Semifinal nästa för Linde

Lindesberg Volley är klart för semifinal i SM-slutspelet. Derbykampen mot Örebro Volley blev endast tre matcher lång, efter att Linde på söndagen avgjort kvartsfinalserien. Via 3-0 i set säkrade Linde sin plats i semifinalen där Hylte/Halmstad väntar.

Inför den tredje kvartsfinalen var Örebro Volley tvingade till att vinna. Men det var hemmalaget Lindesberg Volley som öppnade bäst. Laget tog en tidig, men knapp, ledning och utökade den sedan till 9-4. En bidragande faktor till det var lagets fina blockspel.

Ett fortsatt starkt Linde kunde krydda sin ledning till sju poäng. Örebro vann sina bollar med jämna mellanrum, men det var Linde som kontrollerade spelet. Hemmalaget höll gapet intakt och trots ett längre spelavbrott hade man inga problem att ta hem setet. Nette Peit blockade in den avgörande bollen till 25-15.

Även i andra såg Linde till att ta kommandot. Hemmalaget gick upp till 4-0, mycket tack vare en fenomenal Marjorie Giordano. Amerikanskan visade upp ett urstarkt spel och låg bakom mycket i poängväg.

– Hon hade inte en enda anfallsmiss förra matchen och är nog den bästa lagkaptenen jag har haft sen jag var 35. Hon håller ihop laget. Det är inte bara i de här matcherna, utan det är varje träning, berömmer Johan Isacsson sin kapten.

Örebro å sin sida växte in i setet, men hade trots det svårt att hota. För på andra sidan fanns ett Linde som spelade med ett härligt flyt och plockade de poäng som behövdes. Man höll Örebro på säkert avstånd setet igenom och vann slutligen med 25-17.

”Vi har förtjänat det här”

Men med underläge 2-0 i set vaknade Örebro till liv i tredje. Gästerna tog ledningen för första gången i matchen och nöjde sig inte heller där, utan gick ifrån till hela 3-8. Linde hade väldigt svårt att få grepp om spelet och avståndet höll sig intakt.

Efterhand började man dock närma sig boll för boll. Vid ställningen 16-14 var Linde slutligen ikapp och förbi, men Örebro tog sig snabbt tillbaka. Då visade Linde sin styrka, spände musklerna och skapade sig en lucka. Den höll man hela vägen och via 25-20 säkrade man segern och på samma gång även semifinalplatsen.

I och med vinsten står det klart att Linde segrat i derbykampen mot Örebro med 3-0 i matcher. Redan inför dagens match hade man från Linde-håll påpekat vikten av att avgöra så snabbt som möjligt. Att laget nu är klart för semifinal efter blott tre kvartsfinaler är därför välkommet.

– Ja absolut, det är skönt att vara tillbaka i semifinal. Det känns bra och vi har förtjänat det, vi har spelat bra för att ta oss hit, säger Marjorie Giordano efter segern.

Repris av fjolårets semifinal

Själv blev lagkaptenen utnämnd till matchens bästa Linde-spelare. Sin egen form är ”Margie” försiktig med att hylla, men däremot talar hon gärna om lagets styrkor.

– Vi har alltid ett bra och stadigt blockspel och en bra serve tycker jag. Det kan vi definitivt använda som ett vapen. Vårat passningsspel har haft sina downs, men vi klarade av att hålla det jämnt idag.

Även från tränarhåll är tongångarna positiva över lagets spel runt nätet.

– Bra block och defence. Det har blivit bättre och bättre, framförallt sopar våran position sex upp många bollar. Men vi har några procent till att krama ur, menar Isacsson.

Nästa lag på tur för Linde är Hylte/Halmstad, som även vann sin kvartsfinalserie med 3-0 i matcher. Semifinalen blir en repris av fjolårets drabbning. Den gången tog sig Hylte vidare via tre raka vinster och vann senare guldet, men Isacsson har stora förhoppningar denna gång.

– Vi har en bra chans. Vi vann i GP, men förlorade i grundserien. Hylte är en tuff motståndare, men samtidigt är de inte bättre än vad de var förra året när vi möttes. Jag tycker däremot att vi är det.

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 3-0 (25-15, 25-17, 25-20)
Publik: 421

Övriga resultat från SM-slutspelet:
Hylte/Halmstad-Sollentuna 3-2
Engelholm-Gislaved 3-0
Katrineholm-Svedala 3-0

Publicerad 29 mars 2015 klockan 19:59

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 16:49