Så går det för Lindlöven i vinter

På söndag är det dags. Då släpps äntligen pucken för en efterlängtad hockeysäsong. Västra Hockeyettan kommer bli intressant och det kan vara på sin plats med ett litet tabelltips.

Lindlöven öppnar serien med bortamatch mot Grästorp precis som ifjol (då blev det som ni minns storseger, 9-2, och hemmalaget bjöd på ett spektakulärt självmål) och sen väntar en intensiv höstsäsong med många derbyn och förhoppningsvis tuffa toppmatcher. Linde-krigarna har ett lag som kan nosa på toppen om alla pusselbitar faller på plats.

Så här tror jag att det slutar.

12.Grästorp
Det blir bottenkamp för Grästorp, föreningen har tappat sina bästa spelare i målvakten Robin Andersson och härföraren Carl-Johan Svensson. Nyförvärven håller inte i närheten av samma klass. Det blir en tuff säsong.

11. IFK Arboga
Lindlövens derbykombattant ser betydligt försvagad ut. Man satsar ungt, men de J20-spelare man lyckats knyta till sig håller inte toppkvalitet. Det kan bli en riktigt jobbig vinter.

10. Surahammar
Precis som Grästorp och Arboga har Surahammar en trupp i ordentlig avsaknad av stjärnglans. Det ser tunt och trubbigt ut på samma gång och en sådan sak som att man breddvärvat tryout-nordamerikaner skvallrar om att det inte finns mycket att fylla på med underifrån heller.

9. Forshaga
Forshaga, som Lindlöven drabbat samman med två gånger under försäsongen och därmed har ganska bra koll på var man har, spelar alltid kraftfull hockey med mycket fysik. Frågan är om det faktum att den gamle storspelaren Jörgen Jönsson nu står i båset kommer innebära att laget börjar spela lite mer snyggt och mindre grisigt. Det blir intressant att se, men materialet räcker knappast längre än till tabellens nedre halva.

8. Köping
Det ska bli kul att se Köping i Hockeyettan. Grannen har ett entusiastiskt lag som spelar med bra energi och trots sin relativa orutin vet vad som krävs. Inte många kommer åka och hämta poäng i deras hemmaborg. Dessutom förstår jag inte varför ingen större klubb försökt värva deras storskytt Jimmy Hellström. Han är sylvass.

7. Enköping
Namnen på nyförvärven, Fredrik Abrahamsson, Magnus Svanberg, Linus Boström och så vidare, förpliktigar och Enköping har ett vasst lag. Men det är tunt och frågan är om alla är beredda att lägga ner det jobb som krävs för att husera i den absoluta toppen. Jag är ytterst tveksam.

6. Borlänge
Dalmasarna är alltid med i diskussionen om topplaceringar men når sällan hela vägen fram. Jag ser ingen anledning till varför det skulle gå på något annat sätt i år. Man har en potentiell matchvinnare i nye målvakten Viktor Kokman och en forwardssida som ser ut som ett bra hot, men som helhet är laget lite för svagt för att nå hela vägen.

5. Lindlöven
Jussi Salo har under försäsongen förmått sitt lag att spela ett riktigt bra försvarsspel och på offensivsidan finns som jag skrivit flera gånger om riktigt vassa killar. Lindlöven har ett bra lag och ser bättre ut än på flera säsonger. Det kan mycket väl bli så att man når betydligt längre än så här, men lagen jag placerar på topp fyra i mitt grundtips har lite mer rutin av att lyckas i serien än vad Lindlöven har. Men som sagt, faller bitarna på plats i serien, då kan laget räcka betydligt längre. Lindlöven slår lite ur underläge.

4. Kumla
Kumla har tappat några duktiga spelare men till stora delar är laget, som i våras tog sig till playoff, intakt och sådant kan inte underskattas. Man stal dessutom vasse Alexander Kovalonok från Lindlöven och har fått in en intressant amerikansk back (Gus Harms) i laget. Kumla brukar vara med och nosa på toppen och i och med att Vimmerby och Västervik bytt serie tror jag man räcker hela vägen till Allettan i år.

3. Skövde
I den fina arenan Billingehov har man tvingats bygga ett nytt lag och fylla på underifrån med juniorer i de bistra ekonomiska tider som råder. Men Skövde har fortfarande tillräckligt många skickliga och rutinerade spelare för att det ska räcka långt i grundserien. Något annat än ett avancemang till Allettan skulle vara ett fiasko.

2. Mariestad
Bortser vi från ett orutinerat målvaktspar som har mycket att bevisa när säsongen drar igång ser Mariestads lag homogent ut. Man har de rutinerade pjäserna som kan hjälpa de yngre spelarna genom en säsong och vinnartraditionen sitter i Katrinhallens väggar. Bois är det lag som tappat flest tunga spelare, men ändå lyckats bibehålla ett starkt lag. Det kommer räcka en bra bit.

1. Tranås
Gänget tog flera steg framåt redan ifjol och kommer att fortsätta på den inslagna vägen den kommande säsongen. Man har seriens bästa mix av rutin och ungdomlig entusiasm, man har det bästa målvaktsparet och man har en seriös tränare i Fredrik Mälberg. Dessutom ser backsidan ur offensiv ståndpunkt ruggigt vass ut. Min seriesegrare är Tranås, det är inget snack om den saken!

Publicerad 14 september 2015 klockan 08:13

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-28 11:27