Sedan favoriten Arendal slagits ut ligger vägen mot final öppen för Binai Aziz och hans Bodö. FOTO: Bodö HK

Semifinalen skrämmer inte Binai: ”Borde sikta på guld”

Binai Aziz har hunnit tre år in på sitt proffsäventyr i Norge. Nu går han in till sina viktigaste matcher hittills i den blåa Bodö-tröjan. Siktet är inställt på guld, där det nästa hindret för det är en semifinal mot uppstickaren Runar Sandefjord.

Grundserien slutade med en andraplats för Bodö HK. En bidragande faktor till det var Binai Aziz, 29-åringen som gör sin tredje säsong i den alltmer storsatsande klubben. Efter att ha fostrats i LIF Lindesberg tog Binai sommaren 2012 steget till Norge och har sedan dess etablerat sig som en viktig kugge i laget.

Nu är slutspelet igång och hans Bodö är beslutna att nå långt. Kvartsfinalerna blev en enkel resa, där man besegrade Drammen i två raka matcher. Det stora hotet mot ett guld var på förhand Arendal, men grundserievinnaren åkte oväntat nog ut i kvarten.

– Vi förlorade cupfinalen mot dem också, så vi var lite trötta på dem haha. Nu får vi förhoppningsvis en lite lättare väg fram till finalen, konstaterar Binai.

Det lag som satte stopp för Arendals framfart var Runar Sandefjord. Nu är det just Runar som väntar i semifinal för Bodö och Binai har respekt för motståndet.

– De har inte imponerat särskilt mycket under säsongen men har gått allt starkare på slutet. Deras tränare heter Zanotti och är ganska oförutsägbar, så det kan bli lite hur som helst. Jag tror att de kommer att försöka förstöra för oss i och med att vi har spelat så pass bra över hela säsongen.

”Folk förväntar sig mycket av oss”

Ja, för säsongen har varit ett nytt steg i rätt riktning för Bodö HK. När Binai kom till klubben var man nykomligar i högstaligan och därefter har laget tagit steg för steg mot den norska handbollstoppen. I sommar löper Binais kontrakt ut, men i dagsläget ser han inga problem med att stanna kvar i den storsatsande klubben.

– Jag tror att framtiden ser ljus ut. För varje år jag har varit här har vi blivit bättre och bättre och tar vi en Champions League-kvalplats och får in någon bra värvning till nästa säsong kan det här laget hävda sig i stormatcher. Det märker man att vi kan redan nu. Vi är väldigt samspelta, går en spelare sönder sätter man in en ny som en schackpjäs, förklarar Binai.

Men att vara en växande storklubb har även sina baksidor. Pressen på Bodö är inför det här slutspelet väldigt stor.

– Folk förväntar sig att vi ska gå till final. Det står spikat märker jag och det är väl både på gott och ont. Folk förväntar sig mycket av oss, men som vi ser gick Arendal på en riktig mina och åkte ut mot Runar. Så innan vi snackar om final måste vi koncentrera oss på den här fighten, menar Binai.

I Norge har han vant sig vid att spela bäst av tre slutspelsmatcher. En omställning för honom som kommer från Sverige, där siffran är bäst av fem.

– För min del spelar det ingen roll. Men det är alltid roligt att spela matcher och med fem matcher får man alltid fram det bästa laget.

Som exempel pekar Binai på Arendals oväntade uttåg i kvarten. Just det reducerade antalet slutspelsmatcher tror han är något som öppnar upp för fler skrällar.

– Ja och speciellt om man som favorit börjar på bortaplan. Så pass bra är lagen att man lätt kan förlora borta, då kommer man sen hem till hemmabanan med höga krav på sig. Det är inte mycket som behövs för ett lag att skrälla över tre matcher.

”Bara larvigt att säga något annat”

För egen del hoppas dock Binai att semifinalen inte bjuder på några sådana överraskningar. Han själv kommer att spela en nyckelroll, även om han inte är helt nöjd med sin slutspelsform.

– Utan att avslöja alltför mycket kan jag säga att den inte är som den skulle. Jag är fortfarande i bra form, men har haft problem med en axel ända sedan cupfinalen. Men nu får vi tillbaka spelare som varit skadade länge och då kan vi hålla bra tryck över 60 minuter. Det är det som kommer att avgöra i slutändan.

På söndag inleds Bodös semifinalspel med bortamöte mot Runar Sandefjord. Laget överger då det fortsatt vintriga klimatet i norra Norge för att flyga söderut.

– Det är egentligen den vanliga uppladdningen faktiskt. Vi åker ner dagen före, får känna på sommarvädret och sover gott på ett hotell. Sen handlar det om att försöka få in lite aggressivitet i skallen och gå ut och göra vårat jobb. För gör vi vårat jobb så kommer vi att vinna, säger Binai.

29-åringen ser på semifinalen mest som ett stopp längs vägen. Med Arendal ute ur leken är det ingen tvekan om vart Binai och Bodö siktar.

– Just nu så borde vi sikta på guld. Det är egentligen bara larvigt att sticka under stol med det och säga något annat. Vi är så pass bra att vi ska kunna ta guldet.

Publicerad 24 april 2015 klockan 17:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp i matchen, men med hjälp av Robert Mjönander och åttamålsskytten Algot Hane. Kunde LIF, trots förlust, minska målgapet från ett sjumålsunderläge till en tremålsförlust, på tjugo minuter.

13 februari 2021 klockan 19:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Foto: Timmy Lundegård

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades matchen in i ett övertidsspel som därefter avgjordes i straffar. Sex skott behövde där Alexander Sunnefors spelade in två viktiga poäng till Lindlöven.

24 januari 2021 klockan 19:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-03-02 17:34