I match efter match har Sébastien Ehnevid varit avgörande med sina räddningar. FOTO: Hannes Feldin

”Sebban” har hittat formtoppen

Säsongen ska avgöras med tre raka toppmatcher för LIF Lindesberg. Då känns det säkert skönt att ha en målvakt i storform. För med en serie fantastiska insatser har Sébastien Ehnevid klivit fram när det behövts som mest, räddat laget och visat att han står redo för kvalstriden.

– Jag har egentligen alltid i hela min karriär blivit bättre framåt vårsäsongen. De beror väl lite på att man kommer in i ett matchtempo och ett flow i spelet. Desto längre säsongen går desto bättre brukar jag bli, förklarar ”Sebban” formtoppen.

Att målvakten är i storform blev återigen tydligt senast mot Rimbo Roslagen. I en målmässigt galen match stod ”Sebban” för uppemot 25 räddningar, något som säkrade segern för hans LIF. Även i bortamatchen dessförinnan mot Tyresö och hemma mot Warta har hans spel varit matchavgörande. Själv tror målvakten att han har lagkamraterna att tacka för mycket.

– Jag tycker att vi har hittat oss mer i försvar. Vi har spelat mycket med Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som treor och det tycker jag är en bra lösning. Sen Fatlum försvann har vi testat oss fram och jag tycker att vi har hittat en försvarsutveckling som fungerar bra. Det hjälper ju mig väldigt mycket och jag tror att det är en del av förklaringen till att det gått så bra.

Inför säsongen fick han konkurrens på målvaktssidan, då Alexander Johnsson anslöt från Alingsås. Duon har ofta delat på målvaktssysslan och ”Sebban” ser det som positivt.

– Självklart vill man alltid spela. Sen är det skönt också att inte behöva bära hela ansvaret själv, som förra året då jag spelade i princip hela tiden. Det sliter ju att spela matcher, samtidigt som det är det man vill göra.

För tillfället är det emellertid ont om matcher att bli sliten av. Segern mot Rimbo har följts upp av ett två veckor långt uppehåll för LIF. Ett break ”Sebban” ser som positivt eller negativt?

– Både och. Jag tycker att vi var inne i en ganska bra period och då kan det vara skönt att surfa vidare på den. Samtidigt så kan det vara bra att förbereda sig lite extra och slicka såren. Det finns både för- och nackdelar med det.

”Blir som en för-kvalserie”

Vid sidan av prestationerna på handbollsplanen har det även hänt saker i det privata. I höstas bytte 31-åringen Örebro mot Lindesberg, där han blivit husägare tillsammans med sin fru.

– Vi trivs jättebra! Jag spenderade hela dagarna i Linde även när jag bodde i Örebro. Men jag slipper ju en bra tid med pendling. Om jag känner mig helt slut en dag så kan jag åka hem en halvtimme innan träningen och lägga mig på soffan, det kunde jag inte när bodde i Örebro, berättar ”Sebban” som har kontrakt ett år till i LIF och inte tänker i några andra banor än en fortsättning i klubben.

– Jag har sagt att jag spelar handboll så länge jag tycker det är kul och jag känner att jag bidrar. Det kan vara fem år, det kan vara tio år och det kan vara två år.

Fokus just nu har han dock på de närmaste veckorna. Säsongen ska till att avgöras för LIF och man ställts i tre raka matcher mot kvalkonkurrenterna IFK Ystad, Aranäs och VästeråsIrsta. Vart står då laget inför slutspurten?

– Ja det får vi se nu. Vi har ett ganska bra läge och möter Aranäs, Ystad och VästeråsIrsta och det är de lagen som vi slåss om kvalspel med. Vinner vi de matcherna så går vi till kvalserien och vinner vi inte dem så har vi inget där att göra.

– Jag tycker att det här är ett perfekt upplägg. Det är spännande för publiken och det blir som en för-kvalserie.

”Vi äldre som ska visa vägen”

På lördag väntar den första av de tre toppmatcherna, då LIF ställs mot IFK Ystad borta. Just bortaspelet är något som tidigare varit lagets fiende. Men via två raka vinster har LIF vänt det till sin fördel och man är i nuläget starkare borta än hemma.

– Förra året var det mycket snack om att vi inte kunde spela borta och nu är det som bortblåst. Med tanke på att två av de här matcherna är borta så är det skönt att vi haft ett bra bortafacit. Jag tror att vi har alla möjligheter och vi är på gång, förklarar ”Sebban”.

Målvakten känner själv att laget precis som han själv vuxit alltefter säsongen har gått. Han menar att man i de tre senaste matcherna hållit en lägstanivå man tidigare saknat, mycket tack vare de unga spelarnas framfart.

– Det tar lite tid för dem att blomma ut. Albin har varit sjukt och Freddy har det gått lite troll i, men nu har det släppt för dem också. Vi hoppas att de unga utvecklas och tar nästa steg och det känns som att de börjar göra det nu på vårkanten, säger ”Sebban” som med sina 31 år förväntas leda laget.

– Det känner jag väl lite hela tiden. Jag är en av de äldre och mer etablerade som ska leda laget. När det är viktiga matcher är det vi som ska visa vägen, vi som ska göra det och vi som ska bära skulden om det inte går vägen.

Vad skulle då en kvalplats betyda för lagets del?

– Framförallt skulle det vara några riktigt häftiga hemmamatcher. Sen tror jag kanske inte att vi är färdiga för att gå upp till Elitserien, dit är det ett stort steg. Men jag tror att det skulle vara en nyttig erfarenhet för vårat unga lag att spela en kvalserie och se vad som krävs.

LIF Lindesbergs återstående matcher:
Lördag 28/2 IFK Ystad-LIF Lindesberg
Lördag 7/3 LIF Lindesberg-Aranäs
Fredag 13/3 VästeråsIrsta-LIF Lindesberg
Torsdag 19/3 LIF Lindesberg-IFK Tumba
Söndag 29/3 Varberg-LIF Lindesberg

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 23 februari 2015 klockan 14:21

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 05:26