För första gången sedan den andra november förlorade Lindlöven en match. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Segerraden bruten i sista matchen

Lindlöven gick poänglösa i höstseriens avslutande omgång. Bortaderbyt mot Kumla slutade 3-4, vilket innebar ett stopp på Lövens åtta matcher långa segersvit. Laget slutar därmed trea i HockeyEttan Västra och har spel i AllEttan Södra att vänta efter jul.

– Kumla gör det bra, de ville det kanske lite mer än oss. Vi fick inte matchen dit vi ville och de var väldigt effektiva med sina målchanser, summerar Löventränaren Jussi Salo.

Det var en derbyfight av akademisk betydelse som avrundade Lindlövens höstserie. Laget var sedan tidigare klara för AllEttanspel och det som istället gällde var om det skulle bli en andra- eller tredjeplats i sluttabellen. För Kumlas del var läget däremot allvarligare, då en femteplats och AllEttanbiljett stod på spel.

Det var därför inte konstigt att hemmalaget klev ut hårt i den första perioden. Kumla vann skotten med knapp marginal och tog även ledningen, ett mål som kom efter sex minuters spel. Halvvägs in i mittenakten ökade 1-0-skytten Martin Eberhardsson själv på till 2-0, innan Lindlöven skaffade sig kontakt genom Johan ”Böna” Persson.

Men ett powerplaymål i periodens slutminut och utdelning även tidigt i tredje för Kumla gjorde att siffrorna rann iväg till 4-1. Löven vägrade dock att ge sig, för duon André Astley Rydberg och Felix Zetterberg skapade nerv med varsin reducering. Under slutforceringen fick laget även chansen att spela i sex mot fyra, men utan att få utdelning. Slutsiffrorna landade vid 4-3 för Kumla och det satte punkt för Lindlövens segersvit.

– Vi gjorde ändå en bra och jämn match. Tänker man på förberedelserna för AllEttan gjorde det inget att vi förlorade idag, vi har ändå ett bra självförtroende efter åtta vinster på de nio sista matcherna. Alla lag förlorar ibland, konstaterar Jussi Salo.

AllEttan inleds 27:e december

Tränaren menar att laget hade minst lika många möjligheter till mål som Kumla, men att motståndet visade upp en större effektivitet. Det innebar alltså Lindlövens första förlust i HockeyEttan Västra sedan den andra november.

I övrigt har serien varit en stor framgång för laget. Under hösten har Löven gjort fina resultat och Löven slutar även trea i serien, klubbens bästa resultat på många år. Trots den insatsen vill inte Salo segla iväg i summeringen.

– Det har gått ungefär som planerat. Vi sa redan innan serien började att vi skulle vara som bäst i november, när allt avgörs. Vi tränade stenhårt i september och mitten av oktober, det var kanske därför som v inte fick resultaten med oss där i serien. Men under slutet har vi spelat riktigt bra och vi kunde vinna åtta raka matcher under den andra rundan.

I och med tredjeplatsen i höstserien avancerar Lindlöven vidare till AllEttan Södra. Där får laget sällskap av Borlänge, Mariestad, Skövde, Kumla, Troja/Ljungby, Kristianstad, Vimmerby, Nybro och Kallinge-Ronneby. Nu väntar ett uppehåll innan nästa seriespel drar igång, men det blir ingen längre vila. AllEttans premiäromgång spelas tisdagen redan den 27:e december.

– Det blir inte så mycket uppehåll. Vi tränar riktigt hårt nu fram till 22:a och sen drar vi igång igen 26:e, så det blir tre dagars uppehåll över jul, avslutar Salo.

Matchfakta Kumla-Lindlöven:
Resultat: 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)
Publik: 331
Skott: 30-32
Mål Lindlöven: 2-1 Johan Persson (Warman, Rooth), 4-2 André Astley Rydberg (Lalander, Berg), 4-3 Felix Zetterberg (Perstedt, Bergmark)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-IFK Arboga 2-1
Köping-Skövde 2-3
Forshaga-Mariestad 2-5
Åker/Strängnäs-Enköping 2-6
Surahammar-Grästorp 2-5

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 14 december 2016 klockan 21:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 02:52