Efter ett succéartat 2015 med ett klart positivt bokslut hoppas LGK på samma visa 2016. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Rangen imorgon, banan nästa vecka: ”Ser verkligen fram emot säsongen”

Golfsäsongen står för dörren! Imorgon fredag öppnar Lindesbergs Golfklubb upp rangen och nästa vecka är det årspremiär för hela banan. 2016 kommer att bjuda på ett fullspäckat tävlingsschema, samtidigt som 2015 nu summeras som ett rekordbra år.

Den långa väntan är äntligen över. Vintern har släppt taget, våren är här och det är dags för golfen att dra igång för året. Med start imorgon fredag öppnar därför Lindesbergs GK upp rangen, något som snart följs upp av övriga banan.

– På fredag nästa vecka öppnar vi upp hela banan. Då blir det full fart med sommargreener. Vi har hunnit preppa upp banan bra och har hela nästa vecka för att få den i perfekt skick till öppning, berättar klubbchefen Stefan Leskinen.

Vintern var emellanåt hård sett till temperaturerna, men det är inget som suttit några spår. Leskinen berättar att banan är i gott skick och förberedelserna inför premiären har gått bra.

– Den har övervintrat väldigt bra faktiskt. Det såg riktigt bra ut när snön försvann, vi har inga spår på banan alls. Får vi bara en fin vår nu med hög växtlighet så ska det bli väldigt bra.

Ett förhoppningsvis gott golfår står för dörren, men ett fantastiskt sådant har samtidigt avslutats. Under torsdagen höll Lindesbergs GK sitt vårårsmöte och där presenterade klubben sitt bokslut för 2015. I denna står det klart att man gör ett positivt resultat på 217 000 kronor, 50 000 över beräknad budget. De fina siffrorna har flera förklaringar, däribland stugbyn som slog rekord med 4600 gästnätter.

– Den har verkligen blivit vårat fjärde ben att stå på. Vi har intäkter från medlemsavgifter, greenfee, sponsring och slutligen stugbyn. Nu är stugbyn den näst största intäktskällan och vi har etablerat det på bara tre år. Det känns väldigt bra, berättar Leskinen som givetvis är nöjd med det ekonomiska resultatet.

– Det är ett bokslut som innebär att vi gjort vårat starkaste år någonsin. Så det blev en ganska trevlig sammankomst, för vi hade ett jättebra 2015.

”Satsar som alltid mycket på semestergolfveckan”

Fjolåret blev alltså en succé, men nu hoppas Lindesbergs GK på att fortsätta på den inslagna vägen. Klubben har de senaste åren stabiliserat sig mellan 800-900 medlemmar och man hoppas på ett liknande antal även i år. Klart är i alla fall att det är ett härligt drag kring golfen i staden.

– Jo, vi märker av att det är ett stort intresse. Våra första nybörjarkurser är så gott som fullbokade och vi har många golfpaket bokade inför sommaren. På det sättet ser det lovande ut, berättar Stefan Leskinen.

Samtidigt som det vankas vårmöte, bokslut och premiär av banan är det mycket annat på gång. Klubben har hunnit med att presentera sitt tävlingsschema för säsongen och där finns 25 tävlingsdatum med. Fokus riktas i vanlig ordning mot vecka 30 och semestergolfen, ett event som Leskinen vill utveckla.

– Vi satsar som alltid mycket på semestergolfveckan. Vi ska göra den bättre än någonsin är tanken, med uppemot 1000 starter.

Allra först ut är dock vårscramblen, en tävling som går av stapeln den första maj. Ett koncept som man hoppas får ett uppsving till den här sommaren är herrgolfen och där görs det en storsatsning. Dessutom har shoppen renoverats och fräschat upp sitt utbud och Leskinen är spänd över allt som händer inom Lindesbergs Golfklubb.

– Det bubblar på många håll! Det händer mycket runt om i kommittéerna, det känns så klart riktigt kul. Vi ser verkligen fram emot säsongen.

Publicerad 31 mars 2016 klockan 23:03


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en jämn inledning så blev bortalaget Vinslöv för starka i den andra halvleken, efter att de fått med sig sex raka mål.

25 september 2021 klockan 18:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Joakim Bååk är laddad inför lördagens hemmapremiär. Arkivbild: Hasse Persson

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i arenan, där maxgränsen ligger på 600 personer. Vinslöv står som seriens första motstånd i hemmaarenan, där LIF är redo att återse sin efterlängtade publik.

24 september 2021 klockan 11:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i ...

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels ...

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot ...

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger avslutar travsäsongen
Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det blev en upploppsstrid ...
19 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana
Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda var i mål. Som kusk körde ...
12 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp är igång!
Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och...
11 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu släpps biljetter till travet!
Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter ...
1 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris
Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ...
29 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-23

2021-05-19

2021-05-18

2021-05-16

2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-09-26 11:41