Fatlum Ahmeti stod för nio av LIF-målen mot VästeråsIrsta. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Segerraden bruten för LIF, förlust i toppmötet

Formtoppen stannade vid fyra raka vinster för LIF Lindesberg. I torsdagens toppmöte hemma med VästeråsIrsta föll brandgult med 30-34, efter att ha varit i underläge matchen igenom. Förlusten innebär att LIF riskerar att tappa sitt försprång i kvalstriden.

Arenan slog på torsdagskvällen upp portarna för ett laddat toppmöte i handbollens Allsvenska. LIF Lindesberg tog emot VästeråsIrsta, vilket innebar ett möte mellan två formstarka rivaler. Efter ett par trevande inledande minuter öppnade gästerna starkast och LIF hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge.

Det underläget stod sig sedan fram till 13 minuter, då Fatlum Ahmeti kvitterade till 7-7. Kort därpå ryckte dock VästeråsIrsta på nytt ifrån via fyra raka mål. Gästerna behöll sedan försprånget halvleken ut och halvtidssiffrorna var klara 11-17. Tufft läge för LIF med andra ord.

– Det är en dålig första halvlek och vi missar några lägen. Det är okej att missa, men bakåt släpper vi in dem alldeles för lätt. Vi kliver inte dit, analyserar Fatlum om lagets första halvlek.

Men svårigheterna fortsatte i upptakten på andra och efter åtta minuters spel hade underläget ökat till just åtta mål. Herman Arenvang tog timeout, men den omedelbara effekten uteblev. Efterhand växlade dock LIF upp och med kvarten kvar gick laget från 17-24 till 22-24.

Gästerna skruvade återigen åt greppet, men brandgult bet tillbaka. Som närmast var LIF ett mål ifrån med sju minuter kvar att spela. Pressen var då stor och i sin jakt på fler mål öppnade laget upp sig. Det utnyttjade VästeråsIrsta till att avgöra matchen i slutskedet och LIF föll med 30-34.

– När man möter bättre motstånd och måste jaga i 40 minuter blir det jobbigt. Vi är rätt nära i andra, men det ville sig inte riktigt, summerar Fatlum förlusten.

”Vi försöker fokusera på vårt”

Mittsexan var för kvällen den mest lysande LIF-spelaren. Med hela nio mål gick han i bräschen för lagets offensiv, en prestation som tyvärr inte gav önskat resultat.

– Just nu känns det värdelöst. Nio mål ger inga poäng, jag hade hellre gjort noll och haft två poäng här idag. Det är alltid kul när det går bra för dig, men om det inte ger några poäng åt laget är det skit samma, förklarar Fatlum.

Nederlaget mot VästeråsIrsta satte stopp för en fin LIF-trend. Till matchen kom laget till spel med fyra raka vinster, en formtopp som hade lyft brandgult upp på kvalplats mot Elitserien. Trots kvällens förlust ligger LIF för tillfället kvar som fyra och Fatlum är medveten om utgångsläget.

– Det är några matcher kvar och det är många poäng att spela om fortfarande. Det är klart att man kollar tabellen då och då, men vi försöker att låta bli och fokusera på vårt. Vi tränar för att vinna matcher och det är vad vi är mest fokuserade på.

Fyra omgångar återstår att spela innan det att grundserien avslutas. Samtliga LIF:s återstående matcher spelas mot lag som placerar sig längre ner i tabellen, med formsvaga Önnered näst på tur. Med mer än en vecka kvar vet Fatlum vad som väntar.

– De är storvuxna och vi har haft svårt mot sådana lag. Men vi kommer att åka dig med bästa tänkbara fokus och förberedelse. Det blir en rolig match, vi får se hur det går.

Matchfakta LIF Lindesberg-VästeråsIrsta:
Resultat: 30-34 (11-17)
Publik: 762
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 9, Jacob Nelson 6, Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 3, Oskar Erixon 2, Sebastian Hammar 2, Joakim Bååk, Gustaf Ekström

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

 

Publicerad 25 februari 2016 klockan 20:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 17:31