Segerraden bruten för Lindlöven

Lindlövens segerrad i HockeyEttan Västra är bruten. Efter tre raka vinster tog det på onsdagen stopp hemma mot IFK Arboga. Derbyt slutade 3-5, efter att Lindlöven hamnat i underläge i mittperioden.

Onsdagens derby mellan Lindlöven och IFK Arboga i Lindehov blev en händelserik historia. Redan på tekning fick gästernas André Astley Rydberg fritt fram med Adam Brown, som parerade. Lindlöven hamnade under viss press i de inledande minuterna, men kunde snabbt äta sig in i matchen. Med dryga sex minuter spelat vann Johan Persson pucken på offensiv blålinje och serverade Max Lalander öppet mål och 1-0 till Lindlöven.

Ledningen stod sig dock inte mer än ett par minuter. Sedan kunde Arboga kvittera, efter att en oväntad passning lurat bort såväl Löven-försvaret som Brown. Bortsett från målen var matchupptakten präglad av mycket kamp. Duellerna var många och det var inte sällan som pucken låstes fast nere i något utav sarghörnen.

Men det skapades även chanser och med 14.04 spelat gav Linus Pellfolk Arboga ledningen, med ett skott som Brown släppte igenom sig. Återigen kom det en snabb replik och denna gång var det Lindlöven som stod för den. En kvicktänkt Rasmus Lindahl-Rosén volleypassade fram till Patrik Näslund, som med ett till synes simpelt skott skickade in 2-2 förbi en tafatt Marcus Dahlbom i Arboga-målet.

Gästerna studsade dock tillbaka och den andra perioden fick sämsta tänkbara start för Lindlöven. Med Lalander utvisad skickade Pellfolk in sitt andra mål för kvällen, vilket innebar 2-3 till Arboga. Tempot drogs även tidigt upp i perioden och spelet svängde åt båda håll, med mängder av chanser som följd. Anton Tano hade flera tunga skott, Rasmus Rundgren gick på genombrott och Johan Persson var även han nära att hitta nätmaskorna.

”Här hemma borde vi vinna”

Men istället för en kvittering kom 2-4 halvvägs in genom perioden. Målet föregicks av en huvudlös felpassning från Felix Scharnke i mittzon. Det var heller inte den enda gången som Lindlöven tappade puck på ställen, laget körde flera gånger fast vid egen blålinje.

– Vi ger ju dem deras chanser tycker jag. Vi vill spela oss fram, men man måste ju så klart se till att det kommer till rätt gubbar, instämmer Patrik Näslund.

Laget uppträdde oroligt perioden igenom och Brown i hemmamålet höll på egen hand siffrorna nere, framförallt med två fantastiska benparader. Åt det andra hållet skaffade sig Jonas Karlsson en möjlighet när han fräckt vände upp framför målet. Men något mer mål föll inte i perioden, trots en skottstatistik på 12-17 i Arbogas favör.

Underläge med två mål inför slutperioden innebar att pressen låg på Lindlöven. Men hemmalaget fick tidigt kontakt. Efter bara tre minuter drev Johan Persson upp en kontring, tog skott och på returen petade Jonas Karlsson in 3-4. Löven-pressen tilltog sedan och Lalander var mycket nära kvittering i spel fem mot fyra.

Men mitt i anstormingen ställde Arboga om. Charlie Sterner kom fri från mittlinjen och med mindre än tio minuter kvar att spela satte han 3-5 till gästerna. Målet var mentalt tufft för Lindlöven, men man fortsatte ändå att jaga och skapade även sina chanser. Arboga höll dock undan i slutminuterna och bröt därmed Lindlövens förlustfria svit.

– Första förlusten kommer ju alltid. Men det är tråkigt att kommer på det här sättet, här hemma där vi borde vinna, konstaterar Patrik Näslund.

”Försvarsspelet måste bli bättre”

Lagkaptenen hamnade själv i målprotokollet, med sitt 2-2 som letade sig in på ett märkligt vis. I övrigt bidrog Patrik med samma tyngd och auktoritet som tidigare i Löven-tröjan. Trots det blev det alltså förlust, något som lagkaptenen har sin förklaring till

– Jag tycker att vi inte riktigt tar ansvaret, att folk vill ha pucken och vill göra det. Man försöker lita mer på lagkompisarna och hoppas att det ska gå automatiskt.

I och med derbyförlusten mot IFK Arboga står Lindlöven kvar på nio poäng. Det räcker till en femteplats, i en jämn toppstrid där sex lag skaffat sig en lucka ner till övriga. Även om kvällens nederlag svider ser Lindlöven fortsatt positivt på den säsongsstart som man stått för.

– Det är ny match på söndag och nu måste vi komma ihåg att det här var den elfte matchen på säsongen, och bara den andra förlusten. Men det är väldigt surt att tappa tre poäng på hemmabanan. Det kan man inte göra om man vill vara i toppen av serien, slår Jussi Salo fast.

Vad måste förbättras till söndagens möte med Surahammar?
– Försvarsspelet måste bli mycket bättre. Målvaktsspelet är också en del av försvarsspelet och där har vi mycket att jobba på. Kan vi spela lika effektivt i försvaret som vi gjort tidigare har vi en bra chans att vinna.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 3-5 (2-2, 0-2, 1-1)
Publik: 385
Skott: 36-42
Mål Lindlöven: 1-0 Max Lalander (Persson, Warman), 2-2 Patrik Näslund (Lindahl-Rosén, Tano), 3-4 Jonas Karlsson (Persson, Berg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Tranås-Enköping 4-2
Borlänge-Köping 6-2
Kumla-Skövde 5-4 str
Surahammar-Mariestad 2-3 str

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

 

Publicerad 30 september 2015 klockan 21:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 09:07