Sen kvittering gav ny Lövenvinst: ”Vi är alla riktiga vinnarskallar”

Redan AllEttanklara Lindlöven inkasserade på onsdagen sin sjunde raka seger. Laget var dock illa ute mot gästande Grästorp, men en kvittering från Felix Scharnke två minuter från slutet gav förlängning. Där avgjorde Anton Tano till 3-2 och gav Löven två nya poäng.

Med AllEttanbiljetten redan säkrad klev Lindlöven på onsdagskvällen ut i hemmaborgen för spel. Tabellsjuan Grästorp var på besök, ett motstånd som Löven tidigt kopplade greppet om med långa anfall. Hemmalaget fick chansen till flera powerplay och där etablerades en hård press. Allra närmast var dock Löven i numerärt underläge, då Niclas Eklöw slet sig fri från egen blålinje men missade.

Ledningsmålet skulle dock komma för Lindlöven. I den första periodens slutskede trampade sig Johan ”Böna” Persson runt längs högerkanten i offensiv zon och spelade fint in i mitten, där Albin Gunnarsson satte dit klubban till 1-0. Övertaget stod sig drygt halvvägs in i mittperioden. Med ett Lindlöven i spel fem mot fyra kunde där Grästorp snabbt ställa om och kvittera.

Det målet blev startpunkten på en intensiv sekvens, där lagen öppnade upp stora ytor och vände spelet fram och tillbaka. Filip Bergmark hade en styrning i stolpen och Charlie Torstensson klev fram med flera fina parader i Lindlövenmålet. Likaläget höll sig ändå intakt tills dess att åtta minuter återstod av ordinarie matchtid, då Grästorp tog ledningen. Ett pressat Lindlöven kunde sedan ta sig tillbaka och med klockan på 18.11 räddade Felix Scharnke laget med sitt 2-2.

– Räddade och räddade… Jag lyckades styra in en puck i alla fall. Warman skjuter från blå och Johan står bra placerad mitt framför målvakten, så den går in mellan hans ben. Starkt av hela laget att lyckas ta sig tillbaka, kommenterar Felix.

Centerns mål betydde förlängning och så småningom ett avgörande för hemmalaget. Två minuter in klev nämligen Anton Tano fram med sitt nionde mål för säsongen, något som innebar 3-2 och seger för Lindlöven. Laget plockade hem två poäng och fortsätter att göra fina resultat, trots ett inte alltför sprakande spel.

– Vi spelar inte så bra, men vi lyckas hitta ett sätt att vinna. Det har varit så här ganska ofta. Vi litar på varandra och går rakare på mål när det behövs, även om vi egentligen ska göra det bättre tidigare i matchen. Idag var en sån dag då spelet inte stämde, menar Felix Scharnke.

Nya delmål: ”Vi ska bli bästa hemmalag”

Själv upplever kvitteringsskytten att Lindlöven stördes av det uppehåll som varit i serien. Mötet med Grästorp var lagets första på tio dagar och matchtempot fanns inte riktigt där, menar Felix.

Samtidigt har laget redan garanterat en plats i AllEttan efter jul och motivationsnivån var därför en farhåga inför kvällens match. Det visade sig dock inte vara några problem för Löven, som hittat nya morötter. Laget har chans på att bli höstseriens bästa på hemmais och spelarna är inställda på att klara det.

– Vi har satt upp lite delmål nu och sagt att vi ska bli bästa hemmalag. Det skulle vara roligt. Dessutom blir det Lindlövens bästa höstsäsong någonsin om vi lyckas ta sex poäng i de sista matcherna, berättar Felix som på söndag ställs mot Surahammar i den näst sista omgången.

– Surahammar en söndag är kanske inte så roligt. Men att bli bästa hemmalag och bara förlora en match på hemmaplan under en hel höst taggar en. Sen är vi alla riktiga vinnarskallar, ingen vill ju förlora oavsett om man är klar för AllEttan eller inte.

Att förlora har Lindlöven dessutom inte behövt känna på under en lång tid. Förlängningsvinsten över Grästorp var lagets sjunde raka seger och Löven är kvar som tabelltvåa, med två omgångar kvar att spela. För Felix Scharnke är den här segerraden den längsta på många år.

– Jadu, jag har nog aldrig spelat i ett tillräckligt bra lag haha! Det måste ha varit i U16 som jag senast fick vara med om en sån här streak. Det är jävligt roligt och det vore häftigt att gå de sista matcherna utan förlust.

Matchfakta Lindlöven-Grästorp:
Resultat: 3-2 e.förl. (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Publik: 254
Skott: 42-26
Mål Lindlöven: 1-0 Albin Gunnarsson (Persson), 2-2 Felix Scharnke (Warman, Berg), 3-2 Anton Tano (Bergmark, Gunnarsson)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Kumla-Borlänge 2-4
Surahammar-Enköping 5-2
Skövde-Forshaga 2-1
Mariestad-Åker/Strängnäs 11-0

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 7 december 2016 klockan 21:43


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-17 17:55