Nästa säsong bjuder på nya derbyn mot IFK Arboga för Rasmus Rundgren och Lindlöven. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Serieindelningen färdig i HockeyEttan: Fortsatt många derbyn för Löven

HockeyEttans fyra serier för säsongen 2016-17 är nu fastställda. I den nya seriedelningen har Tranås flyttats till den södra serien, samtidigt som Åker/Strängnäs ersätter i den västra. Det gör att Lindlöven får ännu kortare bortaresor och laget kan dessutom ladda för fortsatt många derbyfighter.

Under måndagen släppte HockeyEttan sin nya serieindelning för kommande säsong. Som väntat tillhör Lindlöven fortsatt den västra serien, där man har sällskap av elva andra lag. Tio av dessa är samma som förra säsongen, med skillnaden att Tranås flyttat till den södra serien och ersatts av Åker/Strängnäs.

– Åker var med i playoffspelet förra året och har haft ett bra lag de senaste säsongerna. Jag ser ingen större skillnad i att de kommer in i serien. Tranås var absolut ett topplag, men det blir ungefär samma standard nu tycker jag, kommenterar Jussi Salo förändringen.

Tränaren går i höst in till sin andra säsong vid rodret hos Lindlöven och där kan han vänta sig många nya derbykamper. Kvar i HockeyEttan Västra blir nämligen Kumla, IFK Arboga och Köping. Tre lag som garanterar häftiga och publikstarka matcher, men även lag som innebär korta bortaresor.

– Självklart är det alltid kul med derbymatcher. Men vad som är riktigt bra för oss är också att det är nära till de flesta bortamatcherna, vi har inga långa resor. På det sättet är det en väldigt bra grundserie, resonerar Jussi.

Hoppas behålla toppbacken: ”Såg väldigt positivt ut”

Lagbygget för nästkommande säsong är redan långt gånget för Lindlövens del. Den sportsliga ledningen var tidigt ute och började säkra upp sina profiler från fjolåret, vilket innebär att man i dagsläget behållit hela 15 spelare i truppen. Totalt har Löven 20 spelare kontrakterade, där den Luleåfostrade backen Markus Magnusson är det senaste tillskottet.

– Det är på den offensiva sidan som hans styrkor finns och vi får in mer spelskicklighet hos backarna. Vi försökte redan förra säsongen att spela med en stor puckkontroll, jag tror att Markus kommer att hjälpa oss mycket där. Det blir ett bra tillskott för oss, menar Jussi.

En spelare vars framtid det länge varit frågetecken kring är Henrik Warman. Backen har gjort två säsonger i Lindlöven och stod för ett fenomenalt fjolår, något som belönades med spel i BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Trots intresse från många håll ser Jussi ändå en stor möjlighet till att Henrik spelar kvar i Löven till hösten.

– Just nu vet jag inte hur läget är, men senast som jag pratade med Tomas (Östlund, sportchef), såg det väldigt positivt ut. Min förhoppning är att vi får behålla även Henrik.

Seriespelet är nästa säsong tänkt att starta något tidigare, med premiär i mitten på september. Det gör att försäsongen skjuts fram och att klockan redan nu tickar ner. Jussi berättar att man i Lindlöven ligger bra till och vad gäller motståndet i HockeyEttan Västra har tränaren koll på nya värvningar.

– Mariestad ser ganska starka ut, annars ser jag ingen jätteskillnad mot hur det var förra året. Men det kommer att hinna hända mycket innan det är augusti. Det är nog för tidigt att börja analysera om lagbyggena.

Samtliga lag i HockeyEttan Västra kommande säsong:
Borlänge
Enköping
Forshaga
Grästorp
IFK Arboga
Kumla
Köping
Lindlöven
Mariestad
Skövde IK
Surahammar
Åker/Strängnäs

Publicerad 17 maj 2016 klockan 10:19


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 14:31