Efter tre år i Skövde har Sara Johansson blivit en alltmer erfaren Elitserie-spelare. FOTO: Skövde HF

Saras gulddröm över: ”Varit tuffa och jämna matcher”

Det blev ingen SM-final för Skövde HF och lagets Lindesbergs-duo. För Sara Johansson svider fortfarande semifinalförlusten. I en stor intervju berättar 22-åringen om den gångna säsongen, sin nya position och att våga flytta vidare från LIF.

I onsdags tog säsongen slut för Skövdes Handbollsflickor. Den femte och avgörande semifinalen mot Sävehof slutade med knapp förlust, 28-24 skrevs slutsiffrorna till. Resultatet satte stopp för Skövdes drömmar om guld. Drömmar som delats av lagets två LIF Lindesbergs-produkter, Caroline Friberg och Sara Johansson.

– Det har varit en väldigt rolig serie i semifinalerna. Det var ingen som trodde på oss, bara vi själva som trodde att kunde vinna över Sävehof. Men det har varit tuffa och jämna matcher, summerar Sara Johansson.

22-åringen är besviken över uttåget och den släckta gulddrömmen. Inför semifinalen var Sävehof stor favorit, men Skövde skrällde dubbelt om och skaffade sig en 2-0-ledning. Men trots övertaget lyckades man aldrig stänga matchserien och Sävehof vände till 2-3.

– Vi hade de där två semifinalerna i tre och fyra där vi höll för dålig nivå. Vi bjöd in dem i serien igen. Hade vi bara spelat bra direkt där så hade vi ju tagit dem, det var för många som underpresterade när det gällde som mest, menar Sara som har sina förklaringar till att det gick som det gick.

– Samtidigt är Sävehof väldigt vana vid att vinna semifinaler och gå till final. Vi började nog tänka ett steg i förväg. Det blev lite ”tänk om vi går till final”, så vi tappade nog fokus på här och nu.

”Fått spela mer och mer”

Till slutspelet kom Sävehof från att ha vunnit grundserien på maximala 44 poäng. Trots det lyckades alltså Skövde pressa fram hela matcher mot giganten. Men att falla på målsnöret till en SM-final är alltid tungt och Sara kan inte se någon heder i sitt lags insats.

– Inte än skulle jag vilja säga haha. Man fattar ju inte riktigt vad man gjort, men under sommaren när man fått lite mer perspektiv på det så kommer man se att det faktiskt var bra gjort av oss. Men sen när man vet att man hade kunnat vinna känns det surt.

När Sara blickar tillbaka på hela säsongen ser hon en berg- och dalbana för sitt lag. Skövde har blandat och gett över året, men har legat på en trygg slutspelsplats och slutade även femma i grundserien för tredje året i rad.

– Vi har haft en väldigt ojämn säsong, inte alls kommit i nivå och förlorat konstiga matcher. Det var väl egentligen när slutspelet började som vi kom upp i vår bästa nivå. Det är kanske det som är grejen med slutspel också, det är då man ska vara som bäst, konstaterar Sara.

För egen del har hon den gångna säsongen konkurrerat med landslagsaktuelle Anna-Maria ”Majsan” Johansson. Det har inneburit mestadels inhopp, men även en hel del nya kunskaper.

– När jag väl har kommit in tycker jag att det har gått bra. Jag har fått spela mer och mer och det har känts som att jag har gjort det bra. Men sen är man aldrig helt nöjd, och det ska man inte vara heller.

”Fler som borde våga ta klivet”

När Sara nu lägger den här säsongen bakom sig avslutar hon även sitt tredje år i Skövde. Lång tid har hunnit gå sedan hon lämnade hemstaden Lindesberg. Under åren i Skövde har 22-åringen utvecklats mycket, både på och vid sidan av planen.

– Dels har jag utvecklats väldigt mycket som person. När jag kom till Skövde var jag dessutom kantspelare och nu har jag gått upp som högernia. I år har jag fått spela mycket försvarsspel, så jag har gjort många framsteg där, berättar Sara och förklarar skillnaden på hennes gamla och nya position.

– På kanten springer man mest fram och tillbaka och får några lägen ibland. Nu ska jag se hela spelet, hålla koll på alla andra spelare och kunna läsa bollen.

För Saras del slutade den här säsongen inte med någon SM-final. Men Lindesberg kommer trots det att vara representerade, då Nathalie Fernandez Nilsson nått dit med sitt Skuru IK. Själv har Sara aldrig spelat med Nathalie, men hon känner många andra som är kvar i LIF.  Klubben har genom åren fått fram flera talanger som flyttat vidare.

– Det är jättekul att en liten ”håla” som Linde har fått fram så många bra spelare. Jag tycker att det är ännu fler som borde våga ta klivet. Det är många som har kapaciteten, men som kanske inte riktigt tror på sig själva. Fler borde våga sig ut och flytta för att testa på högre nivåer, uppmanar Sara.

I Skövde väntar nu ett par veckors vila, därefter drar sommarträningen igång. Sara har kontrakt över en säsong till och hon är inställd på att spela klart kontraktstiden. Efter det är 22-åringen nyfiken på att testa vingarna ytterligare, men då får det bli utomlands.

– Jag trivs jättebra i Skövde och i klubben. Det känns som att jag utvecklas för varje säsong, så jag ser ingen anledning till att flytta till en annan Elitserie-klubb. Det skulle vara om en utländsk klubb hörde av sig. Men först och främst blir det ett år till i Skövde.

Publicerad 17 maj 2015 klockan 17:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 02:16