Mattias Pettersson har storspelat i grundserien. Nu ska han leda Lindlöven genom playoff. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Supermålvakten redo för playoff: ”Vi är värda den här chansen”

Imorgon inleder Lindlöven sin resa i det HockeyAllsvenska playoffet. Med sig in i matchserien mot Piteå kliver laget med en av HockeyEttans absoluta toppmålvakter. Mattias Pettersson har redan erfarenhet från playoffspel, nu hoppas 24-åringen leda Löven till stora framgångar.

Redan med två omgångar kvar av vårserien säkrade Lindlöven sin playoffbiljett. När laget i söndags satte punkt för samma serie gjorda man det som tabelletta, med överlägsna nio poäng ner till tvåan Skövde. Succén innebär att Löven imorgon tar klivet in i nästa fas på säsongen; playoffspel mot Piteå.

– Det ska bli riktigt skoj. Det är det här som vi har jobbat för hela säsongen. Hela laget ser fram emot det jättemycket, det ska bli en rolig upplevelse att få spela playoff, säger Mattias Pettersson.

Målvakten, som anslöt halvvägs in på höstserien, har varit en av frontfigurerna i Lindlövens resa fram till playoffspelet. Med såväl hållna nollor som fantastiska räddningar har han gett ett stabilt intryck mellan stolparna. Det har Mattias bland annat belönats för genom en utlåning till det Allsvenska topplaget Oskarshamn.

Nu väntar dock playoff med Lindlöven, något som 24-åringen har allt fokus riktat mot för tillfället. Sedan tiden i Halmstad och Mörrum har Mattias erfarenhet från just playoffspel, både uppåt och nedåt. Så sent som förra våren stod han i tio kvalmatcher och målvakten förklarar hur det skiljer sig från serielunken.

– Det är vinna eller försvinna, spelet blir lite annorlunda och det brukar vara mer fysiskt. Men i grunden gäller det att vi spelar vårt spel. Det är det som har tagit oss hit och gör vi det rätt har vi alla möjligheter att slå Piteå.

Tredje bäst i hela HockeyEttan

För det är alltså Piteå som väntar för Lindlöven, ett lag som slutade fyra i Allettan Norra. Hittills har Jussi Salo gett sina spelare en snabb genomgång och ikväll granskar man motståndet ytterligare. Vad gäller Löven har laget under säsongen visat upp ett imponerande spel, där disciplinen ofta varit vägvinnande.

– Dels tycker jag att vi har en riktigt bra grupp, där alla sliter för varandra. Sen har vi fått till ett bra försvarsspel med bra grunder som vi hållit oss till, berömmer Mattias.

Just defensiven har kretsat mycket kring just målvakten. En osannolik räddningsprocent på 95,97 i höstserien följdes upp av fantastiska 94,07 i vårserien, något som Mattias var tredje bäst med i hela HockeyEttan. Att tiden i Löven varit lyckad är knappast någon överdrift.

– Jag är jättenöjd med min säsong hittills. Det är bra siffror, det kan man inte säga något annat om. Men samtidigt är det nu som jag vill prestera, när matcherna börjar att gälla mer, resonerar Mattias.

Tror du att din statistisk är något som ger dig ett psykologiskt övertag på motståndare, som Piteå nu inför playoffet?

– Det är väl klart att de säkert går igenom vårt lag och sen vet jag inte hur mycket de tänker på mig. Jag tror inte att det finns så mycket man kan ändra på inför playoff, det är små detaljer som gäller. Det gäller att jag kommer upp i mitt spel.

”Har en bra känsla med sju raka vinster”

Efter att ha avslutat serien i söndags tog Lindlöven träningsledigt i måndags. Igår höll laget veckans första ispass och ikväll väntar ytterligare ett, innan man imorgon öppnar matchserien mot Piteå. Bäst av tre matcher gäller och Löven inleder på hemmais.

– Jag tror att det kan vara bra. Nu ska vi se till att få en bra start på playoffspelet med hemmastödet och knipa en vinst här i Lindesberg. Sen har vi två chanser på oss i Piteå, konstaterar Mattias.

Hur viktigt är det då att vinna just morgondagens hemmafight?

– Självklart är det viktigt att få en vinst direkt och sätta oss i ett bra utgångsläge. Men det är inte omöjligt att vinna två i Piteå heller.

På fredag reser Mattias och hans Lindlöven vidare norrut, där det under helgen avgörs om playoffresan fortsätter eller inte. Oavsett vilket har laget gjort en fantastisk säsong och självförtroendet är enormt. Löven vann sina sju sista matcher i vårserien och Mattias är övertygad om att laget har i ett Allsvenskt playoff att göra.

– Vi har en bra känsla med sju raka vinster och jag ser det som enbart positivt inför playoffspelet. Vi känner att vi är starka och vi är värda den här chansen.

Matchen:
Lindlöven-Piteå: Playoffmatch ett i bäst av tre
Torsdag 18/2 19.00 i Lindehov

Publicerad 17 februari 2016 klockan 10:18


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 12:24