Politikernas beslut stänger dörrar för motorklubb

Sedan kommunstyrelsen tidigare i veckan klargjorde att industriområdet skall prioriteras som en plats för företagsetableringar, har motorklubben SHRA sett flera tidigare öppna dörrar stängas med en smäll. Nu vänder sig ordföranden Lena Eriksson till kommunchef Christer Lenke i hopp om att få en chans att ut reda ut begreppen.

SHRA:s verksamhet är direkt hotad av det beslut kommunstyrelsen fattade i tisdags. Planerna att etablera en driftingbana i norra änden av industrirakan sopades undan. Och klubbens stora dragracetävlingar kan också ligga i farozonen.
KS-beslutet grundas på ett förslag från avdelningen Näringsliv och Utveckling, vars uppdrag på exploateringsområdet i grova drag handlar om att se till att företag kan etablera sig på orten och stärka näringslivet. Enligt uppgift från Näringsliv och Utveckling finns det konkreta efterfrågningar på två tomter i norra delen av industriområdet, men det har varit otydligt hur man vill nyttja området. Skall näringslivet prioriteras före särintressen? Kommunstyrelsen var tydlig med att näringslivet måste gå före allt annat.

SHRA:s ordförande Lena Eriksson vänder sig nu till Lindesbergs kommun i hopp om att få träffa ledning och politiker. Detta för att eventuellt finna en väg som ger klubben en chans att fortsätta sin verksamhet utan att det hindrar företagsetableringar på norra industriområdet.

Lena Erikssons skrivelse till Lindesbergs kommun i sin helhet finns att läsa nedan.

Angående Industrirakan
Det har kommit till vår kännedom att det tagits ett beslut i KS att det ska klarläggas huruvida området Industrirakan ska användas som exploateringsområde eller om andra särintressen ska ha företräde.
Med särintresse avses då SHRA Lindesberg och föreningens tävlingsverksamhet. När ”rakan” skulle byggas så var det med dubbla anledningar, dels som industriområde men även som tävlingsbana. I projekteringen innan byggstart så tog kommunen hänsyn till de behov som förelåg vid byggandet av en sådan bana och anpassade underlag, bredd mm till detta. Efter att ”rakan” låg klar lade SHRA Lindesberg ner ett stort arbete och investerade mycket pengar för att färdigställa det hela, allt med kommunstyret i ryggen.

Vi noterar nu med stor bestörtning att kommunens inställning till vår verksamhet och vår användning av banan har vänt helt. Vi har inte ens blivit inbjudna till en dialog kring deras tankar om framtiden utefter Industrirakan trots att detta äventyrar en stor del av vår verksamhet. Det som vi i nuläget inte heller vet hur vi ska förhålla oss till är det arbete föreningen har påbörjat för att fånga upp Lindesbergs bilburna ungdomar som ökat kraftigt.

Vår intention är att arbeta för att få till en driftingbana där ungdomarna vid bestämda tillfällen och under kontrollerade former kan få träna sin förmåga att hantera sina bilar. Lindesberg har dessutom ett antal något äldre ungdomar som behöver en hemmabana för att ”träna” inför tävlingar runt om i Sverige. Kan vi inte möta dessa ungdomar kommer de att leta sig till andra orter och klubbar för att få bedriva sin sport, drifting är en starkt framväxande gren inom bilsporten. De yngre traktor-burna ungdomarna fortsätter sitt lekande på Lindesbergs gator och parkeringsplatser.

Det vi önskar från kommunens styrande är en träff och en dialog kring Industrirakan. Vi har full förståelse att kommunen vill fortsätta den exploatering av området som påbörjats men förstår inte varför den gamla exploateringsplanen nu skall frångås. SHRA Lindesberg har tidigare haft stöd av kommunen för sin verksamhet och vi hoppas och tror att vi i en dialog kan hitta vägar även nu för att tillgodose alla parter.

Publicerad 31 maj 2013 klockan 08:52

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Malin och Björn Persson är Lindegårdens nya entreprenörer. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock kommer det anrika värdshuset inte att stå utan krögare länge, då Malin och Björn Persson nu tar över rodret.

10 juli 2020 klockan 13:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


David Nordlander och Anna Lindberg ordnar dressyrläger i Lindesberg i sommar. Foto: Privat

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa coronapandemin vändes blickarna inåt landet och till det som fanns inom Sveriges gränser. Något som bidrog till att Lindeföretaget Stall Equi Education fick sina weekendläger fullbokade på bara tio dagar.

10 juli 2020 klockan 10:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Ett nödvattensläp kommer att ställas ut vid korsningen Östermalmsvägen/Vendevägen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer under onsdagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.

8 juli 2020 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto. Foto: Emmy Vesterberg

Hemestra i Bergslagen i sommar!

INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan det vara värt att påminna om att semestern lika gärna kan handla om att göra något annorlunda på hemmaplan. Gör någonting du inte brukar! Vi kristdemokrater i norra länsdelen vill därför passa på att påminna om allt som finns att upptäcka i vår del av Örebro län.

8 juli 2020 klockan 11:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer
Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg å...
7 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling
PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. ...
7 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Vattnet är igång och därmed är Flugparken färdig. Foto: Camilla Lagerman

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem små vattenkällor som skickar vattenstrålar i varierande storlek ur marken.

6 juli 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många elkunder blir vilseledda av telefonförsäljare. Foto: Linde energi.

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande ”El till inköpspris” och kommit fram till att det är vilseledande för dig som kund, eftersom avgifter och påslag tillkommer. Dessutom blir det vanligare att småföretagare utsätts för intensiva påtryckningar och luras att signera fullmakter och inleda mindre fördelaktiga avtal. Det är en bild vi på Linde energi känner igen, då många kunder hör av sig och känner sig lurade av ivriga telefonförsäljare.

6 juli 2020 klockan 10:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett svar till Centerpartiets Charlotte Edberger.

3 juli 2020 klockan 10:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

12 nya häktningsplatser till Lindesberg

Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger

INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september 2019 att akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett ska stängas hela året halva dygnet för patienter inom kirurgi, ortopedi och urologi.

1 juli 2020 klockan 11:00 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar
Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa självtest för covid-19 samt boka tid för antikroppstest. ...
30 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält
Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta på hela 900 kvm har man nära på ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-10 17:59