Johan Persson går in till sin fjärde raka säsong i moderklubben Lindlövens A-trupp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Premiären en dag kvar: ”Böna” om livet som HockeyEttan-spelare

Imorgon inleds en ny resa och ett nytt äventyr för Lindlöven. Med en förädlad trupp och med vårens playoffspel i ryggen öppnar laget då den nya säsongen, via premiär borta mot topptippade Borlänge. LindeNytt tar inför premiären tempen på Löven och ger här en lång intervju med Linde-sonen och rivjärnet Johan ”Böna” Persson.

En ny säsong ska börja och det innebär långa dagar för dig, inte bara på hockeyrinken. Alla i laget har antingen jobb eller studerar, hur får man egentligen ihop livet under den här tiden?
– Det är ingen lek och det är inte alltid som du vaknar upp med ett leende på läpparna. Speciellt inte efter en förlust, då kan det vara riktigt tungt att gå upp. Men det måste du ändå göra, du måste leva också.

I vilken ålder tror du det är lättast att få alla pusselbitar på plats?
– Jag tror att det är perfekt att kombinera det med studier. Man får lite extra pengar, man kan lira hockey och man kan plugga på samma gång. Det är helt perfekt. Dock så är ju hockeyn krävande, för du lägger ändå ner 30-35 timmar i veckan och det är ju en 75-procentstjänst i nedlagd tid.

Tror du att det kan vara svårt för andra, publik och vänner, att förstå hur mycket tid ni faktiskt lägger ner på ishockeyn?
– Ja, jag tror att det är mer än vad många tror och det är inte alla förstår hur en vanlig dag kan se ut. Man åker direkt till jobbet på morgonen och åker sen vidare till träningen så fort man slutat. Jag kanske slutar 16.20 och då är det lagom att hinna till samlingsplatsen till 16.30, sen kommer man hem från träningen vid 20.30 som tidigast.

Att spela i HockeyEttan innebär inte riktigt samma möjligheter som att vara SHL-proffs, men ändå kräver det nästan lika mycket tid. Man måste väl ändå älska hockeyn för att hålla med det som ni gör?
– Ja, det måste man. Du måste tycka att det är kul, annars hade det bara varit att lägga ner för länge sen. Sen är ju sporten i sig skitrolig, men det är själva tävlingsmomentet som får mig att hänga kvar. Det är en extra krydda i vardagen att sätta sig i en buss med 20 grabbar och åka iväg för att tävla mot 20 andra.

Förra säsongen fick ett tvärt slut för dig. Du opererade knäet i januari, missade playoffspelet mot Piteå och har precis kommit tillbaka på allvar. Var du någon gång orolig för att aldrig mer kunna spela?
– Orolig är egentligen fel ord. Hade jag inte kunnat spela hockey hade det så klart varit skittråkigt, men du måste också se helheten. Det är bättre med ett fungerande knä under 50 år än att jag får lira hockey i ett par säsonger till. Även om jag tycker att det är det bästa som finns måste man värdera andra saker.

– Men nu hade jag flyt och skötte rehaben på bästa sätt. Jag är ingen försäsongsmänniska, men det känns ändå bra och det ska bli jävligt roligt att kunna lira.

Lindlöven har under sommaren lyckats behålla 16 spelare. Med tanke på hur starkt ni gick förra säsongen och med tanke på att succélag i HockeyEttan brukar bli brandskattade måste det kännas unikt?
– Jo, det är unikt för i HockeyEttan är det många som flyttar fram och tillbaka och att ha samma trupp till 100 procent går inte. Jag tror också att det är viktigt att kunna behålla så många spelare. Att ha kvar en stomme och bygga ett lag utifrån den är så klart optimalt.

Du har varit med ett tag nu och gör ni fjärde raka säsong i Lövens A-trupp. Dessutom har du hunnit bli 26 år, det måste göra dig till en av de klart äldsta i truppen? Ni har ett väldigt ungt lag och hur känner du ansvaret som ålderman?
– Ja, jag är faktiskt äldst och det trodde jag ju inte att jag skulle bli vid 26 års ålder haha! Jag ska ju vara ledande, både på och utanför isen. Det är ett ansvar och om det går dåligt ska det vara jag som tar taktpinnen och visar mod. Lika väl när det går bra ska jag vara den som inte låter oss flyga iväg.

Säsongen inleds för er del imorgon med bortamatch mot Borlänge. En riktigt tuff uppgift, eller vad säger du?
– Absolut, Borlänge är det bästa laget i vår serie. De hade den bästa gruppen förra året, fick ihop det väldigt bra och att ha dem borta är extremt tufft. Det gäller att alla förstår att nu börjar allvaret, för det där är en svår nöt att knäcka.

Ni gjorde en fantastisk fjolårssäsong med playoffspel och har som sagt behållit stora delar av den truppen. Inför den nya säsongen säger många experter och tidigare spelare att ni har material till ännu bättre placering. Hur långt blickar ni egentligen, AllEttan?
– Självklart är AllEttan målet, något annat vore orimligt att satsa mot. Vi är en ung grupp och det handlar om att få ihop det till det positiva, att det blir fart och fläkt istället för hispighet. Men hade någon sagt att man satsar på något annat än AllEttan hade Jussi slängt fram en väska och bett honom att packa sina grejer.

Ja, Jussi Salo kom in som ny tränare för ett år sen och mycket har hänt med Lindlöven sen dess. Vad har han betytt för er spelare och för klubben?
– Jag tycker att Jussi är riktigt bra. Sen är det som med allting annat, han och jag är olika som personer och ibland har vi våra meningsskiljaktigheter. Men jag är övertygad om att han för Lindlöven som klubb varit riktigt bra. Både det marknadsmässiga, att bjuda igen till alla som satsar pengar med sponsorträffar och att inte ta någon för givet. Sen har han också träningsmässigt tagit in en grej att i Lindlöven tränar man och håller käften. Det har varit viktigt.

Vad går du då med för mål och för drömmar inför den nya HockeyEttan-säsongen?
– För egen del har jag inga personliga mål, men det skulle vara riktigt kul att som lag gå in och göra en bra säsong. Att hela gruppen i mars eller april kan se tillbaka och känna ”fan, det här gjorde vi riktigt bra!”. Då skulle jag vara nöjd.

Premiären:
Söndag 18/9 16.00
Borlänge-Lindlöven, Borlänge Ishall

Publicerad 17 september 2016 klockan 13:39


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Annons

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären
Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att ...
18 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-10-18 05:48