Sandra Hoikkala spänner musklerna inför final nr. två.

Sandra Hoikkala: ”Tar vi guld har jag uppnått fem av sju mål”

Hon är Noratjejen som bara spelat volleyboll i fem år. En bolltalang med höga mål som spelade fotboll men fick sluta pga knäproblem. Sandra Hoikkala tog omvägen via Örebros div 1-lag, Hylte/Halmstads elitlag innan hon i år kom hem till Bergslagen och Lindesberg Volley.

Sandra spelar sin andra raka final men stod i fjol på förlorarnas sida när Hylte/Halmstad föll mot just Lindesberg i finalen. Första finalen i måndags började inte så lysande när laget föll mot storfavoriten Katrineholm på bortaplan. Chans till revansch i kväll, men vad har ni sagt efter första finalen? 

– Vi har bara träffats vid ett tillfälle eftersom vi var lediga i tisdags och tränade i går. Men vi sa att vi måste förbättra serve och servemottagning och så måste vi få tillbaka energin i laget. Under min tid i Lindesberg har jag aldrig sett vårt lag uppträda så energilöst, säger Sandra Hoikkala.


Ett av sportens stora mysterier, hur kan det bli så i en SM-final?
– Vi vet inte vad det beror på, om det var stundens allvar eller nervositet?Det här är din andra raka final, hur är känslan om du jämför med förra året?


– Första finalen är ju speciell eftersom det var just min första, men i år så känns det dubbelt så bra.  I år så står jag på rätt sida av nätet, det är så skönt att ha kommit hem till Bergslagen och en stolthet att få representera Lindesberg Volley. Nu kan familj och vänner komma och titta och jag får en chans att visa upp vad jag har lärt mig när jag har varit borta.


I år så slår ni ur underläge eftersom Katrineholm på förhand är favoriter till guldet, misstänker att det var likadant för dig i Hylte/Halmstad förra året?


– Ja fast det finns en stor skillnad, i år så vet vi att vi har lika stor chans som Katrineholm att vinna guldet. Det var en jätteöverraskning att vi gick till final förra året, så redan i semifinal så var folk i laget och runt klubben nöjda. Jag var dock inte nöjd, har man chansen så tycker jag att man ska försöka ta den. Klubben hade till och med köpt in silverhattar som vi fick i bussen på väg hem.


Har du kvar den eller har den gått i papperskorgen?
– Jag har kvar den, den hänger där hemma ovanför teven. Med lite distans så uppskattade även jag ett silver.Du har riktigt tuff konkurrens på din centerplats där både Tina Johansson och Freja Morén spelar i landslaget och nu har även Anna Rönnbäck kommit in i laget. Vad är planen för att ta nästa steg i utvecklingen och få mer speltid.


– Det är klart att det är tråkigt att inte få speltid och jag är inte nöjd, men tränare Ismo Peltoarvo säger att han hela tiden gör det som är bäst för laget. Jag har ett år kvar på kontraktet, men för att utvecklas måste jag få speltid. Vi får se vad som händer till nästa säsong, just nu är det bara fullt fokus på finalen.


Du är en tjej som sticker ut och bjuder mycket på dig själv, hur viktigt är det?


– Jag försöker alltid att tillföra med det jag kan ge, även om jag sitter på bänken. Tror att det är viktigt att ge positiv energi och inte stå och sura även fast man inte får spela. Det tas emot lite olika av coacherna, men jag har fått mest positiv respons.


Fri entré ikväll och mycket publik, inspirerande eller en större press.


– Det ska bli jättekul att spela, vi är ett lag som gillar att synas och tänder till inför stor publik. Ett strålande initiativ av Sparbanken som sponsrar med entrépengen.


Till sist då så har du uppfyllt fyra av dina sju mål med volleybollen, fem om ni vinner SM-guldet. Gissar att nr. sex är landslagsspel och sjuan är att bli proffs?


– Ett mål är landslagsspel, men vad det sjunde är väljer jag att hålla för mig själv.


 

Publicerad 18 april 2013 klockan 09:48

Björn Sundström , 070-130 33 86

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 16:29