Jesper Jakobsson gjorde sju av målen när hans LIF besegrade Varberg. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Seger gav LIF sjätteplats i sluttabellen

Det blev seger i säsongens sista match för LIF Lindesberg. Borta mot ett avsågat Varberg var man i underläge i halvtid, men lyckades sedan vända i andra. Slutsiffrorna skrevs till 28-31 och innebär att LIF avslutar Allsvenskan som tabellsexa.

LIF Lindesberg går till sommarvila som ett vinnande lag. Borta mot Varberg tog man sin andra raka seger, men den satt sannerligen hårt inne. Den redan kvalklara tabelltolvan bjöd på rejält motstånd i inledningen, där LIF stundtals var i underläge.

Men de brandgula gästerna höll jämna steg målmässigt, mycket tack vare Jesper Jakobssons skytte. Alltefter halvleken led såg dock Varberg till att koppla greppet. Strax före halvtid skaffade man sig en tvåmålsledning och LIF gick till vila i underläge 16-14. Tempot i matchen var förhållandevis lågt, något som givetvis hade sin förklaring i tabelläget.

– Det var ganska avslaget och lite publik. De tog det mest som ett genrep för kvalet. Men vi uppbådade all motivation som vi kunde finna och gör en bra insats, säger Sébastien Ehnevid som vaktade LIF-målet i andra halvlek.

Där fick LIF värsta tänkbara start. Tre raka Varberg-mål såg till att gapet växte till 19-14, något som fick LIF att vakna till liv. Laget lyckades äta sig ikapp från femmålsunderläget och med en kvart kvar att spela satte Jakobsson 22-23. Mot slutskedet höll sedan LIF undan och vann med 28-31 efter en fin andra halvlek.

– Jesper Nilsson kommer in där och gör sju mål. Jag kan även tycka att försvarsspelet är bättre i andra. Sen får vi börja kontra och komma med fart också, då är vi alltid väldigt bra, förklarar ”Sebban”.

”Har hittat något att bygga vidare på”

Segern satte punkt för den Allsvenska säsongen 2014-15. En säsong som för LIF:s del varit något svajig, där vinster och förluster fallit om vartannat. I och med vändningen och de två poängen borta mot Varberg slutar LIF sexa i tabellen.

– Först och främst visar det på en stark moral att vi tar oss tillbaka idag. Sen är det så klart mycket skönare att få avsluta med två segrar istället för två förluster, konstaterar ”Sebban” som trots allt är besviken.

– Men för tabellen ger ju inte segern så mycket. Visst vi tar klivet upp till sjätteplats, men det känns jäkligt tråkigt att avsluta säsongen redan nu.

Något som målvakten istället kan finna glädje i är de unga spelarnas framfart. Mot Varberg klev Jesper Nilsson fram med åtta mål, samtidigt som normalt sett defensivt lagde Jesper Jakobsson hittade rätt sju gånger. Både det och det faktum att laget för andra året i rad slutar topp sex är något som ger ”Sebban” hopp om framtiden.

– Absolut, vi har hittat något att bygga vidare på. Våran trupp är också väldigt ung och vi har många spelare som är på gång att utvecklas nu. Sen är det inte så mycket som saknas heller för att vara med däruppe i toppen.

LIF kommer att träna vidare under ytterligare någon vecka. Därefter väntar vila och tillfälle för ledarstaben att börja skissa på nästa säsongs trupp. ”Sebban” är en av de spelare som står under fortsatt kontrakt.

– Jag skulle tro att kärnan blir kvar. Sen kommer det alltid in några nya och några försvinner, men stommen kommer nog att bli densamma. Så får vi en ett riktigt nyförvärv i Fatlum också!

Matchfakta Varberg-LIF Lindesberg:
Resultat: 28-31 (16-14)
Publik: 156
Mål LIF: Jesper Nilsson 8, Jesper Jakobsson 7, Bashkim Gashi 5, Jacob Nelson 3, Oskar Erixon 2, Sebastian Hammar 2, Karlo Seric, Gustaf Ekström, Albin Järlstam, Rasmus Martinsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Eskil-Warta 19-24
HK Aranäs-HIF Karlskrona 26-26
IFK Tumba-Tyresö 25-24
Skånela-Rimbo Roslagen 42-34
VästeråsIrsta-OV Helsingborg 30-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 29 mars 2015 klockan 17:50

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 08:34