Med sju mål och modiga genombrott var Jesper Jakobsson en av LIF:s segerorganisatörer. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Säker seger mot serierivalen: ”Fortfarande osäker vart vi står”

LIF Lindesberg fortsätter att visa upp goda resultat under sin försäsong. På onsdagskvällen kom lagets fjärde seger, då LIF besegrade den Allsvenskan rivalen VästeråsIrsta med 28-25 (14-10) på bortaplan. Trots vinsten var tränare Tobias Pettersson återhållsam i sin analys.

På onsdagskvällen satte LIF Lindesberg punkt för sitt mer än två veckor långa matchuppehåll. Lagets sjätte träningsmatch stod på schemat, det i form av bortamöte med VästeråsIrsta. Det Allsvenska motståndet öppnade målskyttet per omgående och tog ledningen två gånger om, via 1-0 och 2-1. Men därefter var det LIF som skulle sitta i förarsätet matchen igenom.

Brandgult vände tidigt på underläget och gick sedan ifrån till halvtidssiffrorna 14-10. I upptakten på andra fortsatte laget att dryga ut avståndet, vilket som mest var uppe i åtta bollar. Efterhand kunde Västerås närma sig i takt med att LIF luftade spelare och hemmalaget snyggade till slutsiffrorna en aning. Trots det vann ändå LIF med 28-25, en riktig knäpp på serierivalens näsa.

– Det var skönt så klart, sen stod varken vi eller dem för någon bättre insats. Det var inte en välspelad handbollsmatch. Men segern i sig var självklart härlig, summerar Tobias Pettersson.

LIF-tränaren betonade att han inte hittade något positivt att bära med sig i spelväg. Däremot fanns det flera spelare som utmärkte sig, däribland sjumålsskyttarna Oskar Erixon och Jesper Jakobsson. Allra längst bak gavs Sébastien Ehnevid och Niklas Jansson varsin halvlek och de båda målvakterna imponerade.

– Totalt sett håller vi ändå uppe försvarsspelet bra och släpper bara in tio mål i första, femton i andra. Av de femton är det några kontringsmål för mycket. I det uppställda försvaret är jag däremot nöjd, analyserar Pettersson.

Ställs mot vårens kvalmotståndare på söndag

Drygt två veckor återstår till Allsvenskan kastar igång, något den för LIF Lindesbergs del gör med hemmapremiär mot Anderstorp. Fram till dess finns ytterligare tid till att slipa på formen och hitta rätt i de spelmässiga detaljerna. LIF går ännu med skador på flera av sina nyckelpjäser och Tobias Pettersson vet inte riktigt vart han har sitt nya lag.

– Jag känner mig fortfarande lite osäker på vart vi står. Vi har haft en del skador och sjukdomar som gjort att vi inte riktigt kommit igång. Vi håller fortfarande på att hitta våra roller, få saker och ting att falla på plats. Det är en pågående process som absolut på väg åt rätt håll, men den är inte färdig än.

Möjligen gav onsdagens insats tränaren nya svar. Klart är i alla fall att LIF efter vinsten mot VästeråsIrsta segrat i fyra av sina sex träningsmatcher. Kvar på försäsongsprogrammet finns nu endast söndagens kommande fight. LIF tar sig då till Skövde för match mot IFK Skövde, samma lag som man föll mot i vårens Elitserie-kval.

– Det är ett jäkligt tufft motstånd som blir en bra genomkörare för oss. Det ska bli kul att få mäta sig med ett Elitserie-lag. När vi mötte Guif förlorade vi med elva bollar, vår förhoppning är att vi ska minska det gapet nu, resonerar tränare Pettersson.

Matchfakta VästeråsIrsta-LIF Lindesberg:
Resultat: 25-28 (10-14)
Mål LIF: Oskar Erixon 7, Jesper Jakobsson 7, Sebastian Hammar 4, Bashkim Gashi 3, Linus Olausson 2, Freddy Lindblad, Axel Rämhed, Karlo Seric, Gustaf Ekström, Albin Järlstam

Publicerad 7 september 2016 klockan 23:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:18