För tre år sedan startade Sandra Gustafsson sin blomsterbutik Lyckoklöver på Kungsgatan. Hennes ambition och strävan har nu lett fram till att butiken expanderat i såväl yta som utbud – och idéer.
Under många herrans år fanns här en cykelbutik. Sedan kom en musikaffär att flytta in. Därefter en loppishandel. Och nu blomstrar butikslokalen ut på nytt när Sandra Gustafsson premiäröppnar sin butik Lyckoklöver i helt ny tappning.
-Det har varit mycket, mycket slit med tidiga mornar och sena kvällar. Men det har det varit värt, helt klart, säger Sandra spontant.
Det är onsdag förmiddag och endast två dagar återstår till premiären. Men inne i lokalen arbetas det metodiskt och med många glada skratt mellan varven. Någon direkt stress verkar ej infinna sig trots att det finns mycket kvar att göra.
-Det ska ju mest plockas i ordning, så det här kommer att gå bra. Jag ser fram emot fredagen, säger Sandra och ler.
Den nya butiken låter Sandra utveckla sitt företag på det sätt hon strävat efter sedan starten 2005. Den tidigare lokalen gav helt enkelt inte utrymme att nå ända fram.
-Nu finns ju utrymme för allt det där som man vill ha i butiken. Bara en sådan sak som att ha rejält med utrymme för binderier. Att kunna arbeta med svängrum, utan stress och kompromisser.
Sandra berättar också om ett för kunden viktigt inslag, eftersom hon som florist ofta får ta hand om känsliga ärenden som begravningar.
-Jag har ordnat ett litet rum som är avskiljt från resten av butiken där man kan sitta ner och gå igenom arrangemangen kring t ex begravningar och bröllop i lugn och ro.
Förutom ett bredare utbud och olika inslag i butiken, så kommer lokalens källardel bli aktuell för ytterligare en nyhet.
-Det kommer att anordnas kvällskurser där jag lär ut konsten att binda blomsterarrangemang. Tanken är att det ska vara under roliga former, t ex tjejkvällar eller företagskvällar osv. Kul blir det i alla fall, avslutar Sandra.
För en vecka sedan så fick jag syn på ett par rävvalpar som sprang ute på en åkermark. Jag har alltid velat ha bilder på rävvalpar så jag kontaktade omedelbart markägaren och frågade om tillstånd att sätta mig på span där – och det gick bra. De var bara glada över informationen och tacksamma över att jag frågade.
Det är nu klart vilka som kommer att få chansen att fiska kräftor i slutet av sommaren, när allmänhetens kräftfiske arrangeras i Bottenån, Lindessjön och Dalkarlshytteån. Kolla i vinnarlistan om just ditt namn finns med.
Själv beskriver han sig skämtsamt som en 82-årig, enögd Parkinsongubbe, men sanningen är att Jerry Ragnarsson är en otroligt begåvad guldsmed som varit verksam sedan 1957. I sin hemmaverkstad i villan i Lindesberg har han långt efter sin pension fortsatt sin passion för hantverket, men på hobbynivå.
– Jag kan ju inte riktigt låta bli, det är ju så roligt, säger han med ett leende.
Åtta band, en stor scen, mat och merch – så ser det ut när Lindesberg får en ny utomhusfestival med premiär den 26 juli som fått namnet Solsting. Bakom festivalen står ett gäng musikintresserade ungdomar från Hillstreet, som siktar på att blåsa liv i en gammal tradition i musikstaden Lindesberg.
– Det här är startskottet. Kanske kan det bli som ett nytt Augustibuller, säger Malte Nilsson från festivalgruppen.
För fjortonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. I år handlar det om bivaxdukar, nagelförlängningar samt renovering och försäljning av möbler.
Förra året firade jag min midsommar i de värmländska skogarna i hopp om att få se en vit älg. Men ingen framgång den resan. Under årets midsommarhelg gjordes en nytt försök då jag återvände till de värmländska skogarna i min fortsatta jakt efter mitt första möte med en vit älg. Hur det gick berättar jag i denna veckas fotokrönika.
För många barn och ungdomar är fiske en favoritsysselsättning på sommarlovet. Just denna sommar gör Lindesbergs kommun en satsning för att krydda till det lite extra för sommarlediga barn – detta tillsammans med Lindessjöns FVO.
– Vi har satt ut 200 kilo regnbåge i ån och det är riktigt fina bitar dessutom, berättar Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening.
Jag börjar denna veckas fotokrönika med att önska er alla en glad midsommar. Mitt midsommarfirande startade faktiskt redan klockan 01.30 i natt. Då var det nämligen dags att åka iväg på en fotoresa med min kompis. På vägen till slutdestinationen så hade jag planerat in ett stopp som bara var ett måste. Det är nämligen så att för tredje gången någonsin så har en Wilsonbeckasin (Amerikansk Beckasin) observerats i Sverige. Jag ville försöka fotografera denna fågel.