Så går det för Lindlöven i vinter

På söndag är det dags. Då släpps äntligen pucken för en efterlängtad hockeysäsong. Västra Hockeyettan kommer bli intressant och det kan vara på sin plats med ett litet tabelltips.

Lindlöven öppnar serien med bortamatch mot Grästorp precis som ifjol (då blev det som ni minns storseger, 9-2, och hemmalaget bjöd på ett spektakulärt självmål) och sen väntar en intensiv höstsäsong med många derbyn och förhoppningsvis tuffa toppmatcher. Linde-krigarna har ett lag som kan nosa på toppen om alla pusselbitar faller på plats.

Så här tror jag att det slutar.

12.Grästorp
Det blir bottenkamp för Grästorp, föreningen har tappat sina bästa spelare i målvakten Robin Andersson och härföraren Carl-Johan Svensson. Nyförvärven håller inte i närheten av samma klass. Det blir en tuff säsong.

11. IFK Arboga
Lindlövens derbykombattant ser betydligt försvagad ut. Man satsar ungt, men de J20-spelare man lyckats knyta till sig håller inte toppkvalitet. Det kan bli en riktigt jobbig vinter.

10. Surahammar
Precis som Grästorp och Arboga har Surahammar en trupp i ordentlig avsaknad av stjärnglans. Det ser tunt och trubbigt ut på samma gång och en sådan sak som att man breddvärvat tryout-nordamerikaner skvallrar om att det inte finns mycket att fylla på med underifrån heller.

9. Forshaga
Forshaga, som Lindlöven drabbat samman med två gånger under försäsongen och därmed har ganska bra koll på var man har, spelar alltid kraftfull hockey med mycket fysik. Frågan är om det faktum att den gamle storspelaren Jörgen Jönsson nu står i båset kommer innebära att laget börjar spela lite mer snyggt och mindre grisigt. Det blir intressant att se, men materialet räcker knappast längre än till tabellens nedre halva.

8. Köping
Det ska bli kul att se Köping i Hockeyettan. Grannen har ett entusiastiskt lag som spelar med bra energi och trots sin relativa orutin vet vad som krävs. Inte många kommer åka och hämta poäng i deras hemmaborg. Dessutom förstår jag inte varför ingen större klubb försökt värva deras storskytt Jimmy Hellström. Han är sylvass.

7. Enköping
Namnen på nyförvärven, Fredrik Abrahamsson, Magnus Svanberg, Linus Boström och så vidare, förpliktigar och Enköping har ett vasst lag. Men det är tunt och frågan är om alla är beredda att lägga ner det jobb som krävs för att husera i den absoluta toppen. Jag är ytterst tveksam.

6. Borlänge
Dalmasarna är alltid med i diskussionen om topplaceringar men når sällan hela vägen fram. Jag ser ingen anledning till varför det skulle gå på något annat sätt i år. Man har en potentiell matchvinnare i nye målvakten Viktor Kokman och en forwardssida som ser ut som ett bra hot, men som helhet är laget lite för svagt för att nå hela vägen.

5. Lindlöven
Jussi Salo har under försäsongen förmått sitt lag att spela ett riktigt bra försvarsspel och på offensivsidan finns som jag skrivit flera gånger om riktigt vassa killar. Lindlöven har ett bra lag och ser bättre ut än på flera säsonger. Det kan mycket väl bli så att man når betydligt längre än så här, men lagen jag placerar på topp fyra i mitt grundtips har lite mer rutin av att lyckas i serien än vad Lindlöven har. Men som sagt, faller bitarna på plats i serien, då kan laget räcka betydligt längre. Lindlöven slår lite ur underläge.

4. Kumla
Kumla har tappat några duktiga spelare men till stora delar är laget, som i våras tog sig till playoff, intakt och sådant kan inte underskattas. Man stal dessutom vasse Alexander Kovalonok från Lindlöven och har fått in en intressant amerikansk back (Gus Harms) i laget. Kumla brukar vara med och nosa på toppen och i och med att Vimmerby och Västervik bytt serie tror jag man räcker hela vägen till Allettan i år.

3. Skövde
I den fina arenan Billingehov har man tvingats bygga ett nytt lag och fylla på underifrån med juniorer i de bistra ekonomiska tider som råder. Men Skövde har fortfarande tillräckligt många skickliga och rutinerade spelare för att det ska räcka långt i grundserien. Något annat än ett avancemang till Allettan skulle vara ett fiasko.

2. Mariestad
Bortser vi från ett orutinerat målvaktspar som har mycket att bevisa när säsongen drar igång ser Mariestads lag homogent ut. Man har de rutinerade pjäserna som kan hjälpa de yngre spelarna genom en säsong och vinnartraditionen sitter i Katrinhallens väggar. Bois är det lag som tappat flest tunga spelare, men ändå lyckats bibehålla ett starkt lag. Det kommer räcka en bra bit.

1. Tranås
Gänget tog flera steg framåt redan ifjol och kommer att fortsätta på den inslagna vägen den kommande säsongen. Man har seriens bästa mix av rutin och ungdomlig entusiasm, man har det bästa målvaktsparet och man har en seriös tränare i Fredrik Mälberg. Dessutom ser backsidan ur offensiv ståndpunkt ruggigt vass ut. Min seriesegrare är Tranås, det är inget snack om den saken!

Publicerad 14 september 2015 klockan 08:13

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 09:10