Med 11 mål och 17 assist gör Joacim Hedblad sin poängmässigt bästa säsong i HockeyEttan. FOTO: Västervik IK

Poängkungen ser framtiden i Västervik: ”Ambitionen är att spela i Allsvenskan”

Hockeylivet går just nu som på räls för Joacim Hedblad. Med 28 poäng ligger han trea i HockeyEttans totala poängliga och leder sitt Västervik mot en topplats i höstserien. LindeNytt ringe upp Lindekillen för att snacka om formtopp, framtid och lite Lindlöven.

Publiken i Lindehov har denna höst fått se sitt Lindlöven gå starkt och utmana om spel i Allettan. Samtidigt gör en tidigare Lövenhjälte succé på sydligare breddgrader. Med 28 poäng på bara 18 matcher har Joacim Hedblad lett Västervik till en förstaplats i den södra serien, samtidigt som han själv slagit sig in i HockeyEttans poängmässigt absoluta toppskikt.

– Jag hade en skada där i början som satte lite käppar i hjulet. Men jag kom igång ganska fort och har spelat med en väldigt skicklig och offensiv femma. Vi vinner ofta våra matcher och gör som lag många mål, då blir det också mycket poäng från en ens egen sida, berättar ”Jocke” om framgången.

27-åringen lämnade Lindesberg och moderklubben Lindlöven 2009, för att då skriva på för Västervik. Med undantag för en tvåårig sejour i Vimmerby och en kort låneperiod i Oskarshamn har han blivit kvar i Västervik. Genom åren har ”Jocke” gjort sig känd som en flitig poänggörare. Ändå har han den här hösten tagit ytterligare ett kliv och går mot sin bästa säsong någonsin i HockeyEttan.

– Det kan mycket väl vara så att man blivit lite äldre och fått lite mer rutin. Sen tycker jag att jag spelat på en ganska hög nivå när jag varit bra även tidigare år. Den nivån har jag hållit även i år och spelar man då med duktiga offensiva spelare så underlättar det naturligtvis, resonerar ”Jocke”.

Hans Västervik är ett konstant topplag och förra säsongen tog man sig hela vägen till kvalserien mot HockeyAllsvenskan. Den bedriften tror ”Jocke” att man ska klara av att återupprepa, även om han är försiktig med att ta ut för mycket i förskott.

– Man får se lite längre fram och göra en bedömning i Allettan för att se hur vi står oss. Men vi är därikring som vi var förra året och jag vet att klubben letar efter ytterligare någon förstärkning. Kan vi leta rätt på ett bra namn så ser det väldigt lovande ut.

”Inget intresse att röra på mig”

Söderserien och Västervik i all ära, det är ändå Lindesberg som är platsen som 27-åringen härstammar ifrån. Och ”Jocke” har inte glömt bort sin gamla klubb. I årets upplaga av Lindlöven känner han igen flera namn så som Johan Persson, Felix Scharnke och Mattias Morén. Lagets framfart denna höst har inte gått honom obemärkt förbi.

– Jag kollar resultatet i stort sett varje gång de spelar och följer laget på den vägen. Det jag vet är att det är tight. Även om de inte går till Allettan har de väldigt bra chanser att nå långt i vårserien, säger ”Jocke”.

För egen del är fokus nu riktat mot Västervik. Laget toppar söderserien med tre omgångar kvar att spela och man är sedan i lördags klara för spel i Allettan efter jul. Som lagets frontfigur och poängkung är frågan vilka drömmar som Joacim Hedblad har med karriären?

– Mina ambitioner är ju att spela i Allsvenskan med Västervik. Jag har inget intresse i övrigt att röra på mig, de chanserna tackar jag nej till just nu, förklarar ”Jocke” och utvecklar sig.

– Jag hade chansen på Allsvenskan för en månad sedan, men tackade nej då. Man börjar att bli lite äldre, ska snart få barn och allt sånt där. Jag har inte så jättemånga år kvar och då är det inte värt att flytta för att få spela i Allsvenskan i bara något år.

27-åringen har alltså slagit sig till ro i Västervik. Där fortsätter nu hans jakt på både HockeyAllsvenskan och poängligasegern. Laget spelar hemma imorgon mot Mörrum, men med Allettanplatsen klar tillåter sig ”Jocke” att vila kroppen lite.

– Jag har en liten knäskada just nu. Men jag ska vara tillbaka till nästa vecka.

Det här är Joacim Hedblad:
Född: 11:e december 1987
Position: Forward
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Lindlöven, Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Västervik
Aktuell med: Trea i HockeyEttans totala poängliga

Publicerad 27 november 2015 klockan 10:32


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 16:56