sin gamla klubb. I årets upplaga av Lindlöven känner han igen flera namn så som Johan Persson, Felix Scharnke och Mattias Morén. Lagets framfart denna höst har inte gått honom obemärkt förbi.

– Jag kollar resultatet i stort sett varje gång de spelar och följer laget på den vägen. Det jag vet är att det är tight. Även om de inte går till Allettan har de väldigt bra chanser att nå långt i vårserien, säger ”Jocke”.

För egen del är fokus nu riktat mot Västervik. Laget toppar söderserien med tre omgångar kvar att spela och man är sedan i lördags klara för spel i Allettan efter jul. Som lagets frontfigur och poängkung är frågan vilka drömmar som Joacim Hedblad har med karriären?

– Mina ambitioner är ju att spela i Allsvenskan med Västervik. Jag har inget intresse i övrigt att röra på mig, de chanserna tackar jag nej till just nu, förklarar ”Jocke” och utvecklar sig.

– Jag hade chansen på Allsvenskan för en månad sedan, men tackade nej då. Man börjar att bli lite äldre, ska snart få barn och allt sånt där. Jag har inte så jättemånga år kvar och då är det inte värt att flytta för att få spela i Allsvenskan i bara något år.

27-åringen har alltså slagit sig till ro i Västervik. Där fortsätter nu hans jakt på både HockeyAllsvenskan och poängligasegern. Laget spelar hemma imorgon mot Mörrum, men med Allettanplatsen klar tillåter sig ”Jocke” att vila kroppen lite.

– Jag har en liten knäskada just nu. Men jag ska vara tillbaka till nästa vecka.

Det här är Joacim Hedblad:
Född: 11:e december 1987
Position: Forward
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Lindlöven, Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Västervik
Aktuell med: Trea i HockeyEttans totala poängliga

Publicerad 27 november 2015 klockan 10:32


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-21 05:32