Med sju mål och modiga genombrott var Jesper Jakobsson en av LIF:s segerorganisatörer. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Säker seger mot serierivalen: ”Fortfarande osäker vart vi står”

LIF Lindesberg fortsätter att visa upp goda resultat under sin försäsong. På onsdagskvällen kom lagets fjärde seger, då LIF besegrade den Allsvenskan rivalen VästeråsIrsta med 28-25 (14-10) på bortaplan. Trots vinsten var tränare Tobias Pettersson återhållsam i sin analys.

På onsdagskvällen satte LIF Lindesberg punkt för sitt mer än två veckor långa matchuppehåll. Lagets sjätte träningsmatch stod på schemat, det i form av bortamöte med VästeråsIrsta. Det Allsvenska motståndet öppnade målskyttet per omgående och tog ledningen två gånger om, via 1-0 och 2-1. Men därefter var det LIF som skulle sitta i förarsätet matchen igenom.

Brandgult vände tidigt på underläget och gick sedan ifrån till halvtidssiffrorna 14-10. I upptakten på andra fortsatte laget att dryga ut avståndet, vilket som mest var uppe i åtta bollar. Efterhand kunde Västerås närma sig i takt med att LIF luftade spelare och hemmalaget snyggade till slutsiffrorna en aning. Trots det vann ändå LIF med 28-25, en riktig knäpp på serierivalens näsa.

– Det var skönt så klart, sen stod varken vi eller dem för någon bättre insats. Det var inte en välspelad handbollsmatch. Men segern i sig var självklart härlig, summerar Tobias Pettersson.

LIF-tränaren betonade att han inte hittade något positivt att bära med sig i spelväg. Däremot fanns det flera spelare som utmärkte sig, däribland sjumålsskyttarna Oskar Erixon och Jesper Jakobsson. Allra längst bak gavs Sébastien Ehnevid och Niklas Jansson varsin halvlek och de båda målvakterna imponerade.

– Totalt sett håller vi ändå uppe försvarsspelet bra och släpper bara in tio mål i första, femton i andra. Av de femton är det några kontringsmål för mycket. I det uppställda försvaret är jag däremot nöjd, analyserar Pettersson.

Ställs mot vårens kvalmotståndare på söndag

Drygt två veckor återstår till Allsvenskan kastar igång, något den för LIF Lindesbergs del gör med hemmapremiär mot Anderstorp. Fram till dess finns ytterligare tid till att slipa på formen och hitta rätt i de spelmässiga detaljerna. LIF går ännu med skador på flera av sina nyckelpjäser och Tobias Pettersson vet inte riktigt vart han har sitt nya lag.

– Jag känner mig fortfarande lite osäker på vart vi står. Vi har haft en del skador och sjukdomar som gjort att vi inte riktigt kommit igång. Vi håller fortfarande på att hitta våra roller, få saker och ting att falla på plats. Det är en pågående process som absolut på väg åt rätt håll, men den är inte färdig än.

Möjligen gav onsdagens insats tränaren nya svar. Klart är i alla fall att LIF efter vinsten mot VästeråsIrsta segrat i fyra av sina sex träningsmatcher. Kvar på försäsongsprogrammet finns nu endast söndagens kommande fight. LIF tar sig då till Skövde för match mot IFK Skövde, samma lag som man föll mot i vårens Elitserie-kval.

– Det är ett jäkligt tufft motstånd som blir en bra genomkörare för oss. Det ska bli kul att få mäta sig med ett Elitserie-lag. När vi mötte Guif förlorade vi med elva bollar, vår förhoppning är att vi ska minska det gapet nu, resonerar tränare Pettersson.

Matchfakta VästeråsIrsta-LIF Lindesberg:
Resultat: 25-28 (10-14)
Mål LIF: Oskar Erixon 7, Jesper Jakobsson 7, Sebastian Hammar 4, Bashkim Gashi 3, Linus Olausson 2, Freddy Lindblad, Axel Rämhed, Karlo Seric, Gustaf Ekström, Albin Järlstam

Publicerad 7 september 2016 klockan 23:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 17:13