Foto: Timmy Lundegård

Seger efter magisk tredje period!

Efter en hemsk tredje period borta mot Västerås med sex insläppta mål, så fortsatte WSK Lindesberg med ett segare spel även under fredagskvällen. Med den tredje perioden i spel, markerade hemmalaget att det kvalhungriga WSK Lindesberg var tillbaka för att kämpa sig vidare till högre divisioner.

Det är en trelagskamp i Division 2-tabellen om de två sista kvalplatserna. Med två raka förluster för WSK så lutar säsongsavslutningen borta mot Arboga mot att bli en ödesmatch, där vinnaren går vidare mot ett kvalspel.

En seger under fredagen skulle däremot ge WSK Lindesberg en fördel inför ett eventuellt övertidsspel i den kommande ödesmatchen. WSK skulle ha råd att spela oavgjort mot Arboga, så länge som Lindelaget går mot seger.

Fredagsmatchen slutade med seger, där en musikvideo visades inför hemmapubliken i samband med WSKs inledande inspring. Även en bollkastartävling arrangerades i den andra periodpausen för att bjuda hemmapubliken på nya aktiviteter.

Det var flera bollar i luften när publiken hade en minut på sig att kasta bollar på planen. Foto: Timmy Lundegård

Väl i matchen så fortsatte WSK Lindesberg på samma trend i sin senaste spelade period, borta mot Västerås. Där var det ett segt tempo och misstag i spelet som vände ett stabilt 2-4 till 8-4 på tjugo minuter, ett något liknande spel fortsatte även under fredagen.

Gästande Tillberga fick två perioder med flera målchanser, medan WSK hade svårt att lägga upp passningarna till sina medspelare. Trots ett tråkigt speltempo så hann Tillberga aldrig att utöka någon hotfull ledning, samtidigt som hemmalaget inte visade några större kvalspelsvibbar.

In mot den tredje perioden var vändningen däremot total. Hemmalaget visade upp det igenkännande och kvalhungriga WSK Lindesberg, som lekte till sig målen i periodens sex första minuter. 4-4 blev 8-4 och även om Tillberga fick med sig några mål mot slutet, var lagens spel plötsligt på helt olika nivåer.

– Det var väl ingen jättematch av oss idag men det var skönt att vi vann. Vi tar tre poäng och det är vad som räknas, säger WSKs lagkapten Pontus Hellsing direkt efter matchen.

Lagkapten Pontus Hellsing gör 9-5 framför målet. Foto: Timmy Lundegård

Lagkaptenen om nedåtkurvan: ”Det är oförklarligt egentligen”
Även om segern i slutändan blev solklar, kändes det som en lång väg till seger. Redan innan matchstart fanns den förrädiska tredje perioden mot Västerås, som slutade 6-0 efter en i princip säkrad seger, kvar i det mentala.

Att med det bakom sig se Tillberga som det starkare laget i två perioder mot WSK, gjorde de sista tjugo minuterna nervkittlande. WSK visade ingen kvalspelsform, men fick hemmapubliken att applådera när man visade sig vara tillbaka i den tredje perioden. Vart de tre perioderna med ett segt spel kommer ifrån, verkar däremot vara oklart.

– Dagens två första perioder blev som sagt som en fortsättning från Västerås. Vi tappar det helt, jag vet inte vad vi gjorde. Jag vet inte, det är oförklarligt egentligen, säger Pontus Hellsing.

Efter att publiken applåderat Håkan Einarsson till segrare under dagens bollkastning, som utspelades i den andra periodvilan, så visade WSK tydligt att de var tillbaka. Flera stulna bollar slutade med mål och både passningsspelet och tempot låg plötsligt på en helt annan nivå, jämfört med Tillbergas spel. Det kvalsugna WSK Lindesberg var tillbaka.

– Vi gjorde en bra tredje period efter de två tappade perioderna, så den får vi bära med oss ner till nästa vecka. Sedan gjorde vi väl egentligen inget speciellt inför perioden. Vi plockade om lite gubbar i spelet bara, väcker upp spelarna lite, men samtidigt så ska vi prestera innan dess också.

Foto: Timmy Lundegård

Nästa match spelas borta mot Arboga. En ödesmatch där en seger säkrar ett kvalspel, medan en förlust riskerar att avsluta säsongen. Tankarna ligger främst på seger, där WSKs lagkapten känner sig taggad redan en vecka i förväg.

– Det ska bli kul, riktigt kul! Det är såna matcher som man vill spela så det ska bli riktigt roligt.

Resultat WSK Lindesberg-Tillberga IK Roosters
Slutresultat
: 11-7 (1-2, 3-2, 7-3)
Skott: 34-32 (7-12, 14-8, 15-12)
Publik: 115 personer
Blommor från: Lyckoklöver

Mål:
1-0 Jacob Lihagen (Ass: Noah Karlsson)
2-2 Johan Pettersson (Ass: Emil Berglin)
3-3 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
4-4 Isac Eriksson (Ass: William Ardesjö)
5-4 Isac Eriksson (Ass: William Svensson)
6-4 Noah Karlsson
7-4 William Ardesjö (Ass: Pontus Hellsing)
8-4 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)
9-5 Pontus Hellsing (Ass: Mattias Pettersson)
10-6 Pontus Hellsing (Ass: Isac Eriksson)
11-7 Isac Eriksson (Ass: Jacob Lihagen)

Publicerad 11 mars 2022 klockan 23:38

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Mållöst mot Askersund

Efter en överlägsen seger mot IFK Askersund inom en distriktsmatch under försäsongen, så var det ett optimistiskt hemmalag på Fritidsbyn. IFK Lindesberg fick dessutom den bättre matchen med över 70% bollinnehav och flera chanser på rätt planhalva. Trots chanserna så blev det en match som slutade utan mål och ett nytt kryss i protokollet.

2 juni 2023 klockan 10:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Fabrikschef Richard Morén, avdelningschef för massabruket Peter Juntti, programledare Jan-Erik Eriksson och kommunikationsansvarig Sofia Granerfeldt framför den nya fossilfria sodapannan i Billerud. Foto: Camilla Lagerman

Ingen kris – trots alla kriser – när Billeruds miljardsatsning tar form

På torsdagen bjöd Billerud in pressen för att berätta mer om hur arbetet med den nya fossilfria sodapannan fortskrider. Ett år efter att ”det första stålet” sattes på plats är den 87 meter höga byggnationen så gott som klar och nu kliver man in i en ny fas av projektet.
– Vi är omkring 90 procent inne i projektet och i dagarna passerar vi en miljon arbetstimmar här på site. Nu håller vi på och lämnar över montaget och går in i en drifttagningsfas, förklarar projektets programledare Jan-Erik Eriksson.

1 juni 2023 klockan 16:33 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Så firas svenska flaggan

Den 6:e juni firas nationaldagen med pompa och ståt på flera platser i Lindesbergs kommun. Bland annat stundar ett fullspäckat ...

Click Bait vann Bergslagsloppet

Han var favorit i uppsnacket om att få den sista inbjudan till Elitloppet. Den rosa biljetten gick istället till Norge, vilket ...

bildspel Smygtitta hos Brasserie All In

Imorgon, torsdag, är det stor premiäröppning hos Brasserie All in i Lindesberg, men redan nu kan LindeNytt bjuda på några ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Lastbil av vägen: ”Hamnat på en åker”

En singelolycka med lastbil har inträffat på riksväg 50 i höjd med Fornaboda.

31 maj 2023 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Saw Kuly Lo blev en stor tillgång mot Askersund under försäsongens distriktsmatch. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-IFK Askersund: ”Sista skärpan som saknas”

Efter IFK Lindesbergs andra förlust i serien så laddar laget vidare mot en ny hemmamatch. Under försäsongen blev det en rejäl utklassning när man mötte Askersund i en distriktsmatch, nu ställs man mot varandra i seriematch där bortalaget gästar som tabelltvåa.
– Underskattning är det inget att tala om till på torsdag, säger Martin Eriksson.

31 maj 2023 klockan 12:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank går samman med Södra Dalarnas Sparbank
Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar Sparbanken Bergslagen AB. Därmed blir man ...
30 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Skarpt läge när Tormek inviger nytt besöksmål
Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till Lindesberg, till samma lokaler man huserar i...
29 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Intensiv rekordhelg till ända för Frövi judo
Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 800 aktiva från hela Sverige ...
29 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Skogsbrand utanför Linde – 4000 kvm i lågor

Strax före klockan 18 på söndagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsområde mellan Lindesberg och Aspens äng. SOS Alarm uppger nu att det rör sig om en skogsbrand i omfattningen 4000 kvadratmeter.
– Just nu försöker räddningstjänsten att omringa branden, uppgav operatör vid SOS Alarm strax före klockan 19.

28 maj 2023 klockan 19:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes

Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga förarna fram av publiken längs banan innan de slutligen gick i mål. Snackisen från 80-talet är här för att stanna, åtminstone om man ska tro förarna i startfältet.

27 maj 2023 klockan 17:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen varnar för telefonbedragare

Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en ...

Lions Kristinas sommargåva ska skänka glädje i tuffa tider

Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett ...

ICA-handlaren Kent satsar på landsbygden

Under våren har butiksägare Kent Söderström satsat stort på att renovera ICA Supermarket Trivselköp i ...

Annons


Hos Bergslagens Sparbank kunde man utmana varandra i duell. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Rekordstora LindeDagen blev dundersuccé

Om det var de varma, men blåsiga, sommarvindarna eller de rekordmånga utställarna som fick Lindesbergarna att gå man ur huse går det endast att spekulera i, men det man med säkerhet kan fastslå är att LindeDagen 2023 blev en riktig dundersuccé! LindeNytt kan här bjuda på en bildspecial från den soliga folkfesten.

25 maj 2023 klockan 09:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ombyggnationen av Kristinavägen pausas

PRESSMEDDELANDE: Majoritetsstyret i Lindesbergs kommun har efter samråd med näringsidkare samt kommunens tjä...

bildspel Färgsprakande besök hos Bilskadecenter

Det fullkomligt bubblade av kreativitet hos Bilskadecenter i Lindesberg under tisdagsmorgonen, när 12 elever från ...

Inför LindeDagen: ”Tur med vädret”

Med en solig prognos från SMHI råder det så gott som perfekta förhållanden inför morgondagen när årets ...

Proffsen hade uppvisning på Fornaboda

Det blev en tävlingsdag med kvalitet före kvantitet. Proffstränarna gjorde sin första visit till Fornaboda Travbana ...

bildspel Glädje och gemenskap under helgens judoevenemang

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, med deltagare från Sverige, Finland, Åland och ...

Personalen säger upp sig här och nu

INSÄNDARE/DEBATT: Personalen flyr äldreomsorgen i Örebro län. En ny rapport från Kommunal visar att färre än hä...

Rosmarie Haapala och Elin Falk har tillsammans utformat en ny kur för att råda bot mot stressiga vardagar. Foto: Jennie Einarsson

Här hjälper getter stressade personer att finna lugnet

I dagens stressiga samhälle finns det sällan tid för avkoppling, men detta är något som Rosmarie Haapala från Hälsorum Bergslagen och Elin Falk från Kallernäs Getgård vill råda bot på. Nu drar de med gemensamma krafter igång en helt ny typ av hälsokur som ska ge en chans till en lugn stund och återhämtning i vardagen.
– Jag har inte hört talas om ett sånt här koncept tidigare, det här är vi nog är ensamma om, förklarar Elin.

19 maj 2023 klockan 12:00 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Mozart och Mattei – Live på Linde Bio
Mozarts tragikomiska Don Giovanni. Som klippt och skuren för denne svenske världsbaryton Peter Mattei. Den 20 maj sjunger han live från Met i New ...
19 maj 2023 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Seger inför säsongens största publiksiffra
Lagkapten Martin Eriksson lovade seger och det löftet svek inte. Efter två vilseledande förluster så blev det en efterlängtad hemmaseger på ...
18 maj 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Youtube-kändis i blickfånget under bioevent
För att sätta stämningen ordentligt inför den stora biopremiären av Fast X anordnade Lindesbergs biograf och SHRA en gemensam bilträff utanför ...
18 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-05-17

2023-05-17

2023-05-17

2023-05-17

2023-05-16

2023-05-16

2023-05-15

2023-05-14

2023-05-14

2023-05-12

2023-05-12

2023-05-11

2023-05-11

2023-05-11

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-06-02 11:17