Sedan favoriten Arendal slagits ut ligger vägen mot final öppen för Binai Aziz och hans Bodö. FOTO: Bodö HK

Semifinalen skrämmer inte Binai: ”Borde sikta på guld”

Binai Aziz har hunnit tre år in på sitt proffsäventyr i Norge. Nu går han in till sina viktigaste matcher hittills i den blåa Bodö-tröjan. Siktet är inställt på guld, där det nästa hindret för det är en semifinal mot uppstickaren Runar Sandefjord.

Grundserien slutade med en andraplats för Bodö HK. En bidragande faktor till det var Binai Aziz, 29-åringen som gör sin tredje säsong i den alltmer storsatsande klubben. Efter att ha fostrats i LIF Lindesberg tog Binai sommaren 2012 steget till Norge och har sedan dess etablerat sig som en viktig kugge i laget.

Nu är slutspelet igång och hans Bodö är beslutna att nå långt. Kvartsfinalerna blev en enkel resa, där man besegrade Drammen i två raka matcher. Det stora hotet mot ett guld var på förhand Arendal, men grundserievinnaren åkte oväntat nog ut i kvarten.

– Vi förlorade cupfinalen mot dem också, så vi var lite trötta på dem haha. Nu får vi förhoppningsvis en lite lättare väg fram till finalen, konstaterar Binai.

Det lag som satte stopp för Arendals framfart var Runar Sandefjord. Nu är det just Runar som väntar i semifinal för Bodö och Binai har respekt för motståndet.

– De har inte imponerat särskilt mycket under säsongen men har gått allt starkare på slutet. Deras tränare heter Zanotti och är ganska oförutsägbar, så det kan bli lite hur som helst. Jag tror att de kommer att försöka förstöra för oss i och med att vi har spelat så pass bra över hela säsongen.

”Folk förväntar sig mycket av oss”

Ja, för säsongen har varit ett nytt steg i rätt riktning för Bodö HK. När Binai kom till klubben var man nykomligar i högstaligan och därefter har laget tagit steg för steg mot den norska handbollstoppen. I sommar löper Binais kontrakt ut, men i dagsläget ser han inga problem med att stanna kvar i den storsatsande klubben.

– Jag tror att framtiden ser ljus ut. För varje år jag har varit här har vi blivit bättre och bättre och tar vi en Champions League-kvalplats och får in någon bra värvning till nästa säsong kan det här laget hävda sig i stormatcher. Det märker man att vi kan redan nu. Vi är väldigt samspelta, går en spelare sönder sätter man in en ny som en schackpjäs, förklarar Binai.

Men att vara en växande storklubb har även sina baksidor. Pressen på Bodö är inför det här slutspelet väldigt stor.

– Folk förväntar sig att vi ska gå till final. Det står spikat märker jag och det är väl både på gott och ont. Folk förväntar sig mycket av oss, men som vi ser gick Arendal på en riktig mina och åkte ut mot Runar. Så innan vi snackar om final måste vi koncentrera oss på den här fighten, menar Binai.

I Norge har han vant sig vid att spela bäst av tre slutspelsmatcher. En omställning för honom som kommer från Sverige, där siffran är bäst av fem.

– För min del spelar det ingen roll. Men det är alltid roligt att spela matcher och med fem matcher får man alltid fram det bästa laget.

Som exempel pekar Binai på Arendals oväntade uttåg i kvarten. Just det reducerade antalet slutspelsmatcher tror han är något som öppnar upp för fler skrällar.

– Ja och speciellt om man som favorit börjar på bortaplan. Så pass bra är lagen att man lätt kan förlora borta, då kommer man sen hem till hemmabanan med höga krav på sig. Det är inte mycket som behövs för ett lag att skrälla över tre matcher.

”Bara larvigt att säga något annat”

För egen del hoppas dock Binai att semifinalen inte bjuder på några sådana överraskningar. Han själv kommer att spela en nyckelroll, även om han inte är helt nöjd med sin slutspelsform.

– Utan att avslöja alltför mycket kan jag säga att den inte är som den skulle. Jag är fortfarande i bra form, men har haft problem med en axel ända sedan cupfinalen. Men nu får vi tillbaka spelare som varit skadade länge och då kan vi hålla bra tryck över 60 minuter. Det är det som kommer att avgöra i slutändan.

På söndag inleds Bodös semifinalspel med bortamöte mot Runar Sandefjord. Laget överger då det fortsatt vintriga klimatet i norra Norge för att flyga söderut.

– Det är egentligen den vanliga uppladdningen faktiskt. Vi åker ner dagen före, får känna på sommarvädret och sover gott på ett hotell. Sen handlar det om att försöka få in lite aggressivitet i skallen och gå ut och göra vårat jobb. För gör vi vårat jobb så kommer vi att vinna, säger Binai.

29-åringen ser på semifinalen mest som ett stopp längs vägen. Med Arendal ute ur leken är det ingen tvekan om vart Binai och Bodö siktar.

– Just nu så borde vi sikta på guld. Det är egentligen bara larvigt att sticka under stol med det och säga något annat. Vi är så pass bra att vi ska kunna ta guldet.

Publicerad 24 april 2015 klockan 17:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-21 23:41