Semifinalen nära för Linde

Lindesberg Volley stormar fram mot en SM-semifinal. I Idrottshuset säkrade man på onsdagen den andra raka kvartsfinalsegern, via 1-3 i set mot Örebro Volley. Det resultatet gör att Linde har chansen att avgöra matchserien på söndag.

Lindesberg Volley har rejält slagläge i kvartsfinalserien mot Örebro Volley. Detta sedan man på onsdagskvällen vunnit den andra matchen i ett kokande Idrottshus. På förhand var Örebro pressade till seger, något som visade sig i matchupptakten. Hemmalaget öppnade nämligen urstarkt och gick upp till 5-1 mot ett till synes segt Linde.

Tränare Isacsson svarade med att ta en time-out och fick snabbt utdelning då gästerna vände till 5-6. Örebro återtog visserligen kommandot via tre raka bollvinster, men poängtavlan svängde snabbt tillbaka till Lindes fördel. Efterhand stabiliserade sig setet med gästerna i en knapp ledning.

Den ledningen växte dock allteftersom och till slut var Linde uppe i 10-16. Från den punkten var man sedan väldigt starka. Örebro tilläts inte alls hitta tillbaka varken i spelet eller poängmässigt och setet vanns av Linde med 16-25.

Precis som i första set var det Örebro som öppnade klart starkast i andra. Hemmalaget plockade hem de fyra första bollarna innan Linde kunde vakna till liv. Fyrapoängsgapet minskade därefter bit för bit, men Örebro höll fast vid sin ledning långt in i setet.

– Det är klart att då blir det jobbigt när man måste arbeta sig upp hela tiden från underläge. Sen stämde inte mycket och då vart vi stressade istället, förklarar Therese Granlund underläget.

”En hård dag på jobbet”

Vid ställningen 15-15 var Linde slutligen ikapp och kort därefter skaffade man sig även övertaget. Via tre raka bollvinster skapade man sig en lucka, men Örebro gav sig inte så lätt. Hemmalaget kämpade sig tillbaka och pressade Linde hela vägen. Till slut visade gästerna sin styrka och Nette Peit avgjorde setet till 24-26.

Tredje set fick sedan en klart jämnare start än de tidigare två. Linde tog en knapp ledning, men därefter svängde det snabbt över till Örebros fördel. Hemmalaget visade upp en helt annan beslutsamhet mot vad man gjort tidigare och malde ner gästerna till de klara siffrorna 25-14. Därmed pressade Örebro fram ett fjärde set.

Väl där svarade Linde för sin starkaste inledning. Tack vare det kunde man även koppla greppet till 5-8, en ledning man sedan såg till att vårda. Genom ett stabilt spel kunde man utöka avståndet till tio poäng och Örebro orkade aldrig resa sig. Via setsiffrorna 14-25 säkrade Linde segern och gick samtidigt upp till 2-0 i matcher.

– Det var en hård dag på jobbet, det gick kanske för lätt i den förra matchen. Sen är volleyboll jobbigt när du måste starta om motorn, när du börjar som du börjar är det skitjobbigt att hitta rätt. Men vi måste lära oss att komma ur det hyffsat. Då växer man som spelare, summerar Johan Isacsson segern.

”Inget prat om semifinal”

Både tränaren och hans spelare var i efterhand inte alls nöjda med prestationen. Kritiken handlade främst om att Linde saknat den rätta attityden, något som gjorde att man fick svårt att prestera. Trots det blev en till synes behaglig seger och en bidragande faktor till det kan ha varit det stora stödet på läktarplats.

– Ja det är skitroligt att vi har sånt tryck. Det känns lika mycket som att vi har hemmaplan här som att de har det, säger Therese.

I och med vinsten står hennes Linde endast en match från semifinal. Men några större tankar om de utmaningar som kan vänta framöver har liberon inte.

– Vi försöker faktiskt att inte tänka så mycket på det. Inte jag i alla fall. Det är klart att man måsta planera, men vi tar de här matcherna först och det är tuffa matcher. Det är inget prat om semifinal än så länge.

Ställningen i kvartsfinalerna är nu 2-0 i matcher till Lindes fördel. Tack vare det har man chansen att stänga matchserien redan på söndag, då man tar emot Örebro i Arenan. Therese menar att man måste se till att ta den chansen.

– Det är skitviktigt. Då får vi både självförtroende och lite vila. Plus att vi kommer kunna träna på ett helt annat sätt.

Matchfakta Örebro Volley-Lindesberg Volley:
Resultat: 1-3 (16-25, 24-26, 25-14, 14-25)
Publik: 264

Övriga resultat från SM-slutspelet:
Svedala-Katrineholm 2-3

Publicerad 25 mars 2015 klockan 20:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 17:03