Sen kvittering gav ny Lövenvinst: ”Vi är alla riktiga vinnarskallar”

Redan AllEttanklara Lindlöven inkasserade på onsdagen sin sjunde raka seger. Laget var dock illa ute mot gästande Grästorp, men en kvittering från Felix Scharnke två minuter från slutet gav förlängning. Där avgjorde Anton Tano till 3-2 och gav Löven två nya poäng.

Med AllEttanbiljetten redan säkrad klev Lindlöven på onsdagskvällen ut i hemmaborgen för spel. Tabellsjuan Grästorp var på besök, ett motstånd som Löven tidigt kopplade greppet om med långa anfall. Hemmalaget fick chansen till flera powerplay och där etablerades en hård press. Allra närmast var dock Löven i numerärt underläge, då Niclas Eklöw slet sig fri från egen blålinje men missade.

Ledningsmålet skulle dock komma för Lindlöven. I den första periodens slutskede trampade sig Johan ”Böna” Persson runt längs högerkanten i offensiv zon och spelade fint in i mitten, där Albin Gunnarsson satte dit klubban till 1-0. Övertaget stod sig drygt halvvägs in i mittperioden. Med ett Lindlöven i spel fem mot fyra kunde där Grästorp snabbt ställa om och kvittera.

Det målet blev startpunkten på en intensiv sekvens, där lagen öppnade upp stora ytor och vände spelet fram och tillbaka. Filip Bergmark hade en styrning i stolpen och Charlie Torstensson klev fram med flera fina parader i Lindlövenmålet. Likaläget höll sig ändå intakt tills dess att åtta minuter återstod av ordinarie matchtid, då Grästorp tog ledningen. Ett pressat Lindlöven kunde sedan ta sig tillbaka och med klockan på 18.11 räddade Felix Scharnke laget med sitt 2-2.

– Räddade och räddade… Jag lyckades styra in en puck i alla fall. Warman skjuter från blå och Johan står bra placerad mitt framför målvakten, så den går in mellan hans ben. Starkt av hela laget att lyckas ta sig tillbaka, kommenterar Felix.

Centerns mål betydde förlängning och så småningom ett avgörande för hemmalaget. Två minuter in klev nämligen Anton Tano fram med sitt nionde mål för säsongen, något som innebar 3-2 och seger för Lindlöven. Laget plockade hem två poäng och fortsätter att göra fina resultat, trots ett inte alltför sprakande spel.

– Vi spelar inte så bra, men vi lyckas hitta ett sätt att vinna. Det har varit så här ganska ofta. Vi litar på varandra och går rakare på mål när det behövs, även om vi egentligen ska göra det bättre tidigare i matchen. Idag var en sån dag då spelet inte stämde, menar Felix Scharnke.

Nya delmål: ”Vi ska bli bästa hemmalag”

Själv upplever kvitteringsskytten att Lindlöven stördes av det uppehåll som varit i serien. Mötet med Grästorp var lagets första på tio dagar och matchtempot fanns inte riktigt där, menar Felix.

Samtidigt har laget redan garanterat en plats i AllEttan efter jul och motivationsnivån var därför en farhåga inför kvällens match. Det visade sig dock inte vara några problem för Löven, som hittat nya morötter. Laget har chans på att bli höstseriens bästa på hemmais och spelarna är inställda på att klara det.

– Vi har satt upp lite delmål nu och sagt att vi ska bli bästa hemmalag. Det skulle vara roligt. Dessutom blir det Lindlövens bästa höstsäsong någonsin om vi lyckas ta sex poäng i de sista matcherna, berättar Felix som på söndag ställs mot Surahammar i den näst sista omgången.

– Surahammar en söndag är kanske inte så roligt. Men att bli bästa hemmalag och bara förlora en match på hemmaplan under en hel höst taggar en. Sen är vi alla riktiga vinnarskallar, ingen vill ju förlora oavsett om man är klar för AllEttan eller inte.

Att förlora har Lindlöven dessutom inte behövt känna på under en lång tid. Förlängningsvinsten över Grästorp var lagets sjunde raka seger och Löven är kvar som tabelltvåa, med två omgångar kvar att spela. För Felix Scharnke är den här segerraden den längsta på många år.

– Jadu, jag har nog aldrig spelat i ett tillräckligt bra lag haha! Det måste ha varit i U16 som jag senast fick vara med om en sån här streak. Det är jävligt roligt och det vore häftigt att gå de sista matcherna utan förlust.

Matchfakta Lindlöven-Grästorp:
Resultat: 3-2 e.förl. (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Publik: 254
Skott: 42-26
Mål Lindlöven: 1-0 Albin Gunnarsson (Persson), 2-2 Felix Scharnke (Warman, Berg), 3-2 Anton Tano (Bergmark, Gunnarsson)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Kumla-Borlänge 2-4
Surahammar-Enköping 5-2
Skövde-Forshaga 2-1
Mariestad-Åker/Strängnäs 11-0

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 7 december 2016 klockan 21:43


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 02:53