Foto: Timmy Lundegård

Seger efter magisk tredje period!

Efter en hemsk tredje period borta mot Västerås med sex insläppta mål, så fortsatte WSK Lindesberg med ett segare spel även under fredagskvällen. Med den tredje perioden i spel, markerade hemmalaget att det kvalhungriga WSK Lindesberg var tillbaka för att kämpa sig vidare till högre divisioner.

Det är en trelagskamp i Division 2-tabellen om de två sista kvalplatserna. Med två raka förluster för WSK så lutar säsongsavslutningen borta mot Arboga mot att bli en ödesmatch, där vinnaren går vidare mot ett kvalspel.

En seger under fredagen skulle däremot ge WSK Lindesberg en fördel inför ett eventuellt övertidsspel i den kommande ödesmatchen. WSK skulle ha råd att spela oavgjort mot Arboga, så länge som Lindelaget går mot seger.

Fredagsmatchen slutade med seger, där en musikvideo visades inför hemmapubliken i samband med WSKs inledande inspring. Även en bollkastartävling arrangerades i den andra periodpausen för att bjuda hemmapubliken på nya aktiviteter.

Det var flera bollar i luften när publiken hade en minut på sig att kasta bollar på planen. Foto: Timmy Lundegård

Väl i matchen så fortsatte WSK Lindesberg på samma trend i sin senaste spelade period, borta mot Västerås. Där var det ett segt tempo och misstag i spelet som vände ett stabilt 2-4 till 8-4 på tjugo minuter, ett något liknande spel fortsatte även under fredagen.

Gästande Tillberga fick två perioder med flera målchanser, medan WSK hade svårt att lägga upp passningarna till sina medspelare. Trots ett tråkigt speltempo så hann Tillberga aldrig att utöka någon hotfull ledning, samtidigt som hemmalaget inte visade några större kvalspelsvibbar.

In mot den tredje perioden var vändningen däremot total. Hemmalaget visade upp det igenkännande och kvalhungriga WSK Lindesberg, som lekte till sig målen i periodens sex första minuter. 4-4 blev 8-4 och även om Tillberga fick med sig några mål mot slutet, var lagens spel plötsligt på helt olika nivåer.

– Det var väl ingen jättematch av oss idag men det var skönt att vi vann. Vi tar tre poäng och det är vad som räknas, säger WSKs lagkapten Pontus Hellsing direkt efter matchen.

Lagkapten Pontus Hellsing gör 9-5 framför målet. Foto: Timmy Lundegård

Lagkaptenen om nedåtkurvan: ”Det är oförklarligt egentligen”
Även om segern i slutändan blev solklar, kändes det som en lång väg till seger. Redan innan matchstart fanns den förrädiska tredje perioden mot Västerås, som slutade 6-0 efter en i princip säkrad seger, kvar i det mentala.

Att med det bakom sig se Tillberga som det starkare laget i två perioder mot WSK, gjorde de sista tjugo minuterna nervkittlande. WSK visade ingen kvalspelsform, men fick hemmapubliken att applådera när man visade sig vara tillbaka i den tredje perioden. Vart de tre perioderna med ett segt spel kommer ifrån, verkar däremot vara oklart.

– Dagens två första perioder blev som sagt som en fortsättning från Västerås. Vi tappar det helt, jag vet inte vad vi gjorde. Jag vet inte, det är oförklarligt egentligen, säger Pontus Hellsing.

Efter att publiken applåderat Håkan Einarsson till segrare under dagens bollkastning, som utspelades i den andra periodvilan, så visade WSK tydligt att de var tillbaka. Flera stulna bollar slutade med mål och både passningsspelet och tempot låg plötsligt på en helt annan nivå, jämfört med Tillbergas spel. Det kvalsugna WSK Lindesberg var tillbaka.

– Vi gjorde en bra tredje period efter de två tappade perioderna, så den får vi bära med oss ner till nästa vecka. Sedan gjorde vi väl egentligen inget speciellt inför perioden. Vi plockade om lite gubbar i spelet bara, väcker upp spelarna lite, men samtidigt så ska vi prestera innan dess också.

Foto: Timmy Lundegård

Nästa match spelas borta mot Arboga. En ödesmatch där en seger säkrar ett kvalspel, medan en förlust riskerar att avsluta säsongen. Tankarna ligger främst på seger, där WSKs lagkapten känner sig taggad redan en vecka i förväg.

– Det ska bli kul, riktigt kul! Det är såna matcher som man vill spela så det ska bli riktigt roligt.

Resultat WSK Lindesberg-Tillberga IK Roosters
Slutresultat
: 11-7 (1-2, 3-2, 7-3)
Skott: 34-32 (7-12, 14-8, 15-12)
Publik: 115 personer
Blommor från: Lyckoklöver

Mål:
1-0 Jacob Lihagen (Ass: Noah Karlsson)
2-2 Johan Pettersson (Ass: Emil Berglin)
3-3 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
4-4 Isac Eriksson (Ass: William Ardesjö)
5-4 Isac Eriksson (Ass: William Svensson)
6-4 Noah Karlsson
7-4 William Ardesjö (Ass: Pontus Hellsing)
8-4 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)
9-5 Pontus Hellsing (Ass: Mattias Pettersson)
10-6 Pontus Hellsing (Ass: Isac Eriksson)
11-7 Isac Eriksson (Ass: Jacob Lihagen)

Publicerad 11 mars 2022 klockan 23:38

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Sara Aspling och Kim Ryynänen kommer finnas på plats under söndagens trivseldag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Trygg Vuxen bjuder in till trivseldag

I julas agerade Sara Aspling och hennes vänner i Trygg Vuxen jultomtar, då de delade ut julklappar till ett flertal av kommunens ungdomar. Nu har tomtekostymen bytts ut mot sommarkläder när föreningen bjuder in till en trivseldag där ungdomar och vuxna kan finna gemenskap och samtidigt utmana varandra i olika lekar.
– Man måste ju starta någonstans och vi kan bara hoppas att så många som möjligt kommer, säger Sara.

24 juni 2022 klockan 11:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

På midsommardagen är det dags för karneval i Ramsberg. Foto: Privat

Ramsberg blåser nytt liv i midsommarkarnevalen

Efter ett långt pandemiuppehåll kan nu Ramsbergs idrottsförening äntligen bjuda in till sin traditionsenliga karneval som tågar genom byn på midsommardagen. Festligheterna fortsätter sedan en bit in på kvällen vid festplatsen med musikunderhållning, café och olika typer av lotterier.
– Eftersom vi inte har någon anmälan har vi inte en aning hur många bidrag det blir, det kan bli alltifrån ett till tjugo, skrattar Hanna Toumisto, ordförande i föreningen.

23 juni 2022 klockan 13:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny satsning ska hjälpa barn i sitt sorgearbete

En undersökning gjord av Kantar Sifo visar att 9 av 10 vuxna tycker att barns sorg är ett viktigt ämne att ...

Charlottes sommartips till nya och gamla hundägare

Det har gått närmare två år sedan Charlotte Lundell tog över husdjursbutiken Kotten & Co efter Sara ...

Man allvarligt skadad efter att ha klämts fast under träd

En man i 70-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador sedan denne klä...

Arkivbild: LindeNytt

Midsommarfirandet i parken är inställt

Lindesbergs folkdansgille är den förening som sedan 50-talet varit med och arrangerat det traditionella midsommarfirandet i Oscarsparken, Lindesberg. Arne Evertsson är en av medlemmarna och har själv medverkat under de senaste 50 åren. Men den här sommaren blir det inget. Han berättar för LindeNytt, att man i år helt enkelt inte har fått ihop tillräckligt med folk för att kunna genomföra evenemanget.
– Jag vet inte om det beror på pandemin, men det verkar som att folk har skaffat andra vanor, förklarar han.

21 juni 2022 klockan 15:26 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Här kan du fira midsommar i Lindesbergs kommun

Midsommaraftonen närmar sig och även om några platser i år inte kommer att hålla något firande, så finns det fortfarande många valmöjligheter för den som vill uppleva det traditionella firandet. LindeNytt har listat de platser som just nu har kommit till vår kännedom.

21 juni 2022 klockan 15:24 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fiske drog upp en vinnarfisk
I lördags arrangerades Fiskets Dag i Dalkarlshyttan. Arrangören, Lindessjöns FVO, summerar tillställningen som den bästa någonsin sett till ...
21 juni 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Storbackas svar till moderaterna: ”Jag kommer fortsätta bry mig”
INSÄNDARE/DEBATT: Kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka (S) svarar på moderaternas debattsvar som publicerades under måndagen i LindeNytt.
21 juni 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Fina resultat för Frövi Judo på Special Olympic Games
4 guld, 3 silver och 1 brons blev resultatet för Frövi Judo efter helgens Special Olympic Games som gick av stapeln i Malmö. Tävlingen, som är ...
20 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Moderaternas svar: Storbacka har inget mandat!

INSÄNDARE/DEBATT: Det är intressant hur kommunpolitikern Bengt Storbacka försöker att rikta fokus mot privatiseringar istället för att prata om de verkliga problem som råder på det sjukhus som finns i hans kommun. Storbacka vill hellre prata om hur det ser ut i andra regioner, inte minst i Stockholm. I sammanhanget kan man då påpeka att Region Stockholm har kortast operationsköer i landet. Faktum är att Bengt Storbacka inte har något mandat när det kommer till sjukvården i regionen utan det är hans partikollegor Andreas Svahn och Karin Sundin som har det. Samma S-regionpolitikerna som stängde nattakuten för något år sedan.

20 juni 2022 klockan 10:56 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

En färgsprakande kostymrepetition pågår i Gammelbo. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Inför premiären av Korpspelen – få en glimt av skådespelet redan nu

Just nu pågår de sista repetitionerna för fullt inför Bergslagens Spektakelteaters hittills största uppsättning Korpspelen. Vid den unika spelplatsen inuti Aerodromen i Gammelbo har skådespelarna samlats för att genomföra den första kostymrepetitionen.
– Det är en oerhört rolig, fantastisk och unik ensemble som jag fått möjlighet att jobba med, utbrister regissören Stefan Jansson glatt när LindeNytt kommer på besök.

18 juni 2022 klockan 13:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Marina fångar historiens vingslag i Stripa

Under sex veckor har Marina Jacob och Isabella Mazzanti arbetat som gästkonstnärer i Lindesbergs kommun, som en del...

Den som drar upp störst fisk vinner – ett kräftland

Lördag 18 juni arrangeras Fiskets Dag i Dalkarlshyttan. Som vanligt är det Lindessjöns FVO som hå...

Säsongens första hemmaseger är säkrad!

Trots en hel del teknikproblem under torsdagens lunchtävlingar så fick Fornabodapubliken ta del av säsongens fö...

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Martin på Råsvalen för tredje sommaren – ställer upp storbildsskärm i Gusselby

Det blir en tredje sommar med Martin Almgren på Råsvalens vatten, när man den 16 juli återigen bjuder in till en kvälls flytande konsert. Nytt för i år är att även besökare utan båt har möjlighet att se framträdandet, då man kommer att ställa upp en storbildsskärm och högtalare vid Gusselby Annorlunda.
– Folk som inte har båt, men som ändå vill se konserten, kan åka dit, säger Martin.

16 juni 2022 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Flera bränder på kort tid oroar: ”Har polisanmälts”

Under onsdagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsparti i anslutning till industriområdet i...

Ingen torka för ”Leda och svanen” i sommar

Den av många uppskattade fontänen på Rådhustorget, föreställande Leda och svanen ur grekisk ...

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”

Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i ...

bildspel Solig aktivitetsvecka lockar till lek och skratt

Det fullkomligt bubblar av skratt och lek vid det lilla grönområdet på Björkhyttevägen där LIBO fram till ...

Full fart för Lilla Logen: ”Över förväntan”

Närmare tre månader har passerat sedan Lindegårdens Värdshus försattes i konkurs, men tiden ...

Dialog om slumpvisa drogtester och narkotikahund på Lindeskolan

Under en pressträff på måndagen presenterade Barn- och utbildningsnämnden några utvalda ...

Koppartornet på Kaninholmen i Frövi är förlagan till det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

Frövis nya hotell för pollinerare invigt – föreställer välkänt torn

I höstas inkom ett medborgarförslag till Lindesbergs kommun, som föreslog att det skulle byggas insektshotell för främja den biologiska mångfalden. Resultatet blev att utlysa en tävling där medborgarna fick lämna förslag på vilka byggnader i kommunen som skulle komma att gestaltas som insektshotell. Under måndagen avtäcktes det vinnande bidraget, föreställande Koppartornet på Kaninholmen i Frövi, som fått sin plats utanför äldreboendet Tallen.

13 juni 2022 klockan 15:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Personbil i diket efter att ha kört in i mitträcke på R50
En singelolycka har inträffat på riksväg 50 i höjd med Södra Måle, strax söder om Lindesberg.
13 juni 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lions loppis genererar stödpengar – nu efterlyses fler bidragssökande
Väl synlig från riksväg 50 i Vasselhyttan ligger den välbesökta loppisladan som drivs av Lions Club Storå. Här går att fynda möbler, husgerå...
13 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Premiär för Ort 12 – Stripabryggeriets nya pilsner
I samband med Stripabryggeriets pubkväll på fredagen så lanserade man den helt nya ölen Ort 12. En öl som enligt delägare Jan Magnusson på...
11 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-06-11

2022-06-10

2022-06-10

2022-06-10

2022-06-09

2022-06-09

2022-06-08

2022-06-08

2022-06-07

2022-06-06

2022-06-06

2022-06-06

2022-06-06

2022-06-05

2022-06-25 07:15