Efter ett succéartat 2015 med ett klart positivt bokslut hoppas LGK på samma visa 2016. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Rangen imorgon, banan nästa vecka: ”Ser verkligen fram emot säsongen”

Golfsäsongen står för dörren! Imorgon fredag öppnar Lindesbergs Golfklubb upp rangen och nästa vecka är det årspremiär för hela banan. 2016 kommer att bjuda på ett fullspäckat tävlingsschema, samtidigt som 2015 nu summeras som ett rekordbra år.

Den långa väntan är äntligen över. Vintern har släppt taget, våren är här och det är dags för golfen att dra igång för året. Med start imorgon fredag öppnar därför Lindesbergs GK upp rangen, något som snart följs upp av övriga banan.

– På fredag nästa vecka öppnar vi upp hela banan. Då blir det full fart med sommargreener. Vi har hunnit preppa upp banan bra och har hela nästa vecka för att få den i perfekt skick till öppning, berättar klubbchefen Stefan Leskinen.

Vintern var emellanåt hård sett till temperaturerna, men det är inget som suttit några spår. Leskinen berättar att banan är i gott skick och förberedelserna inför premiären har gått bra.

– Den har övervintrat väldigt bra faktiskt. Det såg riktigt bra ut när snön försvann, vi har inga spår på banan alls. Får vi bara en fin vår nu med hög växtlighet så ska det bli väldigt bra.

Ett förhoppningsvis gott golfår står för dörren, men ett fantastiskt sådant har samtidigt avslutats. Under torsdagen höll Lindesbergs GK sitt vårårsmöte och där presenterade klubben sitt bokslut för 2015. I denna står det klart att man gör ett positivt resultat på 217 000 kronor, 50 000 över beräknad budget. De fina siffrorna har flera förklaringar, däribland stugbyn som slog rekord med 4600 gästnätter.

– Den har verkligen blivit vårat fjärde ben att stå på. Vi har intäkter från medlemsavgifter, greenfee, sponsring och slutligen stugbyn. Nu är stugbyn den näst största intäktskällan och vi har etablerat det på bara tre år. Det känns väldigt bra, berättar Leskinen som givetvis är nöjd med det ekonomiska resultatet.

– Det är ett bokslut som innebär att vi gjort vårat starkaste år någonsin. Så det blev en ganska trevlig sammankomst, för vi hade ett jättebra 2015.

”Satsar som alltid mycket på semestergolfveckan”

Fjolåret blev alltså en succé, men nu hoppas Lindesbergs GK på att fortsätta på den inslagna vägen. Klubben har de senaste åren stabiliserat sig mellan 800-900 medlemmar och man hoppas på ett liknande antal även i år. Klart är i alla fall att det är ett härligt drag kring golfen i staden.

– Jo, vi märker av att det är ett stort intresse. Våra första nybörjarkurser är så gott som fullbokade och vi har många golfpaket bokade inför sommaren. På det sättet ser det lovande ut, berättar Stefan Leskinen.

Samtidigt som det vankas vårmöte, bokslut och premiär av banan är det mycket annat på gång. Klubben har hunnit med att presentera sitt tävlingsschema för säsongen och där finns 25 tävlingsdatum med. Fokus riktas i vanlig ordning mot vecka 30 och semestergolfen, ett event som Leskinen vill utveckla.

– Vi satsar som alltid mycket på semestergolfveckan. Vi ska göra den bättre än någonsin är tanken, med uppemot 1000 starter.

Allra först ut är dock vårscramblen, en tävling som går av stapeln den första maj. Ett koncept som man hoppas får ett uppsving till den här sommaren är herrgolfen och där görs det en storsatsning. Dessutom har shoppen renoverats och fräschat upp sitt utbud och Leskinen är spänd över allt som händer inom Lindesbergs Golfklubb.

– Det bubblar på många håll! Det händer mycket runt om i kommittéerna, det känns så klart riktigt kul. Vi ser verkligen fram emot säsongen.

Publicerad 31 mars 2016 klockan 23:03


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-13 23:58